Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

CSKA uzvar savā laukumā, "Žalgiris" - Malagā

Pie panākumiem kārtējās Eirolīgas E grupas spēlēs tikušas Maskavas CSKA un Kauņas „Žalgiris” komandas, kuras pieveica attiecīgi vienu no turnīra pastarītēm Berlīnes „Alba” (80:65) un turnīra tabulā blakus esošo Malagas „Unicaja” – 83:67.

Maskavas CSKA komanda viesus no Berlīnes uzņēma savā laukumā, neesot diez ko viesmīlīga. Laukuma saimnieku pārsvars izpaudās visa mača garumā. Izšķirošo lūzumu maskavieši guva jau mača pirmajā pusē, veicot 21:1 izrāvienu, kā rezultātā svinēja drošu uzbaru – 80:65. Uzvarētāju rindās Nenads Krstičs guva 20 punktus, lieliski uzbrūkot grozam no spēles. Viņš realizēja astoņus no 12 metieniem, kā arī atdeva četras rezultatīvas piespēles.

Pēc šīvakara uzaras CSKA basketbolisti E grupā nostabilizējušies trešajā vietā (6-3), kamēr „Alba” līdzšinējās deviņās spēlēs tikusi tikai pie viena panākuma.

Uzvaru šovakar svinējis arī Kauņas „Žalgiris”, kas viesos prata uzveikt Malagas „Unicaja” basketbolistus. Pēc Vladimira Romanova (nu jau bijušā īpašnieka) aiziešanas no Kauņas kluba, „Žalgiris” viesojās Spānijā, kur maču uzsāka lēnīgi, taču, ar katru brīdi protot uzlabot sniegumu, beigās prata svinēt visai pārliecinošu uzvaru. Pirms pēdējām desmit mača minūtēm gan Lietuvas kluba pārsvars bija tikai trīs punkti (59:56), taču veiksmīgi aizvadītā ceturtā spēles daļa (24:11) ļāva viesiem svinēt drošu uzvaru – 83:67. Uzvarētāju rindās 15 punktus guva Mindaugs Kusminsks, kura rēķinā arī astoņas atlēkušās bumbas.

„Žalgiris” pēc šī panākuma noķēris „Unicaja” arī turnīra tabulā. Abām komandām šobrīd ir pa četrām uzvarām deviņās cīņās.

Trešajā šīvakara E grupas mačā Atēnu „Panathinaikos” savā laukumā tomēr prata pieveikt Stambulas „Anadolu Efes” basketbolistus. Lai gan pirmais mača puslaiks noslēdzās neizšķirti (38:38), otrajās 20 mača minūtēs „Panathinaikos” bija pārliecinošāka – 75:62.

Arī pēc neveiksmes „Anadolu Efes” saglabā otro vietu E grupā.

E grupas turnīra tabula

VietaKomandaU-Z
1.Real Madrid8-1
2.Anadolu Efes7-2
3.CSKA Moscow6-3
4.Panathinaikos Athens6-3
5.Unicaja Malaga4-5
6.Zalgiris Kaunas4-5
7.Alba Berlin1-8
8.Brose Baskets Bamberg0-9

, 2013-03-02 00:25, pirms 11 gadiem
Žalgira nesenais zāģis Panathinaikos acīmredzot var izrādīties izšķirošais cīņā par tikšanu top4...
, 2013-03-02 00:30, pirms 11 gadiem
Tabula nepareiza, Žalgiris 5 vietā. Vairāk iemetis, mazāk ielaidis un abas savstarpējās spēles uzvarēja, kāpēc Unicaja augstāk???
4 vietu ļoti grūti izcīnīt būs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-02 01:00, pirms 11 gadiem
Tad redzes,ka bus vel beigas vel ir dazas speles atlikusas un vel viss varbut ceru,ka zalgirim izdosies tomer
, 2013-03-02 01:41, pirms 11 gadiem
Uzvarētāju rindās 15 punktus guva Mindaugs Kusminsks, kura rēķinā arī astoņas atlēkušās bumbas. Nekas par rakstu bet tomeer Mindaugas Kuzminskas un tas tomeer ir svariigi! Nu nevar visu latviskot un veel peec savas izdomas bet eiras ar taapat radaas?
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.