Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Bagatska "Budivelnik" cīņā pret "Bilbao Basket" dosies bez Kuksika

Bagatska "Budivelnik" cīņā pret "Bilbao Basket" dosies bez Kuksika
Ainars Bagatskis
Foto: superleague.ua

Šovakar pirmo ULEB Eiropas kausa izcīņas pusfināla cīņu aizvadīs Ainara Bagatska vadītā un latvieša Riharda Kuksika pārstāvētā Kijevas „Budivelnik” komanda, kas savā laukumā uzņems mums labi pazīstamo spāņu grandu „Bilbao Basket”. Mača sākums pulksten 19.30.

Ainara Bagatska, Oskara Ernšteina un Riharda Kuksika pārstāvētais Kijevas klubs "Budivelnik" pirms nedēļas savā laukumā uzvarēja Sanktpēterburgas "Spartak" ar rezultātu 73:56 (13:19, 24:9, 17:21, 19:7), divu spēļu summā triumfēja ar sešu punktu pārsvaru (145:139) un pirmo reizi Ukrainas vēsturē iekļuva ULEB rīkotā Eiropas kausa pusfinālā. Šis ir liels notikums visam Ukrainas basketbolam, un to var just. Šovakar Latvijas izlases galvenā trenera vadītajam ukraiņu klubam kārtējais svarīgākais sezonas mačs.

„Nespējam sagaidīt šo maču. Ļoti vēlamies spēlēt, un ne tikai spēlēt, bet spēlēt ļoti labi. Skaidrs, ka spēlēšana savā laukumā dos zināmas priekšrocības, taču šosezon esam apliecinājuši, ka labi varam spēlēt arī viesos,” komandas noskaņojumu pirms mača atklāj Bagatskis. „Nav šaubu, ka „Bilbao Basket” komanda ir ļoti spēcīga komanda, kas aizvadītajā sezonā spēlēja Eirolīgas ceturtdaļfinālā. Mēs gatavojamies nopietnai cīņai, mums nav bail,” pretiniekus respektē Latvijas basketbola speciālists. Bilbao komanda Latvijas basketbola draugiem ir labi zināma, jo tieši spāņi no tālākās cīņas par kausu izslēdza „VEF Rīga” komandu.

Diemžēl šovakar komandai nevarēs palīdzēt Rihards Kuksiks, par ko nožēlu pauž arī Bagatskis. „Žēl, jo zinu, cik ļoti viņš vēlējās spēlēt tieši pret spāņu komandu. Viņa spēles stils mums būtu ļoti noderējis, taču neko darīt. Mums ir arī citi spēlētāji, kuri raujas spēlēt,” teicis Bagatskis.

Basketbola ekspertu vērtējumā „Bilbao Basket” ir spēcīgākā komanda, ar kuru šosezon nācies spēlēt Ukrainas klubam. Gan 2009., gan 2010. gadā Bilbao basketbolisti “Top 16” kampaņu pabeidza, izcīnot pirmo vietu savā grupā. Baski lieliski spēlē savā laukumā, taču viesos gadījušies arī sarežģītas cīņas un klupieni. Zvaigžņu komandā netrūkst, taču basketbola laukumā ne vienmēr uzvar zvaigznes, bieži gadās, ka ar labu komandas spēli šādus spīdekļus iespējams apturēt. Paredzams, ka kolektīvs sniegums būs tieši „Budivelnik” galvenais ierocis arī šovakar.

Uzvarētāji pusfinālā tiks noteikti divu spēļu summā (šovakar un pēc nedēļas – 27. martā. Jāpiemin, ka otrā no pusfināla pāriem cits spāņu grands „Valencia” spēkosies ar „Lokomotiv Kubaņ” basketbolistiem. Turnīra fināls risināsies 13. aprīlī Šarleruā, bet uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz Eirolīgu. Vai Bagatskis un Co spēs sarūpēt vēl vienu pārsteigumu, lūkosim uzzināt jau šovakar. Mača sākums pulksten 19.30.

Ceturtdaļfinālu rezultāti

(A) Budivelnik – Spartak 73:56 (summā 145:139)
(B) Bilbao Basket – Ulm 101:78 (182:163)
(C) Lokomotiv Kubaņ – Budučnost 90:65 (162:119)
(D) Unics Kazan – Valencia 71:68 (141:148)


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-20 13:37, pirms 11 gadiem
pa eurosport2 radis
Slēpts komentārs: Rauliits
Slēpts komentārs: Rauliits
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-20 17:09, pirms 11 gadiem
Kas tad Kuksikam ? Trauma ?
, 2013-03-20 19:35, pirms 11 gadiem
Autors jau nav tik apdeitots, ka nevar ielikt cikos pec lv un kur rada p.s.22-30 pa eurosport 2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-20 23:22, pirms 11 gadiem
kuksiks pa lampu ? :/
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.