Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:104, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Atsākušās cīņas F grupā

Šodien Itālijas pilsētā Ortonā atsākas Eiropas sieviešu basketbola meistarsacīkšu F grupas spēles.

FIBA Europe tiešraide: Itālija – Spānija 17:30


Bez zaudējumiem cīņas grupā turpina Spānija un Krievija, pa vienai uzvarai ir Francijai un Baltkrievijai, tikai zaudējumus savā rēķinā redz Itālija un Serbija. Grupa pulcējusi Eiropas sieviešu basketbola lielvalstis. Francijā, Krievijā, Spānijā un Itālijā ir četras spēcīgākās nacionālās līgas kontinentā. Baltkrievija ir stiprākā finālturnīra debitante, savukārt Serbija var lepoties ar labiem jauniešu komandu rezultātiem.


Pirmās šodien sacenšas Itālijas un Spānijas valstsvienības. Ja pirmajām uzvara ļaus saglabāt cerības cīnīties par iekļūšanu astotdaļfinālā, spānietēm panākums pavērs ceļu uz ceturtdaļfināliem. Mājiniecēm var palīdzēt vietējo līdzjutēju atbalsts. Jāpiebilst, ka neklātienē Itālijas – Grieķijas spēli RAI 3 kanālā vēroja 8,25% tābrīža televīzijas vērotāju. Tas ir augsts rādītājs, ņemot vērā tradicionālo futbola dominanci Itālijas televīzijā un avīžu slejās. Pēc pirmajām trīs spēlēm Spānijas labākā punktu guvēja, atlēkušo bumbu izcīnītāja un piespēļu dalītāja ir Amaija Valdemoro. Itāļu „universālā kareive” ir Laura Mači. Viņa spēj sekmīgi uzbrukt sāncenšu grozam no perimetra ārpuses un iekšpuses, izcīnīt atlēkušās bumbas un palīdzēt partnerēm. Spānietes līdz šim vidēji spēlē guvušas par sešpadsmit punktiem vairāk nekā itālietes 72:56. Ja Pireneju pussalas pārstāves pārvarēs mājinieču ciešo aizsardzību, Itālijai būs grūti izcīnīt uzvaru.


Krievijas un Serbijas spēlē favorītes ir zināmas, taču jāatceras, ka kvalifikācijas kārtā cīņas kļuvušas daudz neprognozējamākas. Krievietes pēc Grieķijas sagrāves un divām brīvdienām var nedaudz nenovērtēt Balkānu sāncenses. Igora Grudina un Natālijas Heikovas padotajām vēl atmiņā Serbijas sagrāve cīņā ar Baltkrieviju D apakšgrupas pēdējā spēlē. Cits jautājums, vai Serbija ir gatava uzvarai pār Krieviju. Savā līdz šim labākajā spēlē ar Spāniju, serbietes piekāpās tikai pēdējās sekundēs 76:79.


Francijas un Baltkrievijas sacensība var kļūt par vakara aizraujošāko sacensību. Anatolija Buļjanska audzēknes pārliecinoši uzvarēja divas pēdējās spēles D apakšgrupā, sagraujot Horvātiju un Serbiju. Minētās uzvaras ļauj Baltkrievijai šobrīd atrasties turnīra rezultatīvāko komandu pirmajā pozīcijā. Baltkrievijas saspēli vada bijusī SK "Cēsis" leģionāre Olga Podobeda. Francūzietes apakšgrupas spēlēs tikai meklēja uzbrukuma garšu un balstīsies galvenokārt uz aizsardzību, taču viņu rīcībā ir labākais jauno centra spēlētāju duets Eiropā - Gruda un Jakubū.


F grupas tabula
1. Spānija 2-0 4
2. Krievija 2-0 4
3. Francija 1-1 3
4. Baltkrievija 1-1 3
5. Itālija 0-2 2
6. Serbija 0-2


F grupas kalendārs

19:30 Serbija - Krievija

22:00 Baltkrievija - Francija


Izmantotie resursi: www.fibaeurope.com,


Foto: Romualds Vambuts


, 2007-09-29 19:54, pirms 17 gadiem
Spainietes sasita italietes.serBietes pagaidām ieliek krievuškām 25:17 pēc 1/4
40

FIBA apskatnieki slavē latvietes

Pagājusi nedēļa kopš 31. Eiropas sieviešu basketbola meistarsacīkšu noslēguma. Atzinīgus vārdus Anetei Jēkabsonei-Žogotai un Guntai Baško šodien velta FIBA apskatnieki.
48

LTV 7 "Sporta studijā" – Ainars Zvirgzdiņš

"Sporta studijā" šodien plkst. 21:30 viesosies Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš, izvērtējot valstsvienības veikumu Eiropas čempionātā.
32

Latvijas zeltenes atgriežas!

Šovakar plkst. 21:55 ar reisu no Prāgas (Čehija) dzimtenē atgriezīsies Latvijas sieviešu basketbola izlase, kas vakar Eiropas basketbola čempionātā izcīnīja ceturto vietu. Sagaidi basketbolistes Lidostā "Rīga"!