Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sanktpēterburgas "Zenit" izrāda interesi par "Khimki" uzbrukuma līderi Švedu

Sanktpēterburgas "Zenit" izrāda interesi par "Khimki" uzbrukuma līderi Švedu
Aleksejs Šveds. Foto: BK Khimki

ULEB Eirolīgas pēdējās vietas īpašniece Sanktpēterburgas "Zenit" apņēmusies tuvākajos gados krietni uzlabot rezultātus. Lai to paveiktu, sastāvam tiek meklēti skaļi papildinājumi, un tiek vēstīts, ka "Zenit" interešu lokā ir arī Aleksejs Šveds.

Pašlaik Aleksejs Šveds pārstāv Maskavas apgabala "Khimki" – komandu, kas VTB līgā ieņēma pirmo vietu, bet netika pasludināta par čempioni. Vienībā spēlēja arī divi latvieši – Jānis Timma un Dairis Bertāns. Kā izteicies "Khimki" ģenerālmenedžeris Pāvels Astahovs, tad sarunas par jaunu līgumu ar Švedu ir apstājušās.

Eirolīgas ietvaros Šveds vidēji spēlē iemeta 21,4 punktus, izcīnīja 6,2 atlēkušās bumbas un atdeva 2,7 rezultatīvas piespēles. Tikmēr VTB līgā viņš atzīmējās ar 22,4 punktiem, tostarp decembra sākumā Šveds tieši pret "Zenit" iemeta 30 punktus. Tagad Sanktpēterburgas vienība vēlas viņu pārvilināt.

Jau iepriekš vēstīts par "Zenit" plāniem pastiprināt komandu, un paklīdušas baumas, ka Atēnu "Panathinaikos" rezultatīvākajam spēlētājam Nikam Kalatesam, kurš arī tiek uzskatīts par Eirolīgas labāko piespēlētāju, piedāvāts trīs gadu līgums vairāk nekā astoņu miljonu eiro vērtībā.

Šveds 2017. gadā parakstīja trīs gadu līgumu ar "Khimki", un vienošanās iztecēs šajā vasarā, viņam kļūstot par brīvo aģentu.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...


, 2020-05-17 15:55, pirms 4 gadiem
Gan jau Himki neatdos savu līderi, kas brīžiem met fantastiskus metienus, bet pēc tam sataisa pamatīgas ziepes. "vienošanās iztecēs šajā vasarā"
, 2020-05-17 21:59, pirms 4 gadiem
Bet vispār jau varēja atdot.Par to naudu varētu pāris nesliktākus kadrus dabūt.
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.