Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Ieva Vītola: "Precizitāte? Višņēvica skola!"

Ieva Vītola: "Precizitāte? Višņēvica skola!"
"Vega 1/Liepāja" uzbrucēja Ieva Vītola: Latvijas-Igaunijas līgas Novembra spēlētāja
Foto: Ģirts Gertsons

"Pirms četriem gadiem sāku skriet krosus. Iepatikās un tagad jūtos daudz labāk. Starpsezonā visu laiku cenšos uzturēt sevi formā," basketbola kluba "Vega 1/Liepāja" spēka uzbrucēja Ieva Vītola atklāj savas stabilitātes noslēpumu, kurš novembrī palīdzēja viņai kļūt par labāko Latvijas-Igaunijas līgas spēlētāju.

Sezonas pirmajos divos mēnešos Vītola ir pārliecinoši rezultatīvākā līgas spēlētāja. Astoņās spēlēs viņa guvusi 199 punktus, vidēji katrā reizē sametot iespaidīgos 24,88 punktus. Stefana Karija cienīgie rādītāji sasniegti ar ļoti augstu precizitāti – Ieva iemetusi 60,2% divpunktu (59/98) un 45,7% trīspunktu (16/35) metienu, abos rādītājos ierindojoties labāko četriniekā.

Cik reizes esi atzīta par mēneša labāko spēlētāju?
Pirmo reizi. Īpašas sajūtas, jo spēlējusi esmu daudz. Ļoti forši – atgriezusies otrā jaunība (smaida).

Ja saki, ka otrā jaunība, vai Ieva Veinberga nesauc uz Itāliju?
Es viņu saucu uz Latviju! Agrāk bija vēlēšanās izmēģināt spēkus ārzemēs, taču tagad vēlos pabeigt studijas Latvijas sporta pedagoģijas akadēmijā. Piedāvājumi gan ir bijuši, tomēr mājās spēlēt laikam ir labāk.

Kādu studiju programmu apgūsti LSPA?
Treneris un vadītājs. Jāstudē četrarpus gadus. Tagad iet ceturtais, izlaidums būs 2017. gada vasarā. Šobrīd mācos neklātienē. No Liepājas uz nodarbībām ir grūtāk izbraukāt nekā no Cēsīm, nākas dažreiz izlaist kādu treniņu. Pasniedzēji ir pretīmnākoši, viss būs labi!

Tavā kursā vēl kāds spēlē basketbolu?
Mums pārstāvēti citi sporta veidi, basketbolā esmu vienīgā.

Kur gāji praksē?
Pirmās divas prakses bija Cēsu sporta skolā pie treneres Ineses Briedes. Trešā prakse būs Liepājā – vēl izdomāšu, pie meitenēm vai zēniem. Arī vadītājas praksi sākšu Liepājas sporta spēļu skolā. Man jānovada atskaites stunda. Prieks, ka visi ir pretīmnākoši.

Liepāja – jauna pilsēta, jauna komanda. Kā bija pāriet uz jaunu vietu?
Pāreja bija jocīga, jo Kurzemi pilnībā nepazīstu un te nav neviena radinieka. Situāciju atviegloja fakts, ka no Cēsīm uz Liepāju pārgājām trijatā ar Kikī un Ilžuku (Kristīni Silarāju un Ilzi Jākobsoni – Sportacentrs.com). Visas dzīvojam vienā mājā, katrai savs dzīvoklis. Viena otru balstām, palīdzam un uzkurinām. Paldies Kristīnei un Ilzei!

Runājot par Kurzemi, komandas iepriekšējā un pašreizējā kapteine ir kurzemnieces – Kristīna Petermane un Kristīne Silarāja.
Ja vajag, palīdz jebkura meitene. Tagad jau esam iedzīvojušās Liepājā. Forša pilsēta! Visi apstākļi ir ļoti labi.

Varat izvēlēties – iet kājām vai braukt uz treniņu?
Oktobrī un novembrī bija lielisks laiks. Daudz gājām – 25 minūtes kājām no mājām līdz Liepājas Olimpiskajam centram. No rīta ir forši izstaigāties. Braucām sliktos laika apstākļos. Tagad ir savādāk, jo sākuši pūst ziemas vēji.

Liepājā Tev vairāk jāspēlē, kā tiec galā ar slodzēm?
Ļoti daudz spēlēju arī jaunatnē un “Avantis” pie Pētera Višņēvica. Tik daudz minūšu “Turībā” gan nebija, taču esmu ielikusi labu fizisko bāzi. Pirms četriem gadiem sāku skriet krosus. Iepatikās un tagad jūtos daudz labāk. Bāze palīdz izturēt 40 minūtes laukumā. Protams, ir grūti, taču spēlēs jātiek pie otrās elpas.

Kad sāc likt bāzi?
Faktiski visu laiku. Neko nedaru tikai pēc sezonas beigām, taču skriet atsāku ļoti ātri. Dzīvoju Cēsīs, skrēju un gāju uz svariem.

Cēsīs labs reljefs – var skriet augšā un lejā.
Tā tiešām ir Cēsu priekšrocība. Liepājā viss līdzens – skrien taisni vai sprintā. Cēsīs var “iedot riktīgi”, skrienot pa kalniem un lejām. Tas palīdz iegūt izturību, lai laukumā varu noskriet 30-35 minūtes.

Jāuzslavē Tevi par ļoti labo metienu precizitāti. Kādi iemesli – pieredze, groza izjūta?
Višņēvica skola.

Treneris lika daudz mest?
Viņš lika mest ātri. Met un pat neskaties, kur lido bumba, jo zini, ka nāk nākamā. Saku viņam lielu paldies! Neesmu rēķinājusi, cik metienus treniņā izmetu – skaitļiem šajā gadījumā nav nozīmes.


, 2015-12-04 12:12, pirms 8 gadiem
Uzaicināt Šteinbergu uz Liepāju, pa divām vien sametīsiet 50-60, un tad, pārējām komandām, bez variantiem.
, 2015-12-06 00:23, pirms 8 gadiem
sjenna rakstīja: Uzaicināt Šteinbergu uz Liepāju, pa divām vien sametīsiet 50-60, un tad, pārējām komandām, bez variantiem.
ku-kū
, 2015-12-06 16:47, pirms 8 gadiem
Nu tad jāspēlē LV izlasē, kur kopā ar Aneti Šteinbergu sametīs 30-40.
Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.
Liepājas treneris Rūdolfs Rozītis 2024. gada 25. aprīlī

Liepāja turpina tradīciju un devīto gadu pēc kārtas nopelna medaļu

Ceturtdien, 25. aprīlī, Daugavpils kultūras un sporta pilī finišēja Latvijas Sieviešu basketbola līgas trīsdesmit trešā sezona. Liepāja izbraukumā uzvarēja Daugavpils Universitāti ar 76:67, bronzas sērijā līdz divām uzvarām svinot panākumu ar 2-0. Komandas apbalvoja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.
Anna Liepiņa 2024. gada 11. aprīlī. Foto: Margarita Vigule

Bronzas intriga turpinās Daugavpilī: vai Liepāja mājās brauks ar kausu?

Ceturtdien, 25. aprīlī, turpināsies Latvijas Sieviešu basketbola līgas izslēgšanas spēles. Daugavpils Universitāte plkst. 18:00 uzņems Liepāju, kura bronzas sērijā līdz divām uzvarām atrodas vadībā ar 1-0. Tiešraidi skaties rakstā.