Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Žordi Bertomeu: "Adrijas līgas modelis Krievijai neder"

Žordi Bertomeu: "Adrijas līgas modelis Krievijai neder"
CSKA prezidents Andrejs Vatutins, VTB līgas prezidents Sergejs Ivanovs un Eirolīgas ģenerāldirektors Žordi Bertomeu
Foto: ITAR TASS/Scanpix

Eirolīgas ģenerāldirektors Žordi Bertomeu aizvadītajā nedēļā nosūtīja Krievijas Basketbola federācijai vēstuli, kurā precizēja Eirolīgas pozīciju Austrumeiropas līgas izveidē, ārzemju komandu dalību Krievijas čempionātā, atlasi dalībai Eiropas kausā un "Turkish Airlines" Eirolīgā. Bertomeu nostāja ir pretrunā ar Austrumeiropas līgas veidotāju pausto vēlmi veidot jauno turnīru pēc Adrijas līgas parauga.

“Mēs esam pārliecināti, ka jāatrod tāda sacensību formula, kura būs sportiski interesenta, vienlaikus būdama saprotama un pievilcīga līdzjutējiem. Tas ļautu izvairīties no pārpratumiem. Tagad ir grūti saprast, par kādiem tituliem katrā spēlē sacenšas vienas un tās pašas komandas, tiekoties cita ar citu dažādos turnīros.

Pastāv dažādi sacensību norises modeļi. Bez šaubām, viens no tiem ir Adrijas līga. Uzskatu, ka minētā līga pirms 11 gadiem tika izveidota sarežģītos vēsturiskos apstākļos. Neesmu pārliecināts, ka Adrijas līgas modeli varētu piemērot citā kontekstā un apstākļos, piemēram, Krievijā un tās kaimiņvalstīs,” Bertomeu vēstules fragments citēts Krievijas Basketbola federācijas mājas lapā.

Atbilstoši vēstulei, ja tiks izveidots Krievijas atklātais čempionāts ar ārzemju komandu dalību, nepieciešams, lai nacionālās federācijas uzticētu komandu deleģēšanas tiesības Eiropas kausos jaunajam turnīram. Tas nozīmētu, ka ceļazīmes uz Eirolīgu un Eiropas kausiem vairs netiktu izspēlētas nacionālajos čempionātos.

VTB Vienotās līgas prezidents Sergejs Ivanovs pirms divām nedēļām paziņoja, ka VTB un Profesionālās basketbola līgas apvienošanās rezultātā tiks izveidota Austrumeiropas basketbola līga.

Saskaņā ar CSKA prezidenta, VTB līgas viceprezidenta un PBL padomes priekšsēdētāja Andreja Vatutina teikto, sarunās ar Bertomeu, neskaitot viņu, piedalīsies PBL ģenerāldirektors Gins Rutkausks un VTB līgas izpilddirektors Andrejs Širokovs. Janvāra beigās Vatutins izteicās, ka Austrumeiropas līga tiks veidota pēc Adrijas līgas parauga.

KBF izpildkomiteja ārkārtas sēdē 26. janvārī nolēma atbalstīt un aizstāvēt visu PBL klubu dalību jaunajā turnīrā.

Izmantotie resursi:
Российская Федерация Баскетбола


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-13 14:15, pirms 12 gadiem
....Atbilstoši vēstulei, ja tiks izveidots Krievijas atklātais čempionāts ar ārzemju komandu dalību, nepieciešams, lai nacionālās federācijas uzticētu komandu deleģēšanas tiesības Eiropas kausos jaunajam turnīram. Tas nozīmētu, ka ceļazīmes uz Eirolīgu un Eiropas kausiem vairs netiktu izspēlētas nacionālajos čempionātos.

Jaunups un draugi ar mani mēnesi atpakaļ šeit strīdējās, ka tā nebūs, jo Latvijas vietas Eiroturnīros netikšot apdraudētas... Un ko teiks tagad? Ja VEF spēlē šajā a-eiropas turnīrā, LBL var slēgt ciet, jo neviena no Latvijas komandām netiks pielaista pie eirokausiem.
, 2012-02-13 14:20, pirms 12 gadiem
Kāpēc jāslēdz LBL? Jāapvieno ar Pleskavas un Opočkas apgabalu čempionātiem un lieta darīta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-13 16:49, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ja tāda līga izveidotos, mums jāspiež uz to, ka no Latvijas piedalās VEF, Ventspils un vēl trešā komanda varētu iet caur kvalifikācijām.
Kure naudu ņemsi? Domāju, ka tur budžetu vajadzēs diezgan... ne tik daudz kā KHL, bet tomēr macjuli, kā leiši teiktu, vajadzēs atvērt
, 2012-02-13 20:02, pirms 12 gadiem
No vienas puses slikti, no otras puses, Lauvas pat neizmantoja iespeju spelet eirokausos, tad par ko mes seit runajam, cik komandas iznemot ventspili un vef ir gatavs spelet vismaz eirochallenge ???? BBL top 6 Liepaja pat tuvu nav savukart challenge cup Valmiera jau ir out, vai kada no sim komandam tiesam sapno par eirokausiem ? diez vai.
, 2012-02-13 20:42, pirms 12 gadiem
rediss77 rakstīja: No vienas puses slikti, no otras puses, Lauvas pat neizmantoja iespeju spelet eirokausos, tad par ko mes seit runajam, cik komandas iznemot ventspili un vef ir gatavs spelet vismaz eirochallenge ???? BBL top 6 Liepaja pat tuvu nav savukart challenge cup Valmiera jau ir out, vai kada no sim komandam tiesam sapno par eirokausiem ? diez vai.
Cik atceros tad Lauvas gribēja spēlēt, bet taisni FIBA nedeva iespēju!
, 2012-02-13 20:53, pirms 12 gadiem
srajo rakstīja: Cik atceros tad Lauvas gribēja spēlēt, bet taisni FIBA nedeva iespēju!
Ka tad vai ne, re kur palasi so : Biedrības Basketbola klubs Liepājas lauva vadība, izpētot FIBA kausa izcīņas organizatoriskos un finansialos nosacījumus, kā arī ņemot vērā komandas komplektācijas iespējas, kopā ar Liepājas pašvaldību pieņēmusi lēmumu atsauk Liepājas lauvu līdzdalību FIBA Izaicinājuma kausā.
Liepājas lauvas tomēr nespēlēs FIBA...
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.