Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Ventspils basketbolisti turpina izbraukumu tūri

Ventspils basketbolisti turpina izbraukumu tūri
Uzbrukumā Akselis Vairogs
Foto: bkventspils.lv

Šodien pulksten 18.30 BK "Ventspils" basketbolisti MasterCard BBL mačā Tallinā tiksies ar "TTU/Kalev" komandu, un tā būs pirmā no divām spēlēm Igaunijas galvaspilsētā, kas paredzētas šajā nedēļā.

Ventspilnieki uz Tallinu devās tūlīt pēc neveiksmīgās FIBA Izaicinājuma kausa spēlēs Norčepingā ar "Dolphins" (75:77). Ar "TTU/Kalev" Ventspils basketbolisti šosezon jau spēlēja savās mājās un svinēja pārliecinošu uzvaru 86:62. Šajā mačā 15 punktus guva Sauļus Kuzminsks, bet 13 punkti un 11 atlēkušās bumbas Vladimiram Stimačam, kurš jau ilgāku laiku "Ventspils" formu nenēsā.

Gan šajā mačā, gan sezonā kopumā Igaunijas kluba līderis ir amerikānis Bembelī Osbijs, kurš vidēji mačā sasniedza "double-double" – 18,7 punkti un 11,8 bumbas. Arī otrs rezultatīvākais šī "Kalev" spēlētājs ir leģionārs – aizsargs Keisijs Arčibalds mačā gūst vidēji 10,7 punktus. Pieminēšanas vērti noteikti ir igauņu veterāni Andre Pērns un Valmo Krīsa. Stabilitāte varbūt vairs nav kā labākajos gados, bet nepatikšanas sagādāt vēl ir spējīgi.

Uzvara šajā mačā vajadzīga ne tikai, lai uzlabotu garastāvokli, bet arī situāciju turnīra tabulā. Ja vēl gada sākumā BK "Ventspils" bija pirmajā vietā, tad tagad ieņem ceturto, tiesa komandām ir dažāds aizvadīto spēļu skaits. "TTU/Kalev" basketbolistu rēķinā ir četras uzvaras 17 spēlēs, bet ventspilnieku - 10 uzvaras, 4 zāģi. Tallinas klubs piedzīvojis zaudējumus pēdējos trīs mačos, turklāt divos no tiem saņemot pamatīgus pērienus, tiesa šīs spēles komanda aizvadīja izbraukumā. Interesanti, ka pagaidām pēdējo panākumu Baltijas līgā "TTU/Kalev" izcīnījuši pret Norčepingas "Doplhins", kas gan spēlēja krietni zviedriskākā sastāvā nekā FIBA Izaicinājuma kausā.

Jau sestdien BK "Ventspils" mērosies spēkiem ar citu Tallinas vienību "Kalev/Cramo", bet izbrukumu sērija ar to vēl nebūs galā. 1. februārī ventspilniekiem kārtējā cīņa FIBA Izaicinājuma kausa Top16 turnīrā – šoreiz Francijā jāspēlē ar grupas līderiem "Graveline". Jau dienu pēc atgriešanās Latvijā Rīgā jāspēlē ar "VEF Juniors", 6. februārī atkal jau galvaspilsētā paredzēta cīņa ar LU, bet 9. februārī Liepājā ar "lauvām". Savu līdzjutēju priekšā BK "Ventspils" beidzot spēlēs vien 12. februārī, kad Baltijas līgas mačā uzņems Tartu "Rock".

Izmantotie resursi
"BBL Homepage"
FIBA Europe


, 2011-01-27 10:42, pirms 13 gadiem
mja BKV jatiek divniekaa BBL ja nee tad faktiski tikt final4 ir gauzam nereali vai ari loti gruti
, 2011-01-27 10:50, pirms 13 gadiem
njāaa grafiks tāds sablīvēts.
efedžuku vismaz šodien spēlēs????
PAR UzvarĀm!!!!!
, 2011-01-27 12:20, pirms 13 gadiem
ventiniem jauzvar
, 2011-01-27 14:05, pirms 13 gadiem
Šeit uzvara neizpaliks, tik jāsaktās lai ventiņi paši sev visu nesarežģī ar savām kļūdām
Bet cik esmu novērojis viņi nemēdz nospēlēt 2 sliktas spēles pēc kārtas
go Ventspils
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-27 14:37, pirms 13 gadiem
rainmaker rakstīja: mja BKV jatiek divniekaa BBL ja nee tad faktiski tikt final4 ir gauzam nereali vai ari loti gruti
Nu bet protams, ka šodien ventiņiem ir jāuzvar!
Vai pateiksi, kāpēc iekļūt BBL Final 4 būtu grūti, ja VEN paliktu 3 vai 4? Kur var uzzināt šī gada BBL Play Off izspēles kārtību?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-27 15:39, pirms 13 gadiem
HakunaMatata rakstīja: Nu bet protams, ka šodien ventiņiem ir jāuzvar!
Vai pateiksi, kāpēc iekļūt BBL Final 4 būtu grūti, ja VEN paliktu 3 vai 4? Kur var uzzināt šī gada BBL Play Off izspēles kārtību?
3.3. Play-offs phase – the Eliminatory Round (best of three (3)). In Eliminatory Round teams will play each other two (2) or three (3) games, and the better placed teams following Regular season, including ZALGIRIS, Kaunas(1st place) and LIETUVOS RYTAS, Vilnius(2nd place) will play the 1st game and eventual the 3rd game at home.

Pair A: ZALGIRIS, Kaunas vs. the Regular season team 6th;
Pair B: the Regular season team 2nd vs. the Regular season team 3rd;
Pair C: LIETUVOS RYTAS, Vilnius vs. the Regular season team 5th;
Pair D: the Regular season team 1st vs. the Regular season team 4th.

The winners of the Play-offs will qualify for the Final Four phase.
, 2011-01-27 16:19, pirms 13 gadiem
1 rakstīja: 3.3. Play-offs phase – the Eliminatory Round (best of three (3)). In Eliminatory Round teams will play each other two (2) or three (3) games, and the better placed teams following Regular season, including ZALGIRIS, Kaunas(1st place) and LIETUVOS RYTAS, Vilnius(2nd place) will play the 1st game and eventual the 3rd game at home.

Pair A: ZALGIRIS, Kaunas vs. the Regular season team 6th;
Pair B: the Regular season team 2nd vs. the Regular season team 3rd;
Pair C: LIETUVOS RYTAS, Vilnius vs. the Regular season team 5th;
Pair D: the Regular season team 1st vs. the Regular season team 4th.

The winners of the Play-offs will qualify for the Final Four phase.
Nu re, tad jau pat 3. un/vai 4.vieta var tikt, ja uzvar attiecīgi 2.un 1.! KAs tur neiespējams, nav jau pretī lielie vareni Braļukas! :-)
, 2011-01-27 17:32, pirms 13 gadiem
Ja speles tas jampins Aksels kas bilde bus gruti
, 2011-01-27 18:05, pirms 13 gadiem
quatro rakstīja: Ja speles tas jampins Aksels kas bilde bus gruti
vislielkais jampampins ir pans skrulstrelnieks,ja nesaks savu degunu celt gaisa un pinksket un skriet uz prieksu tik ar savam kludam,tad uzvara neizpaliks
, 2011-01-27 18:08, pirms 13 gadiem
diez kā ar video??
, 2011-01-27 19:13, pirms 13 gadiem
sarauj AKseliiit
Linards Jaunzems sniedzas pēc bumbas. Foto: Aivars Ķesteris/ventasbalss.lv
4

"Ventspils" pārbaudes spēlē Liepājā droši pārspēj Rumānijas klubu

Savā trešajā pārbaudes spēlē pirms gaidāmās sezonas Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" Liepājā ar rezultātu 80:66 pieveica Rumānijas "Divizia A" līga komandu "CSU Sibiu".

Pirmā!

BK Ventspils FIBA Čempionu līgā izcīnījuši pirmo uzvaru savā laukumā pārspējot Polijas vicečempionu Rosa Radom. Nākamais mačs šajā turnīrā jāaizvada 2. novembrī izbraukumā pret Turcijas Muratbey ar Rolandu Freimani sastāvā, bet līdz tam sestdien arī spēle LBL čempionātā Rīgā pret Barons kvartāls.
Kādreiz BK Ventspils sastāvā spēlējušais Tairons Brazeltons tika atzīts par FIBA Čempionu līgas pirmās kārtas vērtīgāko spēlētāju.

foto: Romāns Kokšarovs (Sporta Avīze)

Pret pirmās kārtas MVP un bijušo ventspilnieku

Jau rītvakar BK Ventspils aizvadīs nākamo FIBA Čempionu līgas spēli savā laukumā tiekoties ar Polijas klubu Rosa Radom, kas Ventspilī ierodas ar pirmajā kārtā trešajā pagarinājumā izcīnīto uzvaru pār Žaņa Peinera pārstāvēto Grieķijas PAOK un ar visa turnīra pirmās kārtas vērtīgāko spēlētāju Taironu Brazeltonu priekšgalā.