Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

LSBL: "RTU/Merks" izcīna 19. uzvaru

LSBL: "RTU/Merks" izcīna 19. uzvaru
Ieva Malkevica
Foto: Renārs Buivids

Pie 19. panākuma sezonā tikusi Latvijas Sieviešu Basketbola līgas (LSBL) komanda "RTU/Merks", kas piektdien mājās ar rezultātu 86:60 sakāva "Daugavpils Universitātes" (DU) vienību, sagādājot tai 17. neveiksmi 27 mačos.

Viešņas maču sāka labāk, trīs minūtes pēc sākuma esot vadībā ar pieciem punktiem (9:4), taču sekoja 12 rīdzinieču punkti pēc kārtas, kas ļāva pārņemt vadību. Pirmā ceturkšņa izskaņā daugavpilietes gan vēl atguvās, taču otro ceturtdaļu RTU sāka ar otro lielo izrāvienu. Šoreiz 11:0, kas deva jau desmit punktu pārsvaru (28:18), un no šī trieciena DU vairs neatguvās.

Pēdējās ceturtdaļas ieskaņā viešņas pietuvojās zem desmit punktiem (49:57), taču ne vairāk, un RTU/Merks svinēja uzvaru ar rezultātu 86:60.

Uzvarētājām Daina Lazdeniece guva 20 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet Ieva Malkevica pievienoja 15 punktus un piecas bumbas zem groziem. Produktīvs sniegums Līnai Lisnerei - astoņi punkti, 13 bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. DU rindās pa 16 sameta Olesja Jevsejeva un Olga Kazakeviča, pirmajai arī astoņas bumba sun četras piespēles.

LSBL regulārā sezona 2011/2012

RTU/Merks - Daugavpils Universitāte 86:60
RTU: Lazdeniece 20, Malkevica 15, Jundase 14, Langenfelde 12, Lisnere 8, Simanoviča 6, Saleniece 4, Zoltnere 4, Bebre 3, Mača.
DU: Jevsejeva 16, Kazakeviča 16, Baltace 9, Egle 9, Lakomko 6, Pimanova 2, Semjonova 2, Kovaļova.


Ketija Vihmane. Foto: EuroBasket Women

Ketija Vihmane – Vācijas vicečempione, Aleksa Gulbe Spānijas pusfinālā

Ketija Vihmane un "Rutronik Stars Keltern" basketbolistes trešdien, 1. maijā, izbraukumā zaudēja Berlīnes ALBA ar 53:68, finālsērijā līdz trīs uzvarām piekāpjoties ar 3-2. Galvaspilsētas klubs izcīnīja pirmo Vācijas titulu.
Skaidrīte Smildziņa-Budovska. Foto: Latvijas Sporta muzejs
5

Ilggadējā TTT līdere Smildziņa-Budovska uzņemta FIBA Slavas zālē

Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Slavas zāles komiteja paziņojusi basketbola personības, kas 14. septembrī īpašā ceremonijā Singapūrā tiks uzņemtas FIBA Slavas zālē. Kategorijā “Spēlētāji” šāds gods izrādīts ilggadējai Rīgas TTT meistarkomandas un Latvijas izlases, kā arī PSRS izlases centra spēlētājai Skaidrītei Smildziņai-Budovskai.
Kendisa Pārkere 2022. gada 18. maijā Sietlā. Foto: AFP/Scanpix

WNBA leģenda Pārkere paziņo par karjeras beigām

Amerikāņu basketboliste Kendisa Pārkere (Candace Parker) svētdien, 28. aprīlī, pavēstīja par profesionālās karjeras beigām. Pērn viņa kļuva par pirmo spēlētāju, kura izcīnīja WNBA titulu trīs dažādu klubu sastāvā.