Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Rožlapa: "Talanti ir – ja būs darbs, būs arī progress"

Rožlapa: "Talanti ir – ja būs darbs, būs arī progress"
Matīss Rožlapa
Foto: FIBA

"Apzināti veidojām komandu tā, lai nebūtu atkarīgi no vienas vai divām līderēm," pēc uzvaras pār Vāciju un devītās vietas izcīnīšanas Eiropas U16 čempionātā meitenēm sacīja Latvijas kadetu izlases galvenais treneris Matīss Rožlapa.

"Cīņasspars bija mūsu stiprākais trumpis visa turnīra garumā un pēdējā spēle nebija izņēmums. Labi nospēlēja un uzvarēja visa komanda," sniegumu pēc izcīnītās devītās vietas Eiropas čempionātā konspektēja Rožlapa. "Kopumā esmu apmierināts gan ar to, kādu komandu izdevās izveidot, gan ar čempionātā sasniegto. Zaudējām tikai komandām, kurām bija izteikti nobriedušākas spēlētājas. Pietrūka centimetru un kilogramu. Īpaši cīņā pie groziem."

"Kopā ar kolēģiem izdevās izveidot saliedētu komandu, kas spēlē moderni agresīvu, ātru un, manuprāt, skatāmu basketbolu. Centāmies spēlēt ļoti ātri, lai arī pretinieces būtu spiestas spēlēt ātrāk, nekā pieradušas. Tāpēc bija daudz kļūdu, taču arī piespiedām kļūdīties citas komandas," rezumēja treneris.

"Apzināti veidojām komandu tā, lai nebūtu atkarīgi no vienas vai divām līderēm," turpināja Rožlapa. "Tāda pieeja palīdzēja tikt galā ar robiem sastāvā, ko iecirta četru spēlētāju savainojumi. Iekļāvām rotācijā citas meitenes, kuras tika galā ar saviem uzdevumiem, lai arī taktiku aizsardzībā mazliet nācās koriģēt. Daudz ieguvu pats kā treneris un, ceru, daudz ieguva arī meitenes. Talanti ir – ja būs darbs, būs arī progress."

Rožlapas vadītā komanda turnīru pabeidza ar piecām uzvarām septiņos mačos - tik daudz uzvaru U16 meiteņu izlasei iepriekš pēdējo reizi izdevās izcīnīt 2015. gadā, tiesa, toreiz visā turnīrā bija jāaizvada deviņi mači. Procentuāli (71,4% uzvaru) šī gada kadetes sasniedza labāko bilanci kopš 2004. gada (75%, taču spēlēja B divīzijā).

Izmantotie resursi:
| Latvijas Basketbola savienība


Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.
Liepājas treneris Rūdolfs Rozītis 2024. gada 25. aprīlī

Liepāja turpina tradīciju un devīto gadu pēc kārtas nopelna medaļu

Ceturtdien, 25. aprīlī, Daugavpils kultūras un sporta pilī finišēja Latvijas Sieviešu basketbola līgas trīsdesmit trešā sezona. Liepāja izbraukumā uzvarēja Daugavpils Universitāti ar 76:67, bronzas sērijā līdz divām uzvarām svinot panākumu ar 2-0. Komandas apbalvoja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.
Anna Liepiņa 2024. gada 11. aprīlī. Foto: Margarita Vigule

Bronzas intriga turpinās Daugavpilī: vai Liepāja mājās brauks ar kausu?

Ceturtdien, 25. aprīlī, turpināsies Latvijas Sieviešu basketbola līgas izslēgšanas spēles. Daugavpils Universitāte plkst. 18:00 uzņems Liepāju, kura bronzas sērijā līdz divām uzvarām atrodas vadībā ar 1-0. Tiešraidi skaties rakstā.