Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

"VEF Rīga" sniegums Eiropas kausos - 7 no 10

"VEF Rīga" sniegums Eiropas kausos - 7 no 10
Gatis Jahovičs, Kaspars Bērziņš un Dairis Bertāns
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Četrpadsmit uzvaras Eiropas kausa un VTB līgas spēlēs, tai skaitā seši panākumi izbraukuma cīņās ir pamats, lai atzinīgi vērtētu basketbola kluba "VEF Rīga" sniegumu sezonas galvenajos turnīros.

Ramūns Butauts bija nikns.

Divas dienas iepriekš “VEF Rīga” pirmo reizi savā laukumā pārspēja Kauņas “Žalgiri” ar rezultātu 88:79, taču spēlētāju attieksme vakara nodarbībā treneri neapmierināja. Basketbolistiem trūka degsmes un atdeves.

“Mums priekšā ir izbraukuma spēle Ņižņijnovgorodā,” balsi pacēla Butauts. “Es esmu pārāk vecs, lai būtu tūrists!

Nākamajos četros mēnešos vefieši nebija tūristu lomā Salonikos, Denkerkā, Nimburkā, Tallinā un Samarā. Sāpēja zaudējumi Ņižņijnovgorodā, Valensijā, Kijevā un Kauņā, taču gaišo brīžu Eiropas kausa un VTB līgas kampaņās šosezon bija vairāk.

VEF pirmo reizi iekļuva Eiropas kausa “Top 16” kārtā.

Komanda līdz pēdējai sacensībai saglabāja izredzes iekļūt gan Eiropas Kausa, gan VTB līgas “play-off” spēlēs.

Pirms gada vefieši Eiropas kausā finišēja ar bilanci 2-4, šogad izdevās izcīnīt piecdesmit procentus uzvaru 6-6,

Agrāk bija izdevies uzvarēt tikai Eiropas kausa mājas spēlēs, jaunajā sezonā izbraukumos tika nopelnīti trīs panākumi, tai skaitā divi “Top 16” kārtā.

Lielākās grūtības sagādāja cīņas pret divu Eiropas stiprāko līgu – Spānijas ACB un Krievijas PBL – komandām. Cīņā pret tām bilance bija 2-10 (Eiropas kausā 0-4, VTB līgā 2-6). Divas reizes izdevās apspēlēt Sergeja Bazarēviča trenēto Samaras “Krasnije Kriļja” klubu.

Pret pārējo valstu klubiem VEF bilance ir 12-4. Izbraukumos zaudēts Kauņas “Žalgirim”, Kijevas “Budivelnik”, Francijas “Cholet Basket”, mājās piedzīvota neveiksme pret “ČEZ Nymburk”.

Vefieši ir nopelnījuši kārtīgu septiņnieku. Pirms svētdienas spēles Kauņā starts bija vērtējams ar astoņnieku, taču neorganizētā un bezzobainā spēle pret “Žalgira” uzspiesto ātru basketbolu lika vērtējumu par vienu punktu samazināt. Pārējos mīnusus veidoja sagrāves Valensijā un Ņižņijnovgorodā, kā arī neveiksmīgā galotne 4. marta spēlē Kijevā, desmit minūšu laikā ielaižot 36 punktus.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, augstvērtīgāk spēlēja pieci latviešu spēlētāji – Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Gatis Jahovičs, Kaspars Bērziņš un Dairis Bertāns. Divi pēdējie turpināja progresēt un neizskatījās pazuduši uz spēcīgāko pretinieku fona, Valters rādīja stabilāku spēli nekā pērn.

Jahovičs un Janičenoks, par spīti savainojumiem, turēja kopā un vilka komandu. VEF deviņu uzvaru sērijā Gatis veica komandas kapteiņa pienākumus un bija viens no aizsardzības balstiem, savukārt Janičenoks strādāja par komandas galveno motoru sezonas pirmajā pusē. Janvāri Kristaps sāka ar fantastisku tālmetienu mājas spēlē pret Ņižņijnovgorodu, taču nākamajos divos mēnešos bija spiests ārstēt savainojumu.

No ārzemniekiem atzinīgu vērtējumu pelna lietuviešu pāris Antanas Kavaļauskas un Donatas Zavackas. Jāatzīmē, ka abi pirms spēlēšanas Eiropā pārstāvēja spēcīgas NCAA komandas. Kavaļausks 2007. gadā kopā ar “Texas A&M” komandu pirmo reizi kopš 1980. gada iekļuva nacionālā čempionāta “Sweet 16” kārtā. Zavackas divreiz uzvarēja NCAA spēcīgakās konferences “Big East” čempionātā, kopā ar “University of Pittsburgh” divreiz sasniedzot “Sweet 16”.

Tailera Keina un Kērtisa Miledža sniegums vērtējams kā apmierinošs, taču visu pārējo ārzemnieku izvēle bija neveiksmīga un radīja vilšanos. Ja pirmie divi amerikāņi spēja veiksmīgi nospēlēt 10-15 minūšu periodus, pārējie krita ārā no VEF ansambļa.

Meistarības trūkums visvairāk izpaudās spēlēs pret Eirolīgas un Eiropas kausa elites komandām. Taču konkurenti bija tiešām spēcīgi, jo VEF palika aiz Krievijas “Lielā Piecnieka” un abiem Lietuvas superklubiem.

VTB līgas “play-off” spēlēs iekļuva divas Eirolīgas “Top 8” komandas (Maskavas CSKA un Kazaņas “Unics”), četras Eiropas kausa “Top 8” komandas (Viļņas “Lietuvos rytas”, Jāņa Strēlnieka pārstāvētais Sanktpēterburgas “Spartak”, Rima Kurtinaiša trenētais Maskavas apgabala “Khimki” un Krasnodaras “Lokomotiv-Kubaņ”), Eirolīgas “Top 16” pārstāvji Kauņas “Žalgira” personā un turnīra pārsteigumu autore Ņižņijnovgoroda.

Neskatoties uz rūgto zaudējumu Kauņā, VEF sniegums Eiropas kausos šosezon ir pelnījis atzinību.

Renārs Zeltiņš un Edgars Buļs dejo LTV7 studijā

"VEF Rīga" sniegums Eiropas kausā un VTB līgā

  • 2

  • 75

  • 32

  • 14



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-19 16:38, pirms 12 gadiem
Piekrītu, ka neliels progress ir redzams, bet salīdzinot ar viduvējām eirolīgas ir apmēram -30 punkti spēlē. Tas būtu jāņem vērā veicot nākamās sezonas sastāva komplektāciju, un izvēloties turnīrus, kuros startēt.
, 2012-03-19 16:54, pirms 12 gadiem
Kambala ka centrs, Valters PG, nav nepacelamas lietas, ja ir gribesana tikai, un puse problemu bus atrisinatas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-19 18:41, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: lol, 7ņi?

nu gan, es liktu 4! jāvērtē viss ir, ne tikai tas, kas ir rozā krāsā.

1) progress, katram spēlētājam? jaunie, vecie, kas tālāk?!

2) plusi no tā? - kādi tad bija? - praktiski,maz, ļoti maz, ok, pret Valensiju bez variantiem, bet ar kārtīgu C, būtu kaut kas, iespējams, jo divi C no Valensijas praktiski arī uzvarēja, mazie-? nu tādi paši kā Vafeļos.

3) paši vien vainīgi, ka tik ilgi muļļājās ar komplektāciju, par to jau jāliek -2.

4) Ja jau Čehi ir tā priekšā, tad kaut kas nav normāli.
Veci, tie tavi Čehi bija soli no eirolīgas šosezon. Viņi pārbrauca pāri Himkiem kvalifikācijā un tikai viena kārta viņus šķīra no spēlēšanas eirolīgā. Šie čehi ir regulāri Eirokausa top 16 un top 8 dalībnieki. Viņiem nav nekādu konkurentu čehijā. Varētu salīdzināt ar Ventspili gadus 8 atpakaļ Latvijā. Tos pašus ventiņus viņi izvaroja, maigi sakot, pēdējā reizē, kad ventspils tur spēlēja , abās spēlēs bija kkur +25 pāŗ ventspili. Tev jau tādu komandu kā Nymburg vajadzētu zināt, ja jau izliecies par tādu basketbola specu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-19 19:00, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: neesmu 100% basketbola Eksperts, par tādu sevi vēl neesmu spējīgs sevi dēvēt, bet pateicos par labajiem vārdiem, centīšos, bet hokejā gan esmu eksperts.

par Čehiem- neinteresējos par valsti, kas vairāk ir hokeja un futbola lielvalsts. tā kā nepiesien man visu zināt! turklāt sastāvā cik ir vietējie un cik ir viesspēlētāji?
Petrs Benda ir čehs, kas ir komandas līderis un veterāns Sokolovskis. Pārējie principā leģionāri.
Nu , bet tāpēc jau arī nevajag spriest un palaist tādu sviestu, ka redz čehi jau mums priekšā. Tā viena komanda mums pa lielam vienmēr ir bijusi priekšā, gan VEN gan VEFam. Kautgan uzvarēt mums viņus izdevās izbraukumā.
VEFs vienkārši ir tādi, kas var uzvarēt ŽALGIRI vai Rytas vienā vakarā, bet jau pēc 3 dienām zaudēt Liepājai, vai nu vismaz mocīties ar viņiem. Nav stabilitātes. Bet dēļ tādām pāris fantastiskām uzvarām pret grandiem ir vērts atbalstīt komandu. Tādas dienas ir svētki. Un nesaprotu, kādu gandarījumu dod uzvaras pret daudz zemāka līmeņa klubiem regulāri? labāk pāris lielas uzvaras sezonā un daži sāpīgi zaudējumi, nekā visu laiku pagalmā visus sist. Tāpēc jau VEFs nespēlē BBL reg. čempī. aizrāvos piekrītu
, 2012-03-19 20:39, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: KV tik ātri negribēs gan jau home, bet Blūms gan ir reāls variants, Kambis jau būtu +++++. aizsūti Ūpim savu ideju
Valters tacu pats teica ka pirms Unicaja varinata butu bijis gatavs apdomat, kas tur Unicaja tagad notiek saprast nevar, plus traumas paradas, domaju naudas jautajums, taka VEF noskautot acimredzami PG neprot, tad janem kaut kas normals zinams.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-20 11:05, pirms 12 gadiem
Laiks Pučes rakstam, .."Ja VEF vadītu Andželīna Džoulija"!!
Džabari Pārkers uzbrukumā pret Pirejas "Olympiacos". Foto: Barça Basket

Pārkers Barselonai nokārto pirmo uzvaru, "Monaco" spožs spēles sākums un beigu daļa

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijās pretiniekus panākušas "Monaco" un "Barcelona" vienības.
Mirklis no Mursijas UCAM un Malagas "Unicaja" spēles. Foto: FIBA

Rodions iemet 12, Mursijai neizdodas sasniegt Čempionu līgas finālu

FIBA Čempionu līgas finālčetrinieka sacensībās Belgradā pustukšu tribīņu priekšā pusfinālos uzvarēja Tenerifes un Malagas komandas.
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".