Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Autors: Ēriks Strauss

Pirmā pārbaude, pirmā uzvara

Pirmā pārbaude, pirmā uzvara
Ronalds Zaķis savu atgriešanos BK Ventspils sastāvā atzīmēja ar 23 gūtajiem punktiem.

Foto: bkventspils.lv

Gatavojoties jaunajai sezonai, šodien BK Ventspils Kandavā aizvadījusi pirmo pārbaudes spēli tiekoties ar Kazahstānas nacionālo izlasi un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 106:66.

Jau vairākus gadus Kazahstānas klubi Latviju ir izvēlējusies par treniņvietu pirms jaunās sezonas un šai tradīcijai ir pievienojusies arī šīs Āzijas valsts nacionālā izlase, kura gatavojas sava reģiona kausa izcīņai Teherānā (pretinieki apakšgrupā būs Ķīnas un Jordānijas izlases), kas sāksies 9. septembrī (Kazahstānas nacionālā izlase FIBA rangā atrodas 56. vietā).

Mūsējo pārsvars bija neapšaubāms visās pozīcijās un statistikas rādītājos. Cīņa par atlēkušajām bumbām uzvarēts ar 42:29, rezultatīvajās piespēlēs ar 25:15, pārķertajās bumbās 13:5, kļūdās 10:17. Realizēti 9 no 20 tālmetieniem (pretiniekam 4 no 19). Soda metieni - 19/30 pret 6/12.

Šajā mačā BK Ventspils sastāvā spēlēja arī Endrju Vinstons, kurš laukumā pavadītajā 22 minūtēs guva 10 punktus, izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles un pārķēra trīs pretinieku piespēles. Par viņa šā brīža lomu komandā vairāk zina teikt kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics:
- Viņš trenējas kopā ar komanda un varam to nosaukt arī par pārbaudes laiku. Vinstonam līdz šim nav bijusi pieredze profesionālajā basketbolā un atrašanās kopā ar mums viņam ir pirmā pieredze ar Eiropas basketbolu. Mēs viņu vērtējam, skatāmies un, iespējams, ka parakstīsim vairāku gadu līgumu. Pat, ja arī parakstīsim, tas vēl nenozīmēs, ka viņš paliks mūsu komandā, jo pastāv tāda opcija, kā izīrēšana.

BK Ventspils nākamās pārbaudes spēles aizvadīs nedēļas nogalē, kad Ventspils OC viesosies Lietuvas Pieno Zvaigzdes (2. septembrī plkst. 17) un tuvākie kaimiņi Liepāja/Triobet (3. septembrī plkst. 12).

Pārbaudes spēle
BK Ventspils - Kazahstānas izlase 106:66 (28:19, 26:18, 25:17, 27:12).
BK Ventspils: Zaķis 23, Lomažs 13, Šķēle 12, Ate 11, Mbodžs 10, Vinstons 10, Zeļonis 9, Ziediņš 6, Dīns 6, Gražulis 4, Kempbels 2.


, 2016-08-30 21:49, pirms 8 gadiem
No kuras koledžas viņš ir, ja PRO līmenī vēl pieredze nav bijusi?
Linards Jaunzems sniedzas pēc bumbas. Foto: Aivars Ķesteris/ventasbalss.lv
4

"Ventspils" pārbaudes spēlē Liepājā droši pārspēj Rumānijas klubu

Savā trešajā pārbaudes spēlē pirms gaidāmās sezonas Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" Liepājā ar rezultātu 80:66 pieveica Rumānijas "Divizia A" līga komandu "CSU Sibiu".

Pirmā!

BK Ventspils FIBA Čempionu līgā izcīnījuši pirmo uzvaru savā laukumā pārspējot Polijas vicečempionu Rosa Radom. Nākamais mačs šajā turnīrā jāaizvada 2. novembrī izbraukumā pret Turcijas Muratbey ar Rolandu Freimani sastāvā, bet līdz tam sestdien arī spēle LBL čempionātā Rīgā pret Barons kvartāls.
Kādreiz BK Ventspils sastāvā spēlējušais Tairons Brazeltons tika atzīts par FIBA Čempionu līgas pirmās kārtas vērtīgāko spēlētāju.

foto: Romāns Kokšarovs (Sporta Avīze)

Pret pirmās kārtas MVP un bijušo ventspilnieku

Jau rītvakar BK Ventspils aizvadīs nākamo FIBA Čempionu līgas spēli savā laukumā tiekoties ar Polijas klubu Rosa Radom, kas Ventspilī ierodas ar pirmajā kārtā trešajā pagarinājumā izcīnīto uzvaru pār Žaņa Peinera pārstāvēto Grieķijas PAOK un ar visa turnīra pirmās kārtas vērtīgāko spēlētāju Taironu Brazeltonu priekšgalā.