Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Aija Putniņa: "Vadība iesaka vakaros neatrasties Stambulas ielās"

Aija Putniņa: "Vadība iesaka vakaros neatrasties Stambulas ielās"
Aija Putniņa: otrā rezultatīvākā "Istanbul University" spēlētāja Austrumeiropas līgā
Foto: Ģirts Gertsons

"Turcijas basketbola klubiem nacionālā čempionāta spēles ir svarīgākas, tāpēc uz vienu no Austrumeiropas līgas sabraukumiem tika nosūtīta jaunatnes komanda," sarunā ar Sportacentrs.com teica "Istanbul University" centra spēlētāja Aija Putniņa.

“Istanbul University” regulārās sezonas pēdējā spēlē Liepājā sagādāja pirmo zaudējumu C grupas līderēm “Good Angels” un rezervēja pēdējo no astoņām ceļazīmēm uz finālturnīru, kas 30. martā – 2. aprīlī risināsies Slovākijas pilsētā Košicē.

Aija Putniņa regulārajā sezonā kļuva par otro rezultatīvāko “Istanbul University” spēlētāju. Viņas rēķinā sešās spēlēs vidēji 13,5 punkti un 6,5 atlēkušās bumbas, kā arī 0,8 pārķertas bumbas un 1,2 bloķēti metieni.

Pēdējās spēles galvenais mērķis bija iekļūšana EEWBL astoņniekā?
Nepiedalāmies Austrumeiropas līgā, lai paliktu ārpus astoņnieka. Lai garantētu vietu finālturnīrā, mums bija jāuzvar Košici.

Iepriekšējā sabraukumā Gdiņā piedalījās komandas otrais sastāvs. Tas bija pārsteigums?
Zinot turku komandu un Turcijas basketbola federācijas nostāju, tas nebija pārsteigums. “Galatasaray” nepiekrita spēlēt vēlāk, tāpēc uz Poliju nevarējām braukt labākajā sastāvā. Spēle pret “Galatasaray” bija svarīgāka.

Kā vērtē Austrumeiropas līgu, tās piedāvātos apstākļus?
Priecājos, ka varēju divreiz tikt uz mājām – tie bija pozitīvi brīži. Austrumeiropas līga ir laba, attīstās. Šī ir tikai otrā sezona, taču turnīrā jau piedalās daudz spēcīgākas komandas un līmenis aug. Tie nav griesti, malači!

Nākamajā sezonā iespējama formāta maiņa – vadošās komandas vēlas aizvadīt vairāk spēļu mājās. Tas būtu labs risinājums?
Jārēķinās, ka vairākas komandas paralēli spēle (FIBA) Eirokausos, piemēram, Košice un TTT. Jaunais formāts tām nozīmēs spraigāku grafiku. No plašāka vērtējuma atturēšos – katrai komandai jāizvērtē savas iespējas biežāk ceļot. Izvēle ir starp mājas spēlēm un sabraukumiem.

Kā reaģē uz Stambulā notiekošo?
Neeju ārā no mājām, nerādos centrā un neapmeklēju lielos veikalus. Labāk būt drošībā, nekā meklēt laimi. Komandas vadība iesāka vakaros neatrasties uz ielas un neapmeklēt masu pasākumus pilsētās centrā. Piemēram, Jaunajā gadā ir labāk palikt mājās, nevis doties uz restorāniem vai klubiem.


, 2017-01-13 23:53, pirms 7 gadiem
neviens neiesaka vakaros atrasties jebkādās ielās
Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.
Liepājas treneris Rūdolfs Rozītis 2024. gada 25. aprīlī

Liepāja turpina tradīciju un devīto gadu pēc kārtas nopelna medaļu

Ceturtdien, 25. aprīlī, Daugavpils kultūras un sporta pilī finišēja Latvijas Sieviešu basketbola līgas trīsdesmit trešā sezona. Liepāja izbraukumā uzvarēja Daugavpils Universitāti ar 76:67, bronzas sērijā līdz divām uzvarām svinot panākumu ar 2-0. Komandas apbalvoja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.
Anna Liepiņa 2024. gada 11. aprīlī. Foto: Margarita Vigule

Bronzas intriga turpinās Daugavpilī: vai Liepāja mājās brauks ar kausu?

Ceturtdien, 25. aprīlī, turpināsies Latvijas Sieviešu basketbola līgas izslēgšanas spēles. Daugavpils Universitāte plkst. 18:00 uzņems Liepāju, kura bronzas sērijā līdz divām uzvarām atrodas vadībā ar 1-0. Tiešraidi skaties rakstā.