Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bagatskis vēlreiz zaudē "Zenit", sēriju izšķirs piektā spēle

Bagatskis vēlreiz zaudē "Zenit", sēriju izšķirs piektā spēle
Ainars Bagatskis
Foto: vtb-league.com

Piektdienas vakarā zaudējumu VTB Vienotās Basketbola līgas ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā spēlē piedzīvoja Ainara Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina pārstāvētā "Nizhny Novgorod", kas mājās ar 76:83 piekāpās Sanktpēterburgas "Zenit". Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts atkal neizšķirts 2-2.

Serbu centrs Dejans Borovņaks un vietējais aizsargs Dmitrijs Kulagins katrs guva pa 13 punktiem pirmajā puslaikā, ļaujot "Zenit" pēc divdesmit minūtēm atrasties vadībā ar 47:42. Arī otro puslaiku labāk iesāka viesi, divarpus minūtes pēc trešās ceturtdaļas sākuma liekot Bagatskim pieprasīt pārtraukumu pie mīnus 13 (42:53). Pēc tā Hvostovs beidzot guva pirmos mājinieku punktus otrajā puslaikā. Turpinājumā Hvostovs iemeta astoņus punktus, Parahauskis sešus, un "Nizhny" pietuvojās līdz diviem punktiem, bet pirms pēdējām desmit minūtēm mīnus četri (60:64).

Pēdējā ceturksnī pakaļdzīšanos nobremzēja Terensa Kinsija nesportiskā piezīme, it kā nevainīgā situācijā pēc bumbas saņemšanas ar elkoni "iebraucot" sejā Kulaginam. Tuvojoties beigām un attiecīgi pieaugot spriedzei, abu komandu spēlētāji vairākas reizes nemācēja izmantot labas iespējas vai arī izvēlējās ļoti sarežģītā veidā uzbrukt grozam. Četras minūtes pirms beigām arvien plus četri viesiem, kuri pieprasīja pārtraukumu. Divas minūtes pirms beigām Kulagins ar grūtu un precīzu pustālo pāri Ročestija rokām panāca plus astoņi "Zenit" (77:69), mājinieki atgūties vairs nespēja, piedzīvojot zaudējumu ar 76:83.

Rihards Kuksiks spēlei nebija pieteikts. Rezultatīvākais NN sastāvā ar 18 punktiem bija Artjoms Parahauskis, un baltkrievu centra kontā arī septiņas atlēkušās bumbas. 13 punktus pievienoja Semjons Antonovs. "Zenit" labā Dmitrijs Kulagins sameta 22 punktus un izcīnīja septiņas bumbas, Dejans Borovņaks pievienoja 17 punktus, bet Volteram Hodžam 14 punkti un septiņas piespēles.

Līdz ar to sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 2-2, un izšķirošā piektā sērijas spēle norisināsies Ņižņijnovgorodā pēc vienas dienas pārtraukuma.

Spēli apkalpoja Latvijas tiesnesis Oskars Lucis.


, 2015-05-08 19:03, pirms 9 gadiem
Brillainais tu di.rstis, serijas izskirosa spele notiks Peterburga!!!
Tas tev nav dul.lais LBL!
, 2015-05-08 20:02, pirms 9 gadiem
Otro spēli var redzēt, ka Baltkrievu spēka mašīnai sāk beigties benzīns.. Bet ļoti svarīga spēle, jo šogad diezgan liela iespēja, ka 3 vieta spēlēs Eirolīgā, CSKA- A licenze, Khimky - Eurocup uzvarētāji un ja Loko nepaņem Khimkus pusfinala, tad 3 vieta būs cīņa par bronzu/Eirolīgu.

Bet ja runā pār 5to spēli, tad vienozīmigi, cik labi atjaunosies Parahauskis, jo šobrīd Amerikāņi ir jau brīvdienās, Krievi kā kuru spēli..
, 2015-05-08 21:54, pirms 9 gadiem
Kas ar Kuksiku? Varbut kads zinatajs varetu pateikt kapec par Berza gaitam vairak nekas nav dzirdams?
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.