Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Galvanovskis: "Visu izšķīra tālmetieni"

Galvanovskis: "Visu izšķīra tālmetieni"
"Ventspils" galvenais treneris Agris Galvanovskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

BK "Ventspils" galvenais treneris Agris Galvanovskis par galveno iemeslu zaudējumam Itālijā "Lauretna Biella" 54:80 uzskata mājinieku augsto precizitāti no tālmetienu līnijas, kas jaunos ventspilniekus vienkārši nogalinājusi, ziņo portāls ventasbalss.lv.

Treneris atzīmē, ka daudzos rādītājos komandas nospēlējušas līdzīgi, bet tālmetienu precizitāte itāļiem tomēr bija daudz labāka. "Pirmajā puslaikā ar tālmetieniem viņi mūs vienkārši nogalināja. Zinājām, ka itāli labi izpilda tālmetienus, taču nespējām ar to tikt galā. Itāļu mazie spēlētāji labi prata atrast brīvos, un visiem arī krita. Turklāt paši brīžiem nespējām realizēt brīvus metienus," skaidro Galvanovskis.

Galvanovskis tomēr arī atrada, par ko uzslavēt basketbolsitus: "Čaļi malači, ka tomēr spēja saņemties un no mīnuss 30 tikt līdz mīnuss 14. Protams, žēl, ka atkal sanāca smags zaudējums, bet spēle jau bija krietni labāka. Paies vēl pāris gadi un arī mūsu spēlētāji metīs četrus no sešiem tālmetieniem, kā to izdarīja Šulce, kuram jau ir sirmi mati."

Spēli ietekmēja arī tas, ka ar komandu nebija kapteiņa Mareka Jureviča, kuram veikta kājas operācija. Tādēļ dažiem spēlētājiem nācās spēlēt neierastākās pozīcijās un laukumā pavadīt ilgāku laiku. "Protams, bija jūtams, ka nav Mareka. Tāpēc Kalvem šoreiz nācās nospēlēt ilgāku laiku, bet Bērziņš spēlēja gan ceturtā, gan trešā numura pozīcijā. Lielu pretenziju pret viņiem man nav, un vispār visi, kas devās laukumā, darīja, ko varēja. Pārmest kādam necīnīšanos tiešām nevaru. Labi palīdzēja arī Strēlnieks vecākais un Sokolovs, pie saviem punktiem tika Meiers, bet Zaķim bija viena no labākajām spēlēm sezonā," atzīst Galvanovskis.

Lai gan komandai tas bija jau trešais smagais zaudējums pēc kārtas Eiropas kausos, Galvanovskis nedomā, ka tas psiholoģiski salauzīs komandu: "Nedomāju, ka spēlētājiem tagad būs kaut kāda milzīga bijība no šīm komandām. Zaudējumi joprojām ir smagi, bet spēle uzlabojas. Daudz par to visu runājam, un šī pieredze noteikti nāks par labu."

Izmantotie resursi
ventasbalss.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-08 23:07, pirms 14 gadiem
Agri! ko saki par tikai 21 punktu puslaikā visā bkv?
Lūdzu, ātrāk nokomplektējiet komandu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Baxter19
, 2009-12-08 23:28, pirms 14 gadiem
nu jaaa,bet dzeki turaas
, 2009-12-08 23:52, pirms 14 gadiem
Baxter19 rakstīja: Da zb jau taa pieredzes guushana..tik un taa Chempioni taa nedriikst speeleet,tracina jau!
Paskaties tachu speeletaju vecumu! un cik tad to chempionu ir sastaavaa? Strelnieks junors, Zakjis, Beerzinjsh, Mareks...
, 2009-12-09 11:16, pirms 14 gadiem
Šīe arī pēc gadiem desmit vēl sūdzēsies par pieredzes trūkumu,nožēlojams attaisnojums nu jau kuro spēli.Tāpēc jau arī esam tur kur esam,ka lai arī kā nospēlēsim mums tak attaisnojums jau sagatvots.Jābūt mazliet prasīgākiem un kritiskākiem lai virzītos uz priekšu.
, 2009-12-09 12:00, pirms 14 gadiem
Paklausoties Galvanovska vāvuļošanā uzmācās doma ka viņam brīžiem viss ir pie vienas vietas.
, 2009-12-09 13:22, pirms 14 gadiem
kas taa par komandu,bernudaars,,,blin besii,Adri cerams tu pats saproti ka tev japamet komanda!!!!!
, 2009-12-09 17:46, pirms 14 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: Paskaties tachu speeletaju vecumu! un cik tad to chempionu ir sastaavaa? Strelnieks junors, Zakjis, Beerzinjsh, Mareks...
Pēter, beidz! FMP komandas vidējais spēletāja vecums ir 23 gadi! Vajadzēja apskatīties kā viņi spēlēja pret VEF un ar kādu atdevi komandas treneris pret viņiem attiecās! Tā kā beidz norakstīt uz vecumu! Trenerim pašam trūkst pieredzes un ja viņš ir izlaidis spēlētājus tad tos pēc tam grūti ir noskaņot!
, 2009-12-10 10:45, pirms 14 gadiem
Agris nevelk.
Nau jau tā ka individuāli tie puikas nevar. Nav komanda. Nav vecuma hierarhijas komandā. Te vajag CCCP vai Ziemeļkorejas militāro disciplīnu. Ne jau bumbas vadīšanas tehnika ir spēks. Likt lietā to auļojošo baru ir spēks. Pagaidām neviens to nemāk.
Ja treneris neredz kur rakt, jāmaina treneris. Pašam jāatkāpjas ...
, 2009-12-10 10:57, pirms 14 gadiem
andrisss rakstīja: Pēter, beidz! FMP komandas vidējais spēletāja vecums ir 23 gadi! Vajadzēja apskatīties kā viņi spēlēja pret VEF un ar kādu atdevi komandas treneris pret viņiem attiecās! Tā kā beidz norakstīt uz vecumu! Trenerim pašam trūkst pieredzes un ja viņš ir izlaidis spēlētājus tad tos pēc tam grūti ir noskaņot!
Ventspils videejas vecums nav pat 22 gadi, bet otrdien Itaalijaa bija jaaaiztiek ar veel jaunaaku sastaavu. FMP treneris taa atiektos pret jebko, jo citadaak vienkaarshi nemak - tads temperaments un taads pats arii pretii. Salidzini nesalidzinaamas lietas - par serbu un vispar bijusho jugu skolu, domaajams, nevienam nav shaubu.
, 2009-12-10 10:58, pirms 14 gadiem
valensia rakstīja: Šīe arī pēc gadiem desmit vēl sūdzēsies par pieredzes trūkumu,nožēlojams attaisnojums nu jau kuro spēli.
citēju: "Paies vēl pāris gadi un arī mūsu spēlētāji metīs četrus no sešiem tālmetieniem, kā to izdarīja Šulce, kuram jau ir sirmi mati."

kas liek domaat, ka peec 10 gadiem buus tas pac? tukshu muldam..
, 2009-12-11 23:31, pirms 14 gadiem
Херовая команда...
Linards Jaunzems sniedzas pēc bumbas. Foto: Aivars Ķesteris/ventasbalss.lv
4

"Ventspils" pārbaudes spēlē Liepājā droši pārspēj Rumānijas klubu

Savā trešajā pārbaudes spēlē pirms gaidāmās sezonas Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" Liepājā ar rezultātu 80:66 pieveica Rumānijas "Divizia A" līga komandu "CSU Sibiu".

Pirmā!

BK Ventspils FIBA Čempionu līgā izcīnījuši pirmo uzvaru savā laukumā pārspējot Polijas vicečempionu Rosa Radom. Nākamais mačs šajā turnīrā jāaizvada 2. novembrī izbraukumā pret Turcijas Muratbey ar Rolandu Freimani sastāvā, bet līdz tam sestdien arī spēle LBL čempionātā Rīgā pret Barons kvartāls.
Kādreiz BK Ventspils sastāvā spēlējušais Tairons Brazeltons tika atzīts par FIBA Čempionu līgas pirmās kārtas vērtīgāko spēlētāju.

foto: Romāns Kokšarovs (Sporta Avīze)

Pret pirmās kārtas MVP un bijušo ventspilnieku

Jau rītvakar BK Ventspils aizvadīs nākamo FIBA Čempionu līgas spēli savā laukumā tiekoties ar Polijas klubu Rosa Radom, kas Ventspilī ierodas ar pirmajā kārtā trešajā pagarinājumā izcīnīto uzvaru pār Žaņa Peinera pārstāvēto Grieķijas PAOK un ar visa turnīra pirmās kārtas vērtīgāko spēlētāju Taironu Brazeltonu priekšgalā.