Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1458, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bauermans: "Noņemu cepuri Latvijas priekšā"

Bauermans: "Noņemu cepuri Latvijas priekšā"
Dirks Bauermans
Foto: AFP/Scanpix

Jau pirms B grupas pēdējās cīņas pret Latviju Eiropas čempionātā basketbolā Vācijas valstsvienības galvenais treneris Dirks Bauermans izteica komplimentus mūsu izlasei par to, kādu sniegumu latvieši demonstrējuši jau līdzšinējā turnīra gaitā.

"Katru dienu pa spēlei, tāpēc pagaidām vēl neesmu domājis par to, kā spēlēsim pret Latviju," pēc zaudējuma Serbijai svētdienas vakarā sacīja Bauermans. "Tagad esam zaudējuši šo spēli un sāksim gatavoties nākamajai. To, vai pēdējā spēlē atpūtināsim kādu, nospriedīšu pēc sarunām ar pašiem spēlētājiem. Varbūt spēlēsim ar visiem, lai saglabātu uzņemto ritmu."

"Mani ļoti patīkami iespaidojis tas, kā gados jaunā Latvijas izlase spēlējusi līdz šim. Viņi ļoti labi kustina bumbu, spēlē agresīvu aizsardzību. Uzbrukumā Latvijas komanda spēlē ļoti kustīgi, viņi pieņem labus lēmumus. Uzvarēt Latviju būs ļoti, ļoti sarežģīti. Varu tikai noņemt cepuri Latvijas priekšā par to, cik labi šī jaunā komanda aizvadījusi līdzšinējo turnīru."

"Rītdien mums jābūt agresīviem, koncentrējušamies un jāuztver spēle patiešām nopietni," kā uzveikt Latviju zināja teikt vāciešu aizsargs Heiko Šafarciks, kurš ar 3,7 rezultatīvām piespēlēm ir labākais šajā rādītājā komandā. "Ceru, ka šīs lietas mums palīdzēs atgūt ritmu."


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-05 00:02, pirms 13 gadiem
Laikam visas spēles ir jāzaudē, lai saņemtu maksimālo komplimentu devu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: archibald
Slēpts komentārs: PesimistsBJE
, 2011-09-05 00:06, pirms 13 gadiem
Un mūsējie ir to pelnījuši, lai gan ir tiaki zaudējumi, bet spēlē mūsējie no visas sirds
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-05 00:11, pirms 13 gadiem
Nu es nezinu kā mēs apturēsim Dirku un Keimenu : /
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Povečerovskis
, 2011-09-05 00:13, pirms 13 gadiem
Labāk skatos, kā šitie džeki spēlē ar dzirkstelīti acīs, nevis kā iepriekšējais sastāvs, kuri labāk spēles vietā izvēlētos iedzert kokčiku koijotī ar maziņajām.
, 2011-09-05 00:13, pirms 13 gadiem
Povečerovskis rakstīja: Visi slavē Latviju par to kā tā ir spējusi ātri "izkļūt" no finanšu krīzes...visi slavē Latvijas izlasi, kaut nav un nebūs nevienas uzvaras...
Kas tas ir, kaut kāda organizēta ņirgāšanās no Rietumvalstu puses vai vienkārši Eiropu ir pārņēmis murgains vājprāts?
Tevi pašu nav pārņēmis kāds vājprāts,kas tāds ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Povečerovskis
, 2011-09-05 00:19, pirms 13 gadiem
uzvaru nav...bet nav ari nevienas sagraves atšķiriba no citiem gadiem, bet gan lidzigas speles, kas vien jau liek nonjemt cepuri jauno dzeku priekša spelejot sajā naves grupā(vid. vec. nepilni 23g...)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-05 00:24, pirms 13 gadiem
Nav skaidrs, kāpēc neviens neslavē Somiju. Valsts, kura principā basketbolu kā tādu nopietni neuztver, ietrāpījusi grupā, kur vieni Balkānu grandi apkārt, ir izcīnījusi ne vien uzvaru, bet tai uz šo brīdi pat ir pozitīva iemesto/ielaisto punktu attiecība.
Lūk, tur būtu īstās uzslavas jāvelta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Povečerovskis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: belnea
, 2011-09-05 00:53, pirms 13 gadiem
jureks rakstīja: Nu es nezinu kā mēs apturēsim Dirku un Keimenu : /
Šeļakovs neitralizēs Dirku,Meiers Keimanu
, 2011-09-05 01:00, pirms 13 gadiem
basketbola izlase kā mūsu politiķi, visu laiku murgo par kaut kādu nākotni...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Ādams Ludvigs Lēvenhaupts
, 2011-09-05 01:22, pirms 13 gadiem
Povečerovskis rakstīja: Nav skaidrs, kāpēc neviens neslavē Somiju. Valsts, kura principā basketbolu kā tādu nopietni neuztver, ietrāpījusi grupā, kur vieni Balkānu grandi apkārt, ir izcīnījusi ne vien uzvaru, bet tai uz šo brīdi pat ir pozitīva iemesto/ielaisto punktu attiecība.
Lūk, tur būtu īstās uzslavas jāvelta.
Lai tie tavējie "Balkānu grandi" vēl uzspēlē ar tādām komandām, kā Francija, Vācija, Serbija, Itālija un arī Izraēla, un tad parunāsim! Iedomājies Latviju, piemēram, Krievijas vietā D grupā, kur būtu jāspēlē ar Beļģiju, Bulgāriju, Ukrainu, Gruziju... Nešaubos, ka mēs ar šādu spēli būtu tikuši tālāk. Un kāda jēga runāt par Somijas uzvaru... runa ir par mūsu izlases racionālo spēles zīmējumu... šaubos, ka Dušans Ivkovičs skatoties somu spēli teiktu, ka somi viņam atgādina Serbiju pirms dažiem gadiem...
, 2011-09-05 01:27, pirms 13 gadiem
Ādams Ludvigs Lēvenhaupts rakstīja: Reāli ņemot, no šīs izlases pēc 2 gadiem gaidīsim Eiropas medaļas. Tagad izlase spēlē teicami un jaunie čaļi dabūs kontraktus. Bertāns jau ir NBA vecis, par Šeļakovu jau ir parādījusies interese ne tikai no Dānijas, bet arī no Klāgenfurtes kluba Austrijā, par Blūmu interesējas vairāki NCAA klubi, kas ir galvenais tramplīns uz NBA. Kuksikam jau šajās dienās līgumu priekšā nolikuši skauti no vienas no vadošajām norvēģu līgas komandām. Jā, jā, no tās pašas līgas,kur savulaik spīdēja Bagatskis. Komanda var tikai progresēt un to arī gaidam.
Jā, protams, Blūms kapās koledžu komandās
, 2011-09-05 01:29, pirms 13 gadiem
Zoverag, kā Latvija var būt kādā grupā Krievijas vietā, ja Krievijai ir pavisam cits grozs? Mēs varētu būt Gruzijas vietā, un tad cīņā ar beļģiem, ukraiņiem un bulgāriem par 3.vietu (krievi un slovēņi pirmajās divās) atkal kā katru gadu, pietrūktu pieredzes, meistarības vai sportiskās veiksmes.
, 2011-09-05 01:31, pirms 13 gadiem
Un kas būtu par iemeslu tam, lai Blūms nevarētu kapāt NCAA koledžu komandās?
, 2011-09-05 01:42, pirms 13 gadiem
Viss jau ir skaisti, jaunie džeki sitas viens par otru, pret eirolīgas un pat nba večiem spēlē kā līdzīgs ar līdzīgu, tomēr uzvaras izšķir meistarība, mentalitāte un pieredze. Mūsējiem visas trīs uzskaitītās īpašības pietrūkst. Un diemžēļ pietrūks arī nākotnē. Tikai atliek minēt cik daudz trūks?!

Nu nebūs tā, ka pēc gadiem 4iem šie paši džeki sitīsies jau nevis tikai par vienu uzvaru turnīrā, bet gan vietu 1/4, vai pat par ceļazīmēm uz pasaules čempi. Protams, ir mums piemēri, k-vai futbola izlase, kas tika uz eiropas čempi un pat skatāmi nospēlēja. Šiem futbolistiem būs ko atcerēties. Vajag sakrist daudziem faktoriem, lai šādas iespējas parādītos, jo reāli šeit ir runa par uzlēkšanu augstāk, krietni augstāk par savu pakaļu. Kāds jau arī izvelk to 100 miljonu vērto loterijas biļeti.

Es domāju, nevajag mums būt tik utopiskiem un tagad burties fantāzijās, kas būs, kad mums būs pieredze un meistarība! Mīļie cilvēki, nu nevar meistarību un pieredzi iegūt spānijas, itālijas 2. līgās vai LBL.. Būsim reālisti! Ja skatamies uz visiem iepriekšējiem mūsu izlases pretiniekiem, šeit iet runa par eirolīgas, nba spēlētājiem, ilgadējiem vai uzlēkošajām zvaigznēm! Spēlētāji ar pieredzēm labāko līgu, turnīru mačos! EIrolīga, ACB, Itālija, Pasaules čempionāti un Olimiskās spēles. You name it. To var iegūt tikai piedzīvojot, to nevar iemācīt.. Pat ne Fils Džeksons.

Tādēļ lūdzu, baudam basketbolu, šiem džekiem un visiem mums būs ko atcērēties, mēs izbraucam ar jaunības entuziasmu un cīņassparu, komandas saliedētību un treneru cienīšanu. Jaunāki arī nepaliksim. Bet vismaz ir k-kāds potencionāls. Pagaidām! Un lai augtu, uzvaras ir nepieciešamas! Bet tas tā, nākotnei.

Protams, neviens nav teicis, ka abi Bertāni, Meiers, Strēlnieks un Kuksiks nākotnē neizsitīsies un nespēlēs zolīdās līgās, zolīdos sastāvos un par zolīdām algām. Tas viss var būt, bet nestrebsim karstu, ir mērķis uz ko tiekties un ja nesāksies iepriekšējās izlases niķi, līdz ar labiem klubiem/labām algām neizaugs ego un nepazudīs patriotisms, tad viss ir iespējams un varbūt tomēr mums augs tā meistarība, tā pieredze un tās uzvaras!
, 2011-09-05 02:15, pirms 13 gadiem
Tagad jau ir ok, bet esmu pārliecināts ka kad būs pieredze pec daziem gadiem ta atkal bus kkada epopeja ka NU DAVAI SAMIZOSIM un visas spēles nokāsīsim un mūsēie nodzersies.
, 2011-09-05 04:10, pirms 13 gadiem
reimondo rakstīja: Profesor, domāju savu komentāru tā- IZTULKOŠU TĀDIEM KĀ TEV-AR ĪPAŠĀM PRĀTA SPĒJĀM: šis čempionāts ir mums dāvana pati par sevi vecīt, nebūtu mainīts nolikums, pat ļoti interesantā laikā, tad mēs tur nemaz netiktu, un kad vēl sākt iespēlēt jaunu sastāvu lai krāj pieredzi ja ne tagad??? gudrinieks atradies, kādu rezultātu tu gribi no šīs nepieredzējušās komandas?? būs rūdijums šogad, nākamgad prasīsim rezultātu, lai krāj pieredzi pret Vāču NBA večiem. !!!!!!!!!!!!!!!!!! un ej spēlē pie saviem bērndārzniekiem vai kas tev tur bija!!
nākamgad šie nodzersies un tad atkal iespēlēc citus jaunos un tā mūžu mūžos 100%
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-05 04:49, pirms 13 gadiem
Lasot LV spēlētāju līsti Hāmans nopūšās...
FIBA Europe noliedz, ka kāds no čempioniem pieķerts, lietojot aizliegtās vielas 
Foto: Itar-Tass/Scanpix
14

FIBA noliedz pozitīvu dopinga analīžu esamību

Viens no 2011. gada Eiropas čempiones Spānijas valstsvienības basketbolistiem un viens Maķedonijas izlases spēlētājs pieķerts dopinga lietošanā, otrdien vēstīja lietuviešu mediji. Tomēr vakarā izplatītajā paziņojumā FIBA Europe noliegusi šādu informāciju.
Arvīds Sabonis sarunā ar žurnālistiem
Foto: Tomo Raginos / diena.lt
11

Sabonis: "No lietām, kas man patīk, atliek tikai sekss..."

Leģendārais Lietuvas basketbolists Arvīds Sabonis, kurš pirms nedēļas piedzīvoja sirdslēkmi, otrdien sarunā ar žurnālistiem atklāja, ka vismaz pusgadu viņam būs jāklausa ārstu norādījumiem.
Huans Karloss Navarro un Pau Gazols ar EuroBasket 2011 trofeju.
Foto: AFP
91

Campeones! Spānija atkārtoti izcīna Eiropas zeltu

Spānijas vīriešu basketbola valstsvienība svētdien, 18. septembrī, Eiropas čempionāta finālā "Žalgirio Arena" Kauņā ar rezultātu 98:85 uzvarēja Franciju un izcīnīja zelta medaļas. Spāņi kļuva par ceturto komandu vēsturē, kas spējusi uzvarēt divos mēģinājumos pēc kārtas. Par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Spānijas aizsargs Huans Karloss Navarro.