Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

FIBA Izaicinājuma kauss: Jeromanovs apspēlē Čavaru, Kalvem pirmā uzvara

FIBA Izaicinājuma kauss: Jeromanovs apspēlē Čavaru, Kalvem pirmā uzvara
Edgaram Jeromanovam pirmā uzvara FIBA Izaicinājuma kausā
Foto: peterholgersson.se

Pie pirmā panākuma FIBA Izaicinājuma kausa jaunajā sezonā tikuši Norčepingas ″Dolphins″ basketbolisti un Edgars Jeromanovs, kas savā laukumā dramatiskā cīņā ar 64:62 pieveica citu Zviedrijas komandu Sodertaljē ″Kings″ ar Agni Čavaru sastāvā. Līdz ar to par grupas vienīgajiem līderiem kļuvuši BK ″Ventspils″ basketbolisti, kas uzvarējuši abās spēlēs.

C grupa: Dolphins - Kings

Lielāko daļu mača vadība turējās ″Kings″, kas pirmajā ceturtdaļā sāncenšiem ļāva gūt vien deviņus punktus, bet puslaiku noslēdza savā labā 34:22. Mājiniekiem viegli neklājās arī otrajā puslaikā, lai gan nedaudz sadeldēt sāncenšu pārsvaru izdevās. Pirms izšķirošajam desmit minūtēm Sodertaljē komanda bija vadībā 47:39, bet ātri vien atkal tika pie desmit punktu plusiem – 52:42.

Taču tieši tad sākās galvenie notikumi, kuros aktīvi līdzdarbojās ar ″Dolphins″ latvietis Edgars Jeromanovs, precīzi metot no soda metienu līnijas un tālās distances, savas komandas punktu deficītu samazinot līdz diviem – 58:58. Sākoties pēdējai minūtei, mājinieki jau bija vadībā 60:58, taču mača liktenis vēl izšķirts, bet mača izskaņā viesi pat varēja izraut uzvaru, taču pēdējais tālmetiens nebija precīzs – 64:62 Zviedrijas čempionu labā.

Edgars Jeromanovs ″Dolphins″ 24 minūtēs guva desmit punktus, atdeva divas rezultatīvas piespēles un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Savukārt Sodertaljē latvietis Agnis Čavars 21 minūtē guva četrus punktus un savāca trīs bumbas zem groziem.

C grupa

VietaKomandaU.Z.+/-P.
1.Ventspils20+194
2.Dolphins11-23
3.Kings11+43
4.Pyrinto02-212

F grupa: Kormend - Szolnoki Olaj

Līdzīga drāma izvērsās F grupas spēlē, kurā Ernesta Kalves pārstāvētā ″Szolnoki Olaj″ viesos tikās ar citu Ungārijas vienību ″Kormend″. Abām komandām šī bija pirmā tikšanās reize, jo Šolnokas vienība šosezon debitē Adrijas līgā un pagaidām nacionālajā čempionātā nepiedalās. Trīs ceturtdaļas Ungārijas čempioniem viss gāja kā smērēts – 28:19, 51:37, 77:60 -, taču pēdējā sākās... Mājinieki pamazām deldēja savus mīnusus, līdz nepilnas divas minūtes līdz mača beigām Metju Šovs ar tālmetienu panāca 86:86. ″Szolnoki″ tūlīt pat atbildēja ar Brendona Geja trīspunktu metienu, kas arī ļāva attapties.

Mača izskaņu, kurā komandai piezīmju normas dēļ vairs palīdzēt nevarēja Ernests Kalve, viesi tomēr nosargāja pārsvaru, izcīnot uzvaru 96:92 un tā tiekot pie pirmā panākumā FIBA Izaicinājumā kausā šosezon. ″Kormend″ tā bija jau otrā neveiksme.
Ernests Kalve nepilnās 28 minūtēs guva 15 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Tāpat viņš bloķēja divus sāncenšu metienus un arī sakrāja piecas piezīmes. Lielisku maču aizvadīja pieredzējušais ″Szolnoki″ centrs Martons Baders, kurš aizmeta garām tikai vienu soda metienu un vienu metienu no spēles, tā gūstot 33 punktus. Viņa rēķinā arī 14 atlēkušās bumbas.

F grupa

VietaKomandaU.Z.+/-P.
1.EWE Basket20+344
2.Timisora11-73
3.Szolnoki11-133
4.Kormend02-142

Izmantotie resursi
FIBA Europe


, 2012-11-14 00:35, pirms 11 gadiem
Kalvem vajadzētu pievienoties Valmierai, tas būtu abpusēji izdevīgs darījums!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.