Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Madrides "Real" pievienojas ACB līgas vērtīgākais spēlētājs Laprovitola

Madrides "Real" pievienojas ACB līgas vērtīgākais spēlētājs Laprovitola
Nikolass Laprovitola. Foto: EPA/Scanpix

Spānijas spēcīgākais basketbola klubs Madrides "Real" pavēstījis pa argentīniešu saspēles vadītāja Nikolasa Laprovitolas pievienošanos komandai. Klubs gan neatklāj, uz cik ilgu laiku parakstīts līgums.

Kamēr Badalonas "Joventut" regulārajā sezonā ieņēma septīto vietu un izstājās jau ceturtdaļfinālā, tas neliedza par sezonas vērtīgāko spēlētāju atzīt 29 gadus veco komandas līderi Laprovitolu. Argentīniešu saspēles vadītājs regulārajā sezonā piedalījās visās 34 spēlēs un vidēji 30,6 minūtēs izcēlās ar 17,2 punktiem, 6,4 rezultatīvām piespēlēm, 2,5 atlēkušajām bumbām un 4,8 kļūdām.

Pret Anžeja Pasečņika pārstāvēto "Gran Canaria" argentīnietis pat izcēlās ar 40 punktiem (2p. 7/10, 3p. 7/10, 1p. 5/7), lai arī nospēlēja vien nepilnas 28 minūtes. Laprovitola Eirolīgā līdz šim ir aizvadījis tikai pussezonu, 2017. gada janvārī neilgi pēc atlaišanas no Sanantonio "Spurs" pievienojoties "Baskonia". Nacionālajā basketbola asociācijā bijušais Dāvja Bertāna komandas biedrs aizvadīja 18 spēles, trīsreiz izgāja starta pieciniekā un vidēji 9,8 minūtēs tika pie 3,3 punktiem un 1,6 rezultatīvām piespēlēm.

Pirms tam spēlējis Argentīnas "Lanus" un Brazīlijas "Flamengo", Laprovitola karjeru Eiropā 2015. gadā sāka Viļņas "Lietuvos Rytas". Viņš ir pārstāvējis arī Sanktpēterburgas "Zenit".

Izmantotie resursi:
https://www.realmadrid.com/noticias...


, 2019-07-09 17:26, pirms 5 gadiem
Žagars liekas tad sākumā būs kluba otrais PG.
Džabari Pārkers uzbrukumā pret Pirejas "Olympiacos". Foto: Barça Basket

Pārkers Barselonai nokārto pirmo uzvaru, "Monaco" spožs spēles sākums un beigu daļa

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijās pretiniekus panākušas "Monaco" un "Barcelona" vienības.
Mirklis no Mursijas UCAM un Malagas "Unicaja" spēles. Foto: FIBA

Rodions iemet 12, Mursijai neizdodas sasniegt Čempionu līgas finālu

FIBA Čempionu līgas finālčetrinieka sacensībās Belgradā pustukšu tribīņu priekšā pusfinālos uzvarēja Tenerifes un Malagas komandas.
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".