Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1458, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Spāņi otro posmu sāk ar uzvaru

Spāņi otro posmu sāk ar uzvaru
Pau Gazols ar kompāniju šoreiz bija pārāki par Dirku Novicki un Ko.
Foto:AP/Scanpix

Eiropas čempionātā basketbolā Lietuvā pirmajā E grupas spēlē pie panākuma tika Spānijas izlase, kas spraigā cīņā ar 77:68 pieveica Vāciju, izšķirošo pārsvaru panākot vien mača izskaņā. Uzvarētājiem 24 punkti Marka Gazola rēķinā.

Lai gan maču ar četriem punktiem 40 sekundēs sāka spāņi, tik pat rezultatīvi ceturtdaļas turpinājumā komandām neklājās. Desmit punktu robežu pirmā sasniedza Vācija, turklāt tas notika nepilnas divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām, kad no tālās distances precīzi meta Dirks Novickis, panākot 12:8 savas komandas labā. Pirmās desmit minūtes ar minimālu pārsvaru tomēr noslēdza spāņi, kas atbildēja ar septiņiem punktiem pēc kārtis. Latvijas kapracis Haiko Šafrančiks gan panāca neizšķirtu, tomēr punktu periodam ar vienu precīzu soda metienu pielika Marks Gasols – 16:15.

Otrās ceturtdaļas sākumā notikumu bija tiešām daudz, bet jau pēc spēlētām divām minūtēm minūtes pārtraukumu pieprasīja vāciešu galvenais Dirks Bauermans – 23:18 vadībā Spānija, vēl piezīme uzbrukumā... Pēc apspriedes Vācija sniegumu gan būtiski neuzlaboja un varēja iedzīvoties arī desmit punktu deficītā, taču spāņi kļūdījās soda metienos. Vācijas atmodu sāka Novicka precīzais metiens, un, lai gan uzbrukums Bauermana padotajiem joprojām kliboja, aizsardzību sakārtot izdevās. Nedaudz vairāk par trim minūtēm līdz puslaika beigām Kriss Kamans atkal priekšā izvirzīja Vāciju, taču puslaika izskaņā labāki bija spāņi – 36:33.

Pēc pārtraukuma mačs atsākās ar līdzīgu cīņu, bet tad eksplodēja spāni, izvirzoties vadībā 50:41. Vāciešus atmodināja divi Štefana Hamana grozi, bet nepilnas trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām Spānija jau sanāca uz minūtes apspriedi, jo sāncenši bija krietni pietuvojušies – 54:50. Pēc tā vāciešiem bija iespējas arī izvirzīties vadībā, taču tās netika izmantotas un ar minimālu pārsvaru (56:55) pēdējo ceturtdaļu sāka Serdžo Skariolo komanda.

Pēdējā perioda sākumā Novickis uz brīdi panāca vadību Vācijai, taču drīz vien priekšā atkal bija spāņi. Pēdējā ceturtdaļa aizritēja ļoti emocionālā un enerģiskā cīņā, bet nedaudz veiksmīgāki tajā tomēr bija Spānijas basketbolisti. Vāciešiem pāris reizes bija iespējas aizķert sāncenšus, taču allaž kaut kā pietrūka. Pēdējās pāris minūtēs, šķiet, arī spēka – Spānija svinēja uzvaru 77:68.

Spānija – Vācija 77:68 (16:15, 20:18, 20:22, 21:13)

Spānija: M. Gazols 24, P. Gazols 19 (7ab), Navaro 14, Sanemeterio 12, Fernandes 6, Kladerons 2
Vācija: Novickis 19 (7ab), Kamans 15 (12ab), Bencigs 10, Herbers 7, Hamans 7, Šafranciks 7, Švethelms 3

Izmantotie resursi
fibaeurope.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-07 17:41, pirms 13 gadiem
Nespēju tagad domāt par basiiti zinot, kas noticis hokeja pasaulee!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-07 17:47, pirms 13 gadiem
Es vel ceru kad muusu DZELS VIIRS IR DZIVS.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-07 17:48, pirms 13 gadiem
Daudz kļūdu vāciešiem.

Tagad visur metīs tos linkus. Tā jau diena sabojāta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-07 18:04, pirms 13 gadiem
Kur var skatīties netā atlikušās EuroBasket11 speles?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-07 18:52, pirms 13 gadiem
valmierietis19 rakstīja: Kur var skatīties netā atlikušās EuroBasket11 speles?
NBA + Basketball
FIBA Europe noliedz, ka kāds no čempioniem pieķerts, lietojot aizliegtās vielas 
Foto: Itar-Tass/Scanpix
14

FIBA noliedz pozitīvu dopinga analīžu esamību

Viens no 2011. gada Eiropas čempiones Spānijas valstsvienības basketbolistiem un viens Maķedonijas izlases spēlētājs pieķerts dopinga lietošanā, otrdien vēstīja lietuviešu mediji. Tomēr vakarā izplatītajā paziņojumā FIBA Europe noliegusi šādu informāciju.
Arvīds Sabonis sarunā ar žurnālistiem
Foto: Tomo Raginos / diena.lt
11

Sabonis: "No lietām, kas man patīk, atliek tikai sekss..."

Leģendārais Lietuvas basketbolists Arvīds Sabonis, kurš pirms nedēļas piedzīvoja sirdslēkmi, otrdien sarunā ar žurnālistiem atklāja, ka vismaz pusgadu viņam būs jāklausa ārstu norādījumiem.
Huans Karloss Navarro un Pau Gazols ar EuroBasket 2011 trofeju.
Foto: AFP
91

Campeones! Spānija atkārtoti izcīna Eiropas zeltu

Spānijas vīriešu basketbola valstsvienība svētdien, 18. septembrī, Eiropas čempionāta finālā "Žalgirio Arena" Kauņā ar rezultātu 98:85 uzvarēja Franciju un izcīnīja zelta medaļas. Spāņi kļuva par ceturto komandu vēsturē, kas spējusi uzvarēt divos mēģinājumos pēc kārtas. Par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Spānijas aizsargs Huans Karloss Navarro.