Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Sākas BBL izslēgšanas spēles, "Tarvas" mājās zaudē ar -36

Sākas BBL izslēgšanas spēles, "Tarvas" mājās zaudē ar -36
Māris Ļaksa
Foto: www.delfi.ee

Šovakar Rakverē ar vietējā kluba "Tarvas" un viesu no Lietuvas "Prienai" spēli sākās Baltijas Basketbola līgas (BBL) izslēgšanas spēles. Pirmo ceturtdaļfināla maču ar rezultātu 108:72 uzvarēja "Prienai".

Viesi sāka diktēt spēles noteikumus jau uzreiz pēc sākuma, gūstot pirmos piecus punktus un pēc nepilnām piecām minūtēm sasniedzot +10 (13:3). Arī ceturkšņa otrajā pusē lietuviešu uzbrukums turpināja dominēt, un pirmās 10 minūtes "Prienai" uzvarēja ar 30:15. Otro ceturtdaļu "Tarvas" iesāka apņēmīgi, Jurim Umbraško panākot -11 (21:32), tomēr turpinājums īsti nesekoja. Tuvojoties puslaika beigām, viesu pārsvars pārsniedza 20 punktu robežu, un pārtraukumā lietuvieši devās pie +23 (54:31).

Otro puslaiku ar kārtējo ofensīvu iesāka viesi, panākot pat +31 (65:54), tomēr Umbraško un Reimo Tamms neļāva "Prienai" uzaudzēt lielāku pārsvaru. Arī trešajā ceturtdaļā viesi bija pārāki, pirms ceturtā spēles nogriežņa esot vadībā ar 27 punktu pārsvaru (79:52). Ceturtajā ceturtdaļā "Prienai" turpināja palielināt vadību un beigās triumfēja ar 108:72.

Uzvarētāju rindās septiņi spēlētāji guva 10 un vairāk punktus, bet rezultatīvākais no tiem bija Ģedimins Oreliks, kura kontā 21 punkts. Rakveres kluba rezultatīvākais spēlētājs šovakar bija Reimo Tamms ar 21 punktu.

Juris Umbraško spēli iesāka no rezervistu soliņa un nedaudz vairāk kā 28 minūšu laikā guva 17 punktus (2p. – 1/1, 3p. – 5/12), izcīnīja trīs bumbas zem groziem, vienreiz rezultatīvi piespēlēja un kļūdījās, kā arī nopelnīja trīs piezīmes. Māris Ļaksa devās starta pieciniekā un 21 ar pusi minūtē guva četrus punktus (2p. – 1/5, 3p. – 0/3, 1p. – 2/3), trīsreiz kļūdījās un divreiz izprovocēja pretiniekus uz noteikumu pārkāpumu.

Lai iekļūtu BBL pusfinālā, Rakveres komandai jāveic gandrīz neiespējamais – jāuzvar izbraukuma spēlē "Prienai" ar vismaz 37 punktu pārsvaru. Atbildes mačs notiks pēc četrām dienām, 9.martā. Jau rīt izslēgšanas spēlēs iesaistīsies arī Latvijas klubi - BK "Ventspils" viesosies Šauļos, bet parīt "Barons kvartāls" uzņems "TU/Rock".

Izmantotais avots:
"BBL Homepage"


2016. gadā Artūrs Bērziņš "Valmieras/Ordo" rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu 
Foto: bkvalmiera.lv
14

Artūrs Bērziņš liek punktu spēlētāja karjerai

Bijušais Latvijas valstsvienības basketbolists un trīskārtējais Latvijas čempions Artūrs Bērziņš 30 gadu vecumā veselības problēmu dēļ nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, Bērziņš atklāja Sportacentrs.com.
BK "Ventspils" un tā atbalstītāji: vienīgais Latvijas klubs, kuram izdevās uzvarēt Baltijas līgā
Foto: Aivars Ķesteris, f64
17

Baltijas Basketbola līga pēc 14 gadu darba beidz pastāvēt

Baltijas basketbola līga (BBL) pārtrauks darbību, trešdien, 13. jūnijā, žurnālistiem apstiprināja Lietuvas basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijs Milašis. Paziņojums izskanēja īsu brīdi pēc tam, kad tika apstiprināta Latvijas-Igaunijas vīriešu čempionāta izveide.
Lonzo Bola viesošanās Lietuvā nebūs pārāk ilga
Foto: 15min.lt
35

Bolu šovs beidzies: skandalozā ģimene pametīs "Vytautas" un Lietuvu

Prienu "Vytautas" priekšā noslēdzošās spēles Lietuvas Basketbola līgā, taču Lamelo un Liandželo Boli kopā ar savu tēvu Lavāru pametīs valsti un atgriezīsies Amerikā.