Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

"Ventspils" trešā cīņa Eiropas kausā

"Ventspils" trešā cīņa Eiropas kausā
Ārons Petvejs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar plkst. 19:15 Latvijas čempionvienība basketbolā BK ''Ventspils'' aizvadīs trešo spēli Eiropas kausā, izbraukumā tiekoties ar Itālijas klubu – "Lauretana Biella". Itālijas klubam šobrīd Eirokausos uzvara un zaudējums, Ventspilniekiem divi zaudējumi.

Eirokausa grupu turnīra cīņas sākās novembra pēdējā nedēļā. ''Ventspilnieki'' pirmo spēli aizvadīja savā laukumā, taču mājas sienas nepalīdzēja – pārliecinošs zaudējums Vācijas klubam ''Brose Baskets'' no Bambergas – 62:85. Toreiz Latvijas čempioniem pēc neveiksmīgas pirmās ceturtdaļas (20:28), otrajā izdevās līdzsvarot spēli un saglabāt cerības uz spēles glābšanu, taču izgāztā trešā ceturtdaļa, kas tika zaudēta ar 18 punktu starpību, pārvilka svītru pāri ''ventiņu'' cerībām un beigās nācās piedzīvot negaidīti lielu zaudējumu. Aizvadītajā nedēļā "Ventspils", nespējot vienā līmenī aizvadīt visu maču, piekāpās arī Čehijas čempionvienībai - Nimburkas ''Cez Nymburk" (57:79).

"Lauretana Biella" komanda aizvadītajā sezonā pirmo reizi sasniedza Itālijas līgas pusfinālus, nopelnot tiesības spēlēt Eirokausos. 1994. gadā klubs sāka ceļu no Itālijas ceturtās līgas, 1999. gadā sasniedza otro divīziju, bet 2001. gadā iekļuva elitē. 2006. gadā pirmo reizi iekļuva Itālijas virslīgas izslēgšanas spēlēs, sasniedzot ceturtdaļfinālu un tur izstājoties. 2009. gada pavasarī ceturtdaļfinālā sakāva Eirolīgas komandu "Lottomatica Roma" un sasniedza lielāko panākumu kluba vēsturē. Eiropas kausa pirmajās divās spēlēs Itālijas vienība spējusi izcīnīt vienu uzvaru pirmajās divās H grupas spēlēs. Pirmajā mačā ar viena punkta pārsvaru (78:77) tika apspēlēti Čehijas čempioni, bet nedēļu vēlāk minimāls zaudējums Vācijas klubam ''Brose Baskets'' – 85:87.

Uz Itāliju vakar ventspilnieki devās bez komanda kapteiņa Mareka Jureviča, kurš nevarēs spēlēt vismaz mēnesi. Mareks Jurevičus piekritis ārstu ieteikumam operēt savainoto ceļgalu. Ķirurģiskā iejaukšanās paredzēta šodien. Kā skaidroja pats basketbolists, ļoti nopietna trauma nav, taču nelielas problēmas ceļgalā tomēr konstatētas. Ārsti ieteikuši veikt operāciju laicīgi, lai nerastos lielāki sarežģījumi un rehabilitācijas periods būtu ilgāks. Īsi pirms trešās spēles Eiropas kausā komanda šķīrusies no amerikāņu saspēles vadītāja Akīma Skota, kurš komandā bija ieradies uz pārbaudes laiku. "Treniņos viss bija kārtībā, taču mums nepieciešams nedaudz cita stila basketbolists. Spēlētājs, kas organizē spēli, Skots ir "metējs", ne uzbrukumu veidotājs. Mums pietiek šāda tipa spēlētāji un nolēmām sadarbību ar viņu neturpināt," savu nostāju šajā jautājumā pauda "Ventspils" galvenais treneris Agris Galvanovskis.

"Sestdien uzvarējām Valmieru, šķiet, ka spēlētājiem ir atgriezusies vairāk pārliecības, tāpēc varu teikt, ka esam uz tādas pozitīvas nots, motivācija ir augsta. Daudz esam pārrunājuši pēdējo spēli Čehijā, ceru, ka secinājumus visi kopā un katrs pie sevis ir izdarījuši. Itālijas komanda ir ļoti spēcīgā, tā kā paredzam sīvu cīņu, bet mēs noteikti nepadosimies un centīsimies atvest mājās uzvaru," īsi pirms došanās uz Itāliju atzina Galvanovskis.

Arī Ernests Kalve pauž pārliecību, ka komanda šovakar cīnīsies par uzvaru. "Komandai noskaņojums ir kaujiniecisks, esam zaudējuši jau divas spēles, tāpēc šoreiz mēs griba pierādīt, ka varam nospēlēt labi un pat uzvarēt. Itāļiem ir viens izteikts spēlētājs Freds Džons, kurš septiņus gadus ir aizvadījis NBA. Džons ir komandas līderis un pārsvarā tiek spēlēts uz viņu. Pagaidām nezinu kādi būs galvenā trenera Agra Galvanovska norādījumi, bet domāju, ka mums būs īpaša uzmanība jāpievērš itāļu komandas galvenajam vilcējspēkam."

Aizvadītajā nedēļā pie pirmās uzvaras Eirokausos tika "Rīgas VEF" basketbolisti, šodien tas pats jāatkārto arī ventspilniekiem. Mača sākums pulksten 19.15.

Izmantotie resursi:
eurocupbasketball.com


, 2009-12-08 11:24, pirms 14 gadiem
kas tad notika ar ar BBL ? runāja ka pēc spēles žalgiris un acsk visu lielie grandi sarunās arī par krievijas līgu...
nezin kāpēc nav info no sporta centra ????
, 2009-12-08 11:28, pirms 14 gadiem
beidzot tač jāuzvar
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-08 11:31, pirms 14 gadiem
Vienīgais uz ko var cerēt ir, lai mūs bezcerīgi nesagrauj.
, 2009-12-08 11:32, pirms 14 gadiem
Ventspils spēli netā kkur rādīs??? Apnicis VEF televīzorā...
, 2009-12-08 12:12, pirms 14 gadiem
Mazliet nesaprotu BKV. vai tiešām nevar atrast normālu saspēles vadītāju, tad vispār nebūtu jautājumu, kura ir labākā komanda šobrīd Latvijā... Nu nevar taču viens Strēlnieks visu laiku vadīt saspēli. Tā kā runāt var daudz, bet visticamāk dabūs šovakar pa kāju...
, 2009-12-08 12:17, pirms 14 gadiem
Es iisti nesaprotu, ko Ventspils dara Eirokausos. Vef un TTT arii nav labaaki. Lieki izmesta nauda un apkaunots Latvijas basketbola vaards.
, 2009-12-08 12:44, pirms 14 gadiem
Tātad Biella līderis Džons nespēlēs? Tad jau Ventiņi nezinās, ko segt (joks). Es ar novēlu, lai nav sagrāve, bet spēj turēt līdzi. Tikai nezinu kas būs metēji šovakar, ja Jurēvičus nav spēlē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-08 12:50, pirms 14 gadiem
Ukris rakstīja: Es iisti nesaprotu, ko Ventspils dara Eirokausos. Vef un TTT arii nav labaaki. Lieki izmesta nauda un apkaunots Latvijas basketbola vaards.
Eirokausos viņi iekrāj pieredzi. Tas viss tak ir priekš spēlētājiem! Un Latvijas basketbola vaards tika apkaunots jau pēc izlases spēlēm!
, 2009-12-08 13:42, pirms 14 gadiem
Jaa jaunie kraaj pieredzi un iedziivojas zaudeetaaju psihaloogijaa... Un kas, piem., Vefaa kraaj to pieredzi? Viespeeleetaaji! Kam mums tas vajadziigs???
, 2009-12-08 14:41, pirms 14 gadiem
Mareks Jurevičus piekritis ārstu ieteikumam operēt savainoto ceļgalu.

Uzminiet nu, kapec tieshi tgd vins savu celgalu operees ?
- Tikai tāpēc, ka saprot, ka tgd ir istais bridis to darit, jo reali vairs neko nevar sasniegt.
Ja tgd butu kkada siva cinja, wins winu neopereetu.
, 2009-12-08 14:43, pirms 14 gadiem
Ukris rakstīja: Es iisti nesaprotu, ko Ventspils dara Eirokausos. Vef un TTT arii nav labaaki. Lieki izmesta nauda un apkaunots Latvijas basketbola vaards.
Savā ziņā piekrītu.
Bet ja tgd neviena LV komanda nepiedalitos Eirokausies, tad ,es domāju, basketbols ieksh LV vispaar izmirtu.
, 2009-12-08 14:59, pirms 14 gadiem
pringles rakstīja: Mareks Jurevičus piekritis ārstu ieteikumam operēt savainoto ceļgalu.

Uzminiet nu, kapec tieshi tgd vins savu celgalu operees ?
- Tikai tāpēc, ka saprot, ka tgd ir istais bridis to darit, jo reali vairs neko nevar sasniegt.
Ja tgd butu kkada siva cinja, wins winu neopereetu.
tu esi stulbs ja tu tā doma, varbūt tikai tagad Marekam tāda trauma ir parādījusies, un var būt arī tā ka šo spēli nospēlē un ceļgalam kaut kas vēl vairāk notiek un tad var sanākt pat vairākus mēnešus dzīvot bez basketbola.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-08 15:14, pirms 14 gadiem
naikers1 rakstīja: tu esi stulbs ja tu tā doma, varbūt tikai tagad Marekam tāda trauma ir parādījusies, un var būt arī tā ka šo spēli nospēlē un ceļgalam kaut kas vēl vairāk notiek un tad var sanākt pat vairākus mēnešus dzīvot bez basketbola.

Kā skaidroja pats basketbolists, ļoti nopietna trauma nav, taču nelielas problēmas ceļgalā tomēr konstatētas. !!!
NELIELAS, kāds sakars operēt nelielu savainojumu pirms komandas spēles Eirokausos, kas komandai šosezon ir augstakaa liiga !!??
da labi
, 2009-12-08 15:26, pirms 14 gadiem
Ventspils jauzvar, citu variantu nav.
, 2009-12-08 15:29, pirms 14 gadiem
nu jauzvar
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-08 15:58, pirms 14 gadiem
Букмекеры, совсем не верят в победу клуба
, 2009-12-08 16:10, pirms 14 gadiem
pringles rakstīja: Mareks Jurevičus piekritis ārstu ieteikumam operēt savainoto ceļgalu.

Uzminiet nu, kapec tieshi tgd vins savu celgalu operees ?
- Tikai tāpēc, ka saprot, ka tgd ir istais bridis to darit, jo reali vairs neko nevar sasniegt.
Ja tgd butu kkada siva cinja, wins winu neopereetu.
Būtu labāk paklusējis, nevis izspļāvis savu kārtējo muļķību
, 2009-12-08 16:40, pirms 14 gadiem
varbūt netā kur varēs redzēt?
, 2009-12-08 16:45, pirms 14 gadiem
atradu 3 lapas kur var skatities italju sporta kanalus netaa kopaa vinjiem tadi ir 7!!!!! ( un cik ir mums) bet tada lieta kaa televizijas programmas viniem nevaru atrast ja kads pateiktu kursh vietejais italju kanals rada tad pateiktu kur var redzet bet shobrid italjiem pa vienu no kanaliem NDA GS wariors speli... 19.30 jaiet bus cauri visiem kanaliem un ja kaut kur uzradisies doshu zinju
, 2009-12-08 16:59, pirms 14 gadiem
cancel rakstīja: atradu 3 lapas kur var skatities italju sporta kanalus netaa kopaa vinjiem tadi ir 7!!!!! ( un cik ir mums) bet tada lieta kaa televizijas programmas viniem nevaru atrast ja kads pateiktu kursh vietejais italju kanals rada tad pateiktu kur var redzet bet shobrid italjiem pa vienu no kanaliem NDA GS wariors speli... 19.30 jaiet bus cauri visiem kanaliem un ja kaut kur uzradisies doshu zinju
kas tie ir par kanaaliem? moskha vari iedot adresi uz vinjiem...?
, 2009-12-08 18:55, pirms 14 gadiem
TADEL KA NEVIENS NEVAR IZTULKOT SHO TEKSTU!!!!

VTB lyga nusitaikė į Lietuvos krepšinįSpausdinti
2009-12-08 09:21
Zigmas Jurevičius, Lrytas.lt
Dalintis
brazauskas romualdas

Ar šiemet debiutavusi VTB jungtinė lyga kėsinasi praryti finansinėje duobėje atsidūrusią Baltijos lygą? Apie tai savaitgalį kalbėjosi dviejų krepšinio lygų vadovai.

"Norėjome sužinoti, kokie yra VTB jungtinės lygos rengėjų planai. Akivaizdu, kad vienaip ar kitaip ateityje turėsime su jais bendrauti", – apie susitikimą pasakojo BBL direktorius Romualdas Brazauskas.

"Jungtinės lygos rengėjai gali būti BBL konkurentai arba partneriai. Mes labiau norėtume antrojo varianto. Juolab kad mūsų lygos komandos negali žaisti du kartus per dieną", – svarstė BBL direktorius.

R.Brazauskas neslėpė, kad BBL, šį sezoną pradėjusi be generalinio rėmėjo, gyvena ne geriausius laikus. Paklaustas, ar nesitiki finansinių problemų išspręsti lėšų nestokojančios VTB lygos rėmėjų sąskaita, vilnietis atsakė neigiamai.
------------------------------------------------------------------------------
nu un tu vari iztulkot un apstāstīt kas tur notiekas??????
, 2009-12-08 19:21, pirms 14 gadiem
kaut kur var netā spēli redzēt vai nevar?????
, 2009-12-08 19:22, pirms 14 gadiem
Jā kur var kkādu live redzet vai protokolu?
, 2009-12-08 19:23, pirms 14 gadiem
, 2009-12-08 19:23, pirms 14 gadiem
jaa,es ar gribeetu uzzinaat
, 2009-12-08 19:23, pirms 14 gadiem
skaties raksta izmantoto resursu, mosh sapratiisi kur vismaz protokolu var redzeet...
, 2009-12-08 19:24, pirms 14 gadiem
aa atradu !

eurocupbasketball.com
, 2009-12-08 19:29, pirms 14 gadiem
par protoklu sen skaidrs bet bildi arii var kur redzēt???
, 2009-12-08 19:30, pirms 14 gadiem
nu kāds video atrada pa kādu itāļu kanālu rāda?
, 2009-12-08 19:30, pirms 14 gadiem
k-west rakstīja: par protoklu sen skaidrs bet bildi arii var kur redzēt???
nevaru atrrast
Džabari Pārkers uzbrukumā pret Pirejas "Olympiacos". Foto: Barça Basket

Pārkers Barselonai nokārto pirmo uzvaru, "Monaco" spožs spēles sākums un beigu daļa

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijās pretiniekus panākušas "Monaco" un "Barcelona" vienības.
Mirklis no Mursijas UCAM un Malagas "Unicaja" spēles. Foto: FIBA

Rodions iemet 12, Mursijai neizdodas sasniegt Čempionu līgas finālu

FIBA Čempionu līgas finālčetrinieka sacensībās Belgradā pustukšu tribīņu priekšā pusfinālos uzvarēja Tenerifes un Malagas komandas.
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".