Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Muižniekam ceļazīme uz "Top 32", Bertānam draud izkrišana

Muižniekam ceļazīme uz "Top 32", Bertānam draud izkrišana
Kārlis Muižnieks
Foto: khimik.com.ua

Otrdien, 10. decembrī, Eiropas kausa izcīņā basketbolā vīriešiem notika piecas spēles. Kārļa Muižnieka trenētais Južnijas klubs “Himik” savā laukumā revanšējās Grieķijas klubam PAOK par izbraukumā piedzīvoto zaudējumu, kopvērtējumā nodrošināja vismaz trešo vietu F grupā un iekļuva "Top 32" turnīrā. Ukraiņu uzvara uzlabo arī Kristapa Valtera izredzes iekļūt nākamajā kārtā. Vakara turpinājumā "Bilbao Basket", spēlējot bez Daira Bertāna, izbraukumā zaudēja Francijas klubam "Elan Chalon" un saglabā tikai teorētiskas izredzes tikt tālāk.

Himik (6-3) 70, PAOK (5-4) 58

Pirmā apļa spēlē Ukrainas klubs izbraukumā Grieķijā atzina sāncenšu pārākumu ar 77:69. Neskatoties uz to, “Himik” pirms atbildes cīņas atradās labākās izejas pozīcijās nekā pretinieki, jo savstarpējās spēlēs iekrāja labāku uzvaru un zaudējumu attiecību pret tiešajiem konkurentiem “TED Ankara”. Tiesa, tādai attiecībai būtu nozīme tikai, izcīnot vēl vienu panākumu.

Kārļa Muižnieka vīri otrdien tika galā ar visiem uzdevumiem. Pirmkārt, revanšējās par viesos piedzīvoto zaudējumu. Otrkārt, sagādāja priekšroku savstarpējo spēļu summā (1-1, +4). Treškārt, nodrošināja vismaz trešo vietu F grupā. Ceturtkārt, kvalificējās “Top 32” turnīram.

“Himik” vairs nevar noslīdēt zemāk par trešo vietu F grupā pat gadījumā, ja trīs komandas kopvērtējumā iegūs bilanci 6-4. Ukraiņu, grieķu un turku savstarpējās cīņās līderpozīcijās ir aizsarga Kristapa Valtera pārstāvētais klubs “TED Ankara” (3-1), apdzenot “Himik” (2-2) un PAOK (1-3).

Rolands Freimanis laukumā devās pirmās ceturtdaļas beigās, taču nākamās ceturtdaļas sākumā divreiz pazaudēja bumbu, netrāpīja tālmetienu, saņēma piezīmi un tika nomainīts. Puslaika beigās spēka uzbrucējs laukumā iznāca vēlreiz, taču “Himik” galotnē ielaida divus grozus un nonāca iedzinējos ar divpadsmit punktu starpību – 21:33. Freimanis pēc otrās piezīmes saņemšanas pie trešās iespējas netika. Pavisam spēlētājs 05:48 minūtēs izdarīja vienu metienu (3p 0/1), savāca trīs atlēkušās bumbas aizsardzībā, divas reizes kļūdījās un saņēma divas personiskās piezīmes.

Trešajā ceturtdaļā Južnijas spēlētāji guva vairāk punktu nekā pirmajā puslaikā kopā. Tendence tika saglabāta līdz spēles beigām, otro puslaiku uzvarot ar 22 punktu pārsvaru – 70:58 (15:11, 8:22, 25:11, 22:14). Pols Dileinijs uzvarētāju labā izcēlās ar 16 punktiem, savukārt Mets Geitens, Džamals Šulers un Romeo Treviss guva 15 punktus katrs. Tādējādi amerikāņu kvartets summā sameta 61 punktu.

F grupas kopvērtējums 10. decembrī

#KomandaU-Z
1Nizhny Novgorod7-1
2Himik6-3
3PAOK5-4
4TED Ankara4-4
5Budučnost2-6
6Alba Fehervar1-7

Atlikušās spēles
11. decembrī: Nizhny Novgorod – TED Ankara, Alba Fehervar – Budučnost
18. decembrī: TED Ankara – Alba Fehervar, PAOK – Nizhny Novgorod, Budučnost – Himik

Elan Chalon (4-5) 81, Bilbao (4-5) 79

Basku zemes klubs otrdien piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas. Tas nozīmē, ka Rafas Puijo vīriem pēdējā spēlē var nepietikt ar uzvaru mājas spēlē pret Vācijas komandu “EWE Baskets Oldenburg”. Pat sliktāk – ja “Cedevita Zagreb” trešdien pieveiks “Dinamo Sassari” un Oldenburga pārspēs “Spirou Charleroi”, baskiem turnīrs būs beidzies jau rīt.

“Vīriem melnā” izbraukumā Francijā nācās spēlēt bez savainotā Daira Bertāna. Iepriekšējās septiņās spēlēs viņš bija rezultatīvākais Bilbao spēlētājs, vidēji 27:35 minūtēs gūstot 12,9 punktus, izcīnot 1,4 atlēkušās bumbas, izdarot 1,1 rezultatīvu piespēli un izprovocējot 2,9 piezīmes.

Spēle pagāja kā pa viļņiem. Bilbao vīri sekmīgāk cīnījās par atlēkušajām bumbām (37-29), labāk uzbruka no distances (trīspunktniekos 11/28 pret 7/27), taču sliktāk izmantoja iespējas soda laukumā un biežāk kļūdījās (8-14).

Galotnē vadība gāja no rokas rokā, kamēr Spānijas valstsvienības spēlētāja Gabriela tālmetiens pēdējo reizi priekšā izvirzīija viesus – 76:77. Tas bija pēdējais Bilbao guvums no spēles. Čikambo no labdarības līnijas atjaunoja priekšroku Šalonai, bet Sloters pēc ciemiņu netrāpītajiem metieniem visos iespējamos veidos (!) guva uzvaras grozu – 80:77. Pat šajā situācijā Bilbao varēja izraut uzvaru, taču Mumbru pēdējais tālmetiens nebija precīzs.

Žordans Abudū mājinieku labā guva 19 punktus. Viesu rindās labākais bija Antans Kavaļausks, kurš 18 punktiem pievienoja 10 atlēkušās bumbas, taču priekšlaicīgi atstāja laukumu piezīmju normas dēļ. Rauls Lopess iemeta piecus no septiņiem tālmetieniem un guva 17 punktus.

B grupas kopvērtējums

#KomandaU-Z
1Dinamo Sassari6-2
2EWE Baskets Oldenburg5-3
3Cedevita Zagreb5-3
4Bilbao Basket4-5
5Elan Chalon3-5
6Spirou Charleroi1-7

Atlikušās spēles
11. decembrī: Dinamo – Cedevita, Oldenburg – Charleroi
17. decembrī: Cedevita – Elan Chalon, Charleroi – Dinamo
18. decembrī: Bilbao – Oldenburg

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup


, 2013-12-10 19:52, pirms 10 gadiem
prieks par labāko treneri Lv
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-10 20:08, pirms 10 gadiem
Latvijas basketbolam diezgan raksturiga iezime- Spelet izcili zaudetas speles, bet spelet viduveji vai vaaji, kad ir izskiroshas speeles.
Taas ir visiem- saakot jau ar vecajiem bukiem, talak B, K, V, tagad to turpina ari jaunaakie.
Ir protams ari pa iznemuma sezonaam un Eiropas chempionatiem(2001,2013), bet skaidra likumsakariba, kapec musejie netiek talak EČ vai musejie Eiroliigaa nespeleee vairaak par 1 sezonu.
Reti kuram Latvijas basketbolistam- ir uzvaretaju mentalitate, palidzet komandai, taa , lai taa uzvaretu..

Drizak precizakais raksturojums butu taa- labi individuali, bet slikti speletaji- komandas interesees.

Cerams, ka jaunie to labos un ari ir pirmie rezultati(medaļas U-18, U-20, jo bez labas komandas speeles- medaļas nevar izcinit).

Kas vainigs?- Laikam tomer tas, ka Latvija ir maza un katrs, kas no LBL naacis ir komandas lideris un lai uzvaretu, nav jaspelee labs komandas basketbols, bet pietiek ar individuaalo sniegumu...
, 2013-12-10 20:20, pirms 10 gadiem
Labakais LV treneris, kaads jebkad ir bijis.
, 2013-12-10 20:22, pirms 10 gadiem
your_ufo rakstīja: Cerams, kādu dienu pienāks tas laiks kad viņš būs LV izlases treneris.
Vins jau ir bijis LV izlases galvenais treneris.
, 2013-12-10 20:24, pirms 10 gadiem
bubba rakstīja: Labakais LV treneris, kaads jebkad ir bijis.
Labaakais ir 1935 gada izlases treneris Baumanis. Un Armands Krauliņš. Paareejiem ir veel kur pielikt.
, 2013-12-10 20:29, pirms 10 gadiem
chubaki rakstīja: Labaakais ir 1935 gada izlases treneris Baumanis. Un Armands Krauliņš. Paareejiem ir veel kur pielikt.
Mums tak ir bijuši ļoti,ļoti daudz basketbolu treneru.Ar labiem panākumiem.
, 2013-12-10 20:30, pirms 10 gadiem
Musu laiku labakais treneris vins tomer ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-10 21:46, pirms 10 gadiem
Tad kad sasniegs, to ko sasniedza Bagatskis pag. gad, iekļūstot Eiropas Kausa top4, tad arī varēsim saukt par labāko treneri. Uzskatu ka iekļūšana Eiropas kausa top4 ir vērtējama daudz augstāk nekā Kausa izcīnīšana Eurochallange, kur pusfinālā pretī spēlēja klauni no Igaunijas.
, 2013-12-10 22:16, pirms 10 gadiem
kamasutra23 rakstīja: Tad kad sasniegs, to ko sasniedza Bagatskis pag. gad, iekļūstot Eiropas Kausa top4, tad arī varēsim saukt par labāko treneri. Uzskatu ka iekļūšana Eiropas kausa top4 ir vērtējama daudz augstāk nekā Kausa izcīnīšana Eurochallange, kur pusfinālā pretī spēlēja klauni no Igaunijas.
neaizmirsti arī to , ko viņš savulaik sasniedza ar BK Ventspils. Tad ULEB bija ļoti augsts līmenis un daudzas no komandām bija pat eirolīgas līmenī!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-10 22:57, pirms 10 gadiem
Pat sliktāk – ja “Cedevita Zagreb” trešdien pieveiks “Dinamo Sassari” un Oldenburga pārspēs “Spirou Charleroi”, baskiem turnīrs būs beidzies jau rīt.

aa skaidrs ja augstaak mineetas lietas notiks tad Bilbao peedeejaa speele nebuus jaaspeelee,stiliigi.
, 2013-12-10 23:14, pirms 10 gadiem
Un ko Valdis Valters kā treneris ar Bročiem darija bērni jau nezin..
, 2013-12-11 06:08, pirms 10 gadiem
your_ufo rakstīja: Cerams, kādu dienu pienāks tas laiks kad viņš būs LV izlases treneris.
Bagatska vadītā komanda spēlē daudz skatāmāk, nekā bija Muižnieka laikos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-11 09:10, pirms 10 gadiem
Muiznieks ir labs treneris, tacu ne vislabakais. Joprojam lieku augstak tandemu Kraulins-Krumins, ari Bagatskis varetu but, tikai tad Muiznieks. Atceresimies, ka Karlim ziedu laiki Latvija beidzas tad, kad bija izlasita pedeja lappuse Knabja gerbtuves aizmirstaja basketbola gudribu piezimju kladite... Par Baumani nevaru spriest, filma jau gan vins paradits izcils, un gan jau tads ari bija to laiku basketbola, bet te jau ir cits stasts.
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.