Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Ieva Kūlīte kļūst par Vācijas čempioni

Ieva Kūlīte kļūst par Vācijas čempioni
Vācijas čempione Ieva Kūlīte
Foto: BC Wildcats Wolfenbuettel

Ieva Kūlīte un "BC Wildcats Wolfenbuettel" basketbolistes svētdien, 13. maijā, mājās uzvarēja "Halle" komandu ar 69:67, finālsērijā līdz trīs uzvarām guva panākumu ar 3-2 un triumfēja Vācijas čempionātā.

Vācijas virslīgas DBBL regulārajā sezonā “mežakaķi” izcīnīja pirmo vietu (bilance 16-6) divpadsmit komandu konkurencē un ieguva mājas laukuma priekšrocības visās izslēgšanas spēļu kārtās.

Ceturtdaļfinālā “Wolfenbuettel” ar 2-1 uzvarēja “Heli Girls” komandu, pusfinālā ar 2-1 pārspēja ar ceturto numuru izlikto “Marburg” vienību un finālā piecās spēlēs pieveica ar septīto numuru izlikto Halli.

Centra spēlētāja Ieva Kūlīte (191/1988) piektajā finālspēlē 21 minūtē guva 11 punktus (2p 5/5, 1p 1/2), izcīnīja 2 atlēkušās bumbas, 1 reizi rezultatīvi piespēlēja, 3 reizes kļūdījās, saņēma 1 personisko piezīmi un nopelnīja trešo labāko lietderības koeficientu komandā 9.

Vairākas sezonas “mežakaķu” sastāvā nospēlēja centra spēlētāja Anita Teilāne, palīdzot komandai uzvarēt Vācijas otrajā divīzijā un iekļūt virslīgā.

“Wolfenbuettel” starta piecniekā kopā ar Kūlīti spēlē divas amerikānietes – Tenaja Vatsone (Arizona State) un Nataša Herisa (Boise State), kā arī vācu uzbrucēja ar Amerikas pieredzei Roli-Ena Nikagbatse (Liberty) un poļu izcelsmes vāciete Katarina Fikiela.

Kūlīte pirms pārbraukšanas uz Vāciju spēlēja Spānijas otrās līgas klubā "Ourense". Viņas pirmais ārzemju klubs bija "Prešov" vienība Slovākijā, savukārt Latvijā pārstāvētas "Ventspils", "TTT/Rapa" un "RTU/Merks" komandas.

Vācijas čempiona titulu pirms vairākiem gadiem Bambergas kluba sastāvā izcīnīja Uvis Helmanis.

Latvijas basketbolistes ārzemju čempionātos

SpēlētājaČempionātsTituls
Zane TamaneTurcijaZelts
Elīna BabkinaTurcijaZelts
Gunta Baško-MelnbārdeKrievijaEiropas kauss
Anete Jēkabsone-ŽogotaKrievijaZelts
Anete Jēkabsone-ŽogotaKrievijaKrievijas kauss
Aija BrumermaneItālijaItālijas Superkauss
Zenta MeļņikaItālijaZelts
Zenta MeļņikaItālijaItālijas kauss
Aija PutniņaLietuvaZelts
Aija PutniņaLietuvaLietuvas kauss
Aija PutniņaBaltijas līgaZelts
Ieva KubliņaFrancijaZelts
Ieva KūlīteVācijaZelts

Nedēļas nogalē Ieva Kubliņa spēlēs Francijas kausa finālā Parīzē.

Izmantotie resursi:
DBBL


, 2012-05-15 17:11, pirms 12 gadiem
Pirms daudziem gadiem Arkādijas "sporta zālē" uz spēli atnāca 7 vai 8 skatītāju. Bija ieradies kkāds amerikāņu skauts. Un gāja runa par to, ka Coolīti varētu nosūtīt uz Ameriku. Man liekas, tur bija arī Ilze Luneau-Auziņa (īsti neatceros).
Kendisa Pārkere 2022. gada 18. maijā Sietlā. Foto: AFP/Scanpix

WNBA leģenda Pārkere paziņo par karjeras beigām

Amerikāņu basketboliste Kendisa Pārkere (Candace Parker) svētdien, 28. aprīlī, pavēstīja par profesionālās karjeras beigām. Pērn viņa kļuva par pirmo spēlētāju, kura izcīnīja WNBA titulu trīs dažādu klubu sastāvā.
Kristīne Vītola un "Olympiacos SFP" basketbolistes 2024. gada 28. aprīlī. Foto: Basket.gr

Kristīne Vītola kļūst par divkārtēju Grieķijas čempioni

Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" komanda svētdien, 28. aprīlī, savā laukumā uzvarēja Atēnu "Panathinaikos" ar 61:45, Grieķijas finālsērijā līdz trīs uzvarām svinot panākumu ar 3-2. Latviete nopelnīja trešo titulu "sarkano" rindās.
Anete Šteinberga un "Bourges": Francijas kausa ieguvējas 2024. gada 27.aprīlī. Foto: FFBB
1

Anete Šteinberga olimpisko spēļu arēnā izcīna Francijas kausu

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes sestdien, 27. aprīlī, uzvarēja "Basket Landes" ar 76:63, izcīnot Žo Ženē vārdā nosaukto Francijas kausu. Latvietes rēķinā finālā 12 punkti un septiņas izcīnītas bumbas zem groziem.