Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Atbildes spēle Kanārijās: vai Freimanis iekļūs Eirokausa finālā?

Atbildes spēle Kanārijās: vai Freimanis iekļūs Eirokausa finālā?
Rolands Freimanis
Foto: Unics.ru/

Rolanda Freimaņa pārstāvētā Kazaņas "Unics" komanda šovakar izbraukumā pret Spānijas ACB līgas pārstāvi "Herbalife Gran Canaria" centīsies atspēlēt pirmajā spēlē iekrāto 13 punktu deficītu. ULEB Eirokausa pusfināla atbildes mača sākums 22:00 pēc Latvijas laika.

Spēlē Kazaņā Rolands Freimanis guva astoņus punktus nieka 11 nospēlēto minušu laikā un savāca arī trīs atlēkušās bumbas, taču tas neglāba "Unics" no zaudējuma 70:83. Kazaņas komanda ļoti neveiksmīgi iesāka spēli, pirmajā ceturtdaļā ļaujot pretiniekiem iekrāt 15 punktu pārsvaru, turklāt visa mača gaitā nespēja savaldīt "Gran Canaria" uzbrukumus, un Spānijas līgas komanda trāpīja 60% divpunktu metienu.

Kazaņai līdz ar to šovakar visai sarežģīts uzdevums, proti, ne tikai jāuzvar viesos, bet arī jāpaveic tas ar vismaz 14 punktu pārsvaru, kas būs īpaši grūti, ņemot vērā "Gran Canaria" uzsākto astoņu uzvaru sēriju.Tiesa, nevar arī teikt, ka "Unics" būtu nonākusi absolūti nepazīstamā situācijā, jo arī Eirokausa ceturtdaļfinālā pret "Lokomotiv-Kuban" zaudēja, taču izbraukumā iepriekš sakāvi nepieredzējušos pretiniekus sasita ar 21 punkta pārsvaru.

Freimanis pēc statistiski iespaidīgās sezonas pirmās puses Tallinā Kazaņas komandā iekļāvies pamazām un tieši pēdējās spēlēs parādījis labāko sniegumu. Iepriekšējā VTB līgas mačā pret "Khimki" Latvijas uzbrucējs 16 nospēlēto minūšu laikā paspēja salādēt 16 punktus, kamēr neviens cits "Unics" spēlētājs nesasniedza desmit punktu robežu.

Otrajā pusfinālā atbildes spēle sāksies jau 19:30 pēc Latvijas laika, un "Khimki" tajā centīsies pievarēt Turcijas "Banvit". Turku klubs pirmajā mačā uzvarēja, taču tikai ar viena punkta pārsvaru, līdz ar to viss izšķirsies tikai šovakar.

Abas spēles tiešraidē rādīs Eurosport2 kanāls.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup


Artūrs un Rodions Kuruci. Foto: FIBA

Brāļiem Kuruciem un Mursijas komandai bronza Čempionu līgā, tituls "Unicaja"

FIBA Čempionu līgas pirmo trijnieku šosezon pilnībā aizņems Spānijas klubi. Belgradā notiekošā finālčetrinieka spēlē par trešo vietu Mursijas Katoļu universitātes (UCAM) vienība ar 87:84 pieveica Grieķijas "Persiteri".
''Partizan'' galvenais stratēģis Žeļko Obradovičs. Foto: KK Partizan

''Partizan'' uz divām sezonām pagarina līgumu ar titulēto Obradoviču

Serbijas basketbola grands Belgradas ''Partizan'' pavēstījis, ka panākta divu gadu līguma pagarināšana ar komandas pašreizējo galveno treneri Žeļko Obradoviču.
Džabari Pārkers uzbrukumā pret Pirejas "Olympiacos". Foto: Barça Basket

Pārkers Barselonai nokārto pirmo uzvaru, "Monaco" spožs spēles sākums un beigu daļa

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijās pretiniekus panākušas "Monaco" un "Barcelona" vienības.