Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

"Real" un "Barcelona" atkal uzvar un tuvojas Eirolīgas "Final Four"

"Real" un "Barcelona" atkal uzvar un tuvojas Eirolīgas "Final Four"
Madrides "Real" galvenais treneris Pablo Laso
Foto: AFP/Scanpix

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijā otro uzvaru izcīnīja Madrides "Real", kas savā laukumā ar 82:77 pārspēja Pireju "Olympiacos". Spāņu klubs nonācis tikai viena panākuma attālumā no Eirolīgas "Final Four".

Abu komandu pirmajā mačā Madridē "Real" uzvarēja ar 88:71, otrajā puslaikā neļaujot "Olympiacos" iemest vairāk par 15 punktiem ceturtdaļā. Šodienas mača otrajā puslaikā abu komandu aizsardzība spēja noturēt oponentus zem 20 punktiem ceturtdaļā, bet visā spēlē "Real" bija pārāks ar 82:77.

Grieķu centrs Joannis Burusis uzvarētāju labā guva 19 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas. Ar viņa centieniem gan nebija pietiekami, lai spāņu klubs dominētu zem groziem, bet uzvaru "Real" sarūpēja lieliskā tālmetienu precizitāte (11/21). Grieķu kluba rindās ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Vasilis Spanulis.

Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuvis 2:0 "Real" labā. Nākamais mačs notiks 21.aprīlī Grieķijā.

Otro panākumu svinēja arī "Barcelona", kas ar 84:63 uzveica "Galatasaray". Stambulas vienībai šodien nevarēja palīdzēt Karloss Arrojo, kurš pirmajā savstarpējā spēlē iedzīvojās savainojumā. Ja ar Arrojo sastāvā "Galatasaray" spēja pienācīgi pretoties Spānijas kluba spiedienam, tad bez puertorikāņu saspēles vadītāja turkiem klājās grūti.

Arrojo samērā sekmīgi aizvietoja pieredzējušais Enders Arslans (10 punkti, septiņas rezultatīvas piespēles), tomēr "Barcelona" krietni precīzāk meta pa grozu, dominēja cīņā par atlēkušajām bumbām un arī pieļāva mazāk kļūdu. 14 punktus uzvarētāju labā guva Breds Olesons, kurš sāka spēli uz rezervistu soliņa.

Sērijā rezultāts ir 2:0 "Barcelona" labā, bet nākamā spēle notiks 20.aprīlī Stambulā.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...


Džabari Pārkers uzbrukumā pret Pirejas "Olympiacos". Foto: Barça Basket

Pārkers Barselonai nokārto pirmo uzvaru, "Monaco" spožs spēles sākums un beigu daļa

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijās pretiniekus panākušas "Monaco" un "Barcelona" vienības.
Mirklis no Mursijas UCAM un Malagas "Unicaja" spēles. Foto: FIBA

Rodions iemet 12, Mursijai neizdodas sasniegt Čempionu līgas finālu

FIBA Čempionu līgas finālčetrinieka sacensībās Belgradā pustukšu tribīņu priekšā pusfinālos uzvarēja Tenerifes un Malagas komandas.
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".