Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

VEF ciemos pie Šķēles

VEF ciemos pie Šķēles
Armands Šķēle un Tajs Lavsons
Foto: sport.err.ee

Basketbola klubs "VEF Rīga" šovakar pulksten 18:45 dosies laukumā, lai VTB līgas izbraukuma spēlē Igaunijā tiktos ar Tallinas "Kalev/Cramo", kura sastāvā pēc divu spēļu izlaišanas sagaidāma Armanda Šķēles atgriešanās ierindā. Spēles tiešraide LTV7 kanālā.

Pirms dažām dienām VEF guva vēsturisku panākumu, iekļūstot pirmo reizi ULEB Eiropas kausa izcīņas otrajā kārtā jeb 16 labāko komandu skaitā. Izšķirošo uzvaru VEF izcīnīja otrdien Grieķijā, apspēlējot vietējo Saloniku PAOK klubu ar 81:76. Šogad Eiropas kausa pirmajā kārtā palikusi viena spēle, kas notiks nākamajā otrdienā Liepājā pret Maskavas apgabala "Khimki", bet turnīra tabulā tā neko vairs nemainīs ("Khimki" no grupas izies kā pirmie, VEF - otrie). Toties šajā kalendārajā gadā palikušas divas nozīmīgas spēles VTB līgā, kur tuvākais mačs šovakar Igaunijā pret Tallinas "Kalev/Cramo". Pēc sešām spēlēm VEF ar trīs uzvarām ieņem 4. vietu (tikpat uzvaras un zaudējumi arī 3. vietai Samāras "Krasnye Krylia"), bet "Kalev/Cramo" atrodas pēdējā devītajā vietā ar vienu uzvaru sešās spēlēs.

Šosezon šī komanda visvairāk pieminēta līdz ar Armandu Šķēli, kurš pašreiz pārstāv Igaunijas čempionus. 28 gadus vecais latviešu aizsargs ir "Kalev/Cramo" līderis, ap kuru tiek veidota visa komandas spēli. Pēdējās divās "Kalev/Cramo" spēlēs Šķēle gan neizgāja laukumā, jo spēlētājs bija apaukstējies. Pirmajā no tām, kas bija pagājušās nedēļas beigās Baltijas līgā, tallinieši savā laukumā pagarinājumā ar 101:96 pārspēja Šauļus.

Pēc tam gaidīja krietni nopietnāks pretinieks Krievijas kluba Kazaņas "Unics" izskatā, kas jau savā debijas sezonā Eirolīgā nodrošinājis vietu "Top 16" kārtā. Lai arī pret "Unics" tika piedzīvots zaudējums, "Kalev/Cramo" pirmdienas vakarā spēja izrādīt cienīgu pretestību pret spēcīgo tatāru klubu, piekāpjoties ar 64:73. Pēc spēles Tallinas komandas galvenais treneris Aivars Kūsmā atzina, ka pietrūkusi Armanda Šķēles rezultativitāte un otrs pamatsastāva aizsargs Tanels Soks, kurš arī bija saķēris vīrusu un nespēlēja.

Pagājušajā sezonā VEF un "Kalev/Cramo" savā starpā tikās četras reizes, no kurām pirmajos trīs mačos uzvarēja Latvijas klubs. Uz ceturto tikšanās reizi februāra beigās "Kalev/Cramo" sastāvam jau bija pievienojies Šķēle, sekmējot savas komandas uzvaru otrajā pagarinājumā (109:105). Toreiz VEF treneris vēl bija Rims Kurtinaitis, ar ko pašreizējam Rīgas komandas modelim būs tikšanās pēc mača ar "Kalev/Cramo". Interesanti, ka šo spēli Rīgas klubs pabeidza četru spēlētāju sastāvā, lai arī uz Igaunijas galvaspilsētu bija ieradies ar 11 spēlētājiem ierindā.

Jādomā, ka šoreiz šādas problēmas nebūs, jo VEF atkal ir savā labākajā sastāvā. Spēlē pret PAOK labi sevi parādīja Kaspars Bērziņš, kas pirms tam bija izlaidis pāris spēlēm, bet Gatim Jahovičam tas bija otrais mačs pēc vairāku nedēļu izlaišanas savainojuma dēļ. Jahovičs varētu būt viens no tiem, kam VEF galvenais treneris Ramūns Butauts uzticēs segt Šķēli, bet ir arī citi varianti, ko izmantot aizsardzībā pret igauņu draudīgāko ieroci uzbrukumā. Viens no tiem ir Šķēles vienaudzis Kristaps Janičenoks, kā arī tādi aizsargi kā Sandis Valters vai Dairis Bertāns.

Spēles sākums "Saku Suurhall" arēnā gaidāms pulksten 18:45 un tiešraide būs skatāma arī LTV7 kanālā.

Izmantotie resursi:
BASKETBOLA KLUBS | 
VEF RĪGA

European Basketball Main Page - EUROBASKET


, 2011-12-16 10:20, pirms 12 gadiem
par VEF
, 2011-12-16 10:42, pirms 12 gadiem
katrs par sevi
Slēpts komentārs: dziivnieks
, 2011-12-16 11:27, pirms 12 gadiem
dziivnieks rakstīja: Kāpēc pēdējā spēle pret khimki neko nemainīs? vai tad ja VEF paņem ar +21 tieši VEFiņš nav pirmie grupā?
mums jau ir divi zaudējumi kāmer khimkiem neviena.
, 2011-12-16 11:31, pirms 12 gadiem
dziivnieks rakstīja: Kāpēc pēdējā spēle pret khimki neko nemainīs? vai tad ja VEF paņem ar +21 tieši VEFiņš nav pirmie grupā?
VEF bilance Eiropas līgā šobrīd ir 3-2, bet Khimki 5-0, pat ja VEF šo spēli uzvar, ta Khimki pirmo grupu turnīru pabeigs ar labāku bilanci
, 2011-12-16 11:35, pirms 12 gadiem
Bertolts rakstīja: VEF bilance Eiropas līgā šobrīd ir 3-2, bet Khimki 5-0, pat ja VEF šo spēli uzvar, ta Khimki pirmo grupu turnīru pabeigs ar labāku bilanci
ai, nu jā.. biju pārliecināts, ka khimki vienu spēli bija zaudējuši PAOKam.. sajuka..
Slēpts komentārs: Gu
, 2011-12-16 12:18, pirms 12 gadiem
Šķēle šovakar arī nespēlēs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-16 14:04, pirms 12 gadiem
sābri ir baltkrievi!
sasperjods rakstīja: VEF laiks tā kā kaut ko zaudēt būtu un kas vēl labāk nevar sarūgtināt ja ne sābri
, 2011-12-16 14:21, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: VEF laiks tā kā kaut ko zaudēt būtu un kas vēl labāk nevar sarūgtināt ja ne sābri
Tā kā tas ir VTB un vajadzīga uzvara, tad jau attieksmi vajadzētu visam būt ok. Šeit par zaudējumu nevar būt runas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-16 16:33, pirms 12 gadiem
pēc idejas smagi jāvinnē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.