Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Kalniņš

"Galatasaray" izrauj uzvaru

"Galatasaray" izrauj uzvaru
"Galatasaray" aizsargs
Roberts Haits (#5)
Foto: ulebcup.com

Pirmajā ULEB kausa Final 8 spēlē uzvaru divu turku klubu duelī izcīnīja Stambulas "Galatasaray", kas ar 61:60 pārspēja otru Stambulas klubu "Besiktas" un nodrošināja vietu turnīra pusfinālā.

Spēli ar precīzu metienu atklāja "Galatasaray" spēlētājs Roberts Haits, bet "Besiktas" atbildēja ar to pašu, kad precīzs bija Nicevičs. Nākamajās minūtēs "Galatasaray" veica 13:2 izrāvienu, panākot iespaidīgu 11 punktu pārsvaru jau spēles septītajā minūtē. "Besiktas" komandu uz mirkli atdzīvināja Drobņaks, kurš nomainīja ne visai veiksmīgi spēlējošo Pekeru. Īsā laikā gūti pieci punkti un vairs tikai 15:9 "Galatasaray" labā. Veiksmēm sekoja neveiksmes un "Besiktas" zaudēja iniciatīvu, pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar -8. Pēc desmit spēles minūtēm 19:11 "Galatasaray" labā.

Otro ceturtdaļu ar precīzu tālmetienu atklāja Haits , bet pēc brīža Besoks ar vēl vienu trejaci panāca jau 25:11 "Galatasaray" labā. Pēc neveiksmīgā ceturtdaļas sākuma atdzīvojās arī "Besiktas spēlētāji", kas ar Pekera un Dalmau pūlēm īsā mirklī panāca 25:15, padarot rezultātu mazliet pieklājīgāku. "Galatasaray" pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura komanda sāka spēlēt lēnāk un iniciatīva pārgāja "Besiktas" rokās. Tiesa, tikai uz mirkli, jo "Besiktas" kļūdījās vairākkārt uzbrukumā. Atlikušajās ceturtdaļas minūtes nekas būtiski nemainījās un ejot atpūtā tablo vēstīja 35:24 "Galatasaray" labā.

Trešo spēles ceturksni ļoti apņēmīgi uzsāka "Besiktas". Ar Niceviča un Pekera pūlēm rezultāta starpība tika samazināta līdz 6 punktiem, arī aizsardzībā "Besiktas" darbojās daudz aktīvāk nekā pirmajā puslaikā. Tomēr "Galatasaray" tika pāri mirkļa vājumam un atkal atjaunoja iepriekš iegūto pārsvaru – 43:33 pēc sešām spēlētām minūtēm. Trešo piezīmi saņēma "Besiktas" pamatcentrs Pekers, kura vietā laukumā nāca Drobņaks, kurš guva 7 punktus īsā laikā un ejot atpūtā pēc trešās ceturtdaļas vairs tikai +7 "Galatasaray".

Pēdējās desmit minūtēs iesākās lēnā tempā ar daudz neveiksmīgām epizodēm abu komandu izpildījumā. Pirmajās piecās ceturtdaļas minūtēs abas komandas kopā bija guvušas vien piecus punktus, 51:45 "Galatasaray" labā. Savu vārdu atkal teica pieredzējušais Drobņaks, kurš guva divus punktus ar sodu. Soda metienu gan viņš nerealizēja, bet atlēkušo bumbu grozā raidīja Šumperts, panākot 51:49. Pie tam pa četrām piezīmēm jau bija sapelnījuši "Galatasaray" līderi Besoks, Geins un Ouvens. Akjols un Haits iemeta divus tālmetienus, bet Šumperts un Nicevičs atbildēja ar četriem punktiem un tikai -4 divas ar pusi minūtes pirms spēles beigām. Pēdējās minūtēs lielisku spēli aizsardzībā nodemonstrēja "Besiktas", un pēc Apodakas soda metieniem, minūti pirms spēles beigām, tablo rādīja 58:58. "Galatasaray" pieprasīja minūtes pārtraukumu, lai sagatavotos izšķirīgajiem uzbrukumiem. Uzbrukuma piezīmi saņēma Džonsons, kura viņam bija jau piektā piezīme, un viņa vietā laukumā devās Ouvens. "Galatasaray" kļūdījās aizsardzībā un Šumperts guva divus punktus no soda līnijas, pirmo reizi spēlē vadībā izvirzot "Besiktas" – 58:60. Septiņas sekundes līdz spēles beigām izšķirošu grozu guva Erdens, kurš ar precīzu tālmetienu atnesa uzvaru "Galatasaray". Spēles beigu rezultāts 61:60.

"Galatasaray" sastāvā ar 22 punktiem izcēlās Roberts Haits, bet "Besiktas" rindās labākais ar 17 punktiem bija Predrags Drobņaks.

ULEB kauss.
Final 8.
1/4 fināls.

Galatasaray - Besiktas 61:60 (19:11, 16:13, 14:18, 12:18)

Izmantotie resursi:
ulebcup.com


, 2008-04-10 21:42, pirms 16 gadiem
Negaidīti domāju ka Besiktas paņems ULEB kausu
, 2008-04-10 22:06, pirms 16 gadiem
nu vietu final4 vini ar savu speeli bija pelnijushi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-04-11 07:04, pirms 16 gadiem
Jury rakstīja: Negaidīti domāju ka Besiktas paņems ULEB kausu

es gan ta nebiju domajis, nu vismaz pusfinalaa Besiktas bija jaabuut !!!
, 2008-04-11 08:46, pirms 16 gadiem
njaaaaa
Džabari Pārkers uzbrukumā pret Pirejas "Olympiacos". Foto: Barça Basket

Pārkers Barselonai nokārto pirmo uzvaru, "Monaco" spožs spēles sākums un beigu daļa

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijās pretiniekus panākušas "Monaco" un "Barcelona" vienības.
Mirklis no Mursijas UCAM un Malagas "Unicaja" spēles. Foto: FIBA

Rodions iemet 12, Mursijai neizdodas sasniegt Čempionu līgas finālu

FIBA Čempionu līgas finālčetrinieka sacensībās Belgradā pustukšu tribīņu priekšā pusfinālos uzvarēja Tenerifes un Malagas komandas.
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".