Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Mārtiņš Zībarts: "Sagaidījām iespēju – pietrūka izšķirošā trieciena"

Mārtiņš Zībarts: "Sagaidījām iespēju – pietrūka izšķirošā trieciena"
Mārtiņš Zībarts un TTT: bilance Eiropas kausā 6-2
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Mums ir ļoti saliedēta komanda. Kopā uzvaram, kopā zaudējam. Viens otru atbalstījām, darījām visu, lai uzvarētu. Šoreiz neizdevās," pēc izstāšanās no cīņas par Eiropas kausu teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Ozlema Sendžana, "Mersin" galvenā trenere

“Pateicos Rīgas komandai par parādīto piepūli. Zinājām, ka mums klāsies smagi, lai gan pirmajā spēlē uzvarējām ar 18 punktu pārsvaru. TTT ir pieredzējusi komanda. Puslaiku zaudējām ar pieciem punktiem, vēlāk starpība pieauga līdz 14 punktiem. Kļuva bailīgi. Sakārtojām spēli aizsardzībā un pēdējā ceturtdaļā ielaidām tikai astoņus punktus.

Abpusējā diskvalifikācija ceturtajā ceturtdaļā bija pārāk smags sods. Nebijām to pelnījuši, lai gan tiesneši apspriedās ļoti ilgi. Līdz trešās ceturtdaļas beigām bijām nervozi, jo pārsvars saruka. Diskvalifikācijas mūs ietekmēja pozitīvi – komanda saliedējās. Turpinājumā spēlēsim pret Šarlvilas klubu – centīsimies uzvarēt pirmajā spēlē mājās.”

Mārtiņš Zībarts, TTT galvenais treneris

“Centāmies atspēlēties, taču mūs spieda 18 punktu starpība. Pirmajās trīs ceturtdaļās nospēlējām disciplinēti, atguvām punktu pa punktam. Panācām 14 punktu pārsvaru un pirms pēdējā uzbrukuma radās iespēja to palielināt. Pretinieces pārķēra bumbu un guva divus punktus ātrajā uzbrukumā. Tas bija izšķirošais brīdis.

Basketbols ir izrāvienu spēle un šoreiz izšķirošais izrāviens izdevās pretiniecēm. Pēc spēlētāju konflikta (kad tika noraidītas divas spēlētājas) pretinieču spēlētāja netrāpīja soda metienus, savukārt mēs neiemetām no groza apakšas. Arī šajā gadījumā izrāvienā devās viesu komanda. Beigas bija avantūriskas – sākām spēlēt ar četrām mazajām spēlētājām vienlaicīgi.

Spēles atslēga uzbrukumā bija – kā iemetīsim trīspunktniekus un metienus no groza apakšas. Tālmetienu precizitāte – 17% – bija sliktāka nekā visās pārējās Eirokausu spēlēs. Brīvu metienu bija daudz, taču netrāpījām. Kļūdījāmies arī groza tuvumā.

Sagaidījām savu brīdi, panācām 14 punktu pārsvaru. Tādas situācijas ir pārbaudījums mentālajām spējām – vai pēc izrāviena varam izdarīt izšķirošo triecienu. Ja trešās ceturtdaļas pēdējā uzbrukumā iemestu, pārsvars būtu 16 vai 17 punkti. Pretinieces guva vieglus punktus un pārsvars vairs bija tikai 12 punkti.

Spēlējot pret Kraistalu Tomasu, centāmies iespēlēt bumbu Azanijai Stjuartei vai izkārtot brīvu metienu no stūra. Precizitāte kliboja abos variantos. Metieni nesanāca, piemēram, Stjuartei šajās situācijās vajadzēja gūt par četriem punktiem vairāk. Viņa bija vienīgā, kura varēja noturēt Tomasu.

Grupas turnīrā nospēlējām labāk, izcīnījām uzvaras daudzās smagās spēlēs. Azanijas savainojums 3. decembrī Tallinā un Šejas veselības problēmas – viņa pēc sarežģītas operācijas atsāka trenēties tikai 6. janvārī jeb 37 dienu pārtraukuma – atsvieda mūs atpakaļ.”


, 2018-01-12 10:32, pirms 6 gadiem
Nocīnījās godam!
, 2018-01-12 10:54, pirms 6 gadiem
ficuks rakstīja: Nocīnījās godam!
Trīs ceturtdaļas jā. Tālāk zem katras kritikas! Un tas ir vispirms trenera "nopelns"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-01-12 17:31, pirms 6 gadiem
4./4 nācās riskēt, jo vienkārši vinnēt tikai spēli nebija nozīmes. Risks šoreiz neattaIsnojās, bet citu optimālu variantu jau arī nebija. Paldies treneriem un dāmām- viss OK !
, 2018-01-12 18:41, pirms 6 gadiem
Zībart, ja tavas abas garäs jeņķu meitas pēc caurgājieniem normāli mestu bumbu grozā nevis mauktu kā malkas pagali pret betona sienu pilnīgā bezsakarā...
Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.
Liepājas treneris Rūdolfs Rozītis 2024. gada 25. aprīlī

Liepāja turpina tradīciju un devīto gadu pēc kārtas nopelna medaļu

Ceturtdien, 25. aprīlī, Daugavpils kultūras un sporta pilī finišēja Latvijas Sieviešu basketbola līgas trīsdesmit trešā sezona. Liepāja izbraukumā uzvarēja Daugavpils Universitāti ar 76:67, bronzas sērijā līdz divām uzvarām svinot panākumu ar 2-0. Komandas apbalvoja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.
Anna Liepiņa 2024. gada 11. aprīlī. Foto: Margarita Vigule

Bronzas intriga turpinās Daugavpilī: vai Liepāja mājās brauks ar kausu?

Ceturtdien, 25. aprīlī, turpināsies Latvijas Sieviešu basketbola līgas izslēgšanas spēles. Daugavpils Universitāte plkst. 18:00 uzņems Liepāju, kura bronzas sērijā līdz divām uzvarām atrodas vadībā ar 1-0. Tiešraidi skaties rakstā.