Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:985, Did:0, useCase: 3

Autors: Guntis Keisels

Ainars Bagatskis: Par tādām paviršībām klubā rīt treniņā ciestu spēlētāju kājas

Ainars Bagatskis: Par tādām paviršībām klubā rīt treniņā ciestu spēlētāju kājas
Dairis Bertāns: 15 punktu valstsvienības labā otrajā pārbaudes spēlē ar Kipras izlasi.
Foto: Renārs Koris

Latvijas vīriešu valstsvienība arī otrajā pārbaudes spēlē pārspēja Kipras izlasi - 78:61 (20:14, 42:24, 57:44). Trešdien komanda dosies uz Serbiju, kur aizvadīs pa divām pārbaudes spēlēm ar Melnkalnes (19. un 20.jūlijā) un Serbijas izlasi (23. un 25.jūlijā). 

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis:

"Esmu apmierināts ar to, ka nebija jaunu traumu, taču ne tuvu neesmu apmierināts ar to, kā spēlējām. Bija labas epizodes, taču reizēm necienījām ne sevi, ne pretiniekus. 19 kļūdu tādā spēlē - tas ir krietni par daudz. Ja tas būtu klubs, rīt spēlētājiem kājas dabūtu pamatīgi ciest.

Šodien centāmies spēlēt savādāk, nekā vakar, Viens no patīkamajiem secinājumiem - Mareks Mejeris itin labi izskatās trešā numura pozīcijā. Riharda Kuksika traumas dēļ diezgan daudz izmēģinājām šādu variantu, un tas nostrādāja itin labi. Marekam jābūt vēl agresīvākam, bet tas viss vēl priekšā.

Komandā ir daudz garo spēlētāju, augumi ir, taču vēl jāiemācās tos likt lietā vislabākajā veidā. Darbība viens pret vienu nav mūsu centru stiprākā puse, viņi visbīstamākie ir ātrumā. Sadarbības vēl jāslīpē.

No četriem debitantiem vislabāk sevi apliecināja Kaspars Vecvagars. Centās visi, priekšstats par viņu varēšanu tagad ir lielāks. Galvenais, lai jaunie neapmierinātos ar savu statusu komandā un būtu sportiski nekaunīgāki gan treniņos, gan spēlēs.

Otrdien trenēsimies, tad nosaukšu vienu spēlētāju, kurš nebrauks uz Serbiju. Par Kuksika un Šeļakova savainotajām potītēm lielu bažu it kā nav, tomēr drošības pēc izmeklējumi tiks izdarīti."   

Latvijas valstsvienībā spēlēja un punktus guva: Dairis Bertāns 15, Mareks Mejeris 11, Dāvis Bertāns 9 (8 atl.), Rolands Freimanis 9, Mārtiņš Meiers 7 (7 atl.), Edgars Jeromanovs 7, Jānis Strēlnieks 6, Mārtiņš Laksa 5, Artūrs Bērziņš 5, Kaspars Vecvagars 4, Pāvels Pastušeņa un Oto Ošenieks.


, 2012-07-15 20:01, pirms 12 gadiem
tad nu gan. Pastušeņa sākumsastāvā un bez punktiem
, 2012-07-15 20:41, pirms 12 gadiem
Nesapratu par tām kājām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-15 21:24, pirms 12 gadiem
Pēc nospēlētajām minūtēm tikai vienam debitantam ļāva sevi parādīt, pārējos izraustīja uz dažām minūtēm, un tad brīnās, ka neko nevar parādīt! Bet tas jau pie mums nav nekas jauns, kā nekā čoma dēls!
, 2012-07-15 21:46, pirms 12 gadiem
Kurš man var pateikt, kur ir jēga šādām pārbaudes spēlēm, kad pat bez īpašas piepūles un bez disciplīnas kā otrajā ceturtdaļā pretinieks tiek sists ar divdesmit punktiem? Kāda jēga tagad teikt, ka nebija apmierināts ar to, kā spēlēja? Loģiski, ka pret galvas tiesu vājāku pretinieku un pie +20 šitādi jauni puikas nespēj koncentrēties nopietnai cīņai, vēl jo vairāk, ja pats treneris pa to laiku vienaldzīgs sēž malā un nevienam neko prātīgu nesaka.
21

Biļetes uz spēli Latvija – Lietuva jau pārdošanā

Šodien, 14.jūnijā, plkst.17 portālā TVNET sākas biļešu tirdzniecība uz sestdien, 19. augustā, „Arēnā Rīga” paredzēto vīriešu basketbola valstsvienību spēli Latvija – Lietuva.
Anžejs Pasečņiks: 16 punkti un uzvara pār Madrides "Real".
Foto: Cbgrancanaria.net

Latvijas basketbolisti ārzemju klubos nacionālajos čempionātos

Latvijas vīriešu valstsvienības un jaunatnes izlašu spēlētāju bilance ārzemju klubos nacionālajos čempionātos 2016./2017.gada sezonā. Katra spēlētāja vārdam un uzvārdam seko spēlētāja statistika attiecīgajā līgā - aizvadītās spēles, vidēji laukumā pavadītais laiks, gūtie punkti, izdarītās rezultatīvās piespēles un izcīnītās atlēkušās bumbas. Otrajā rindā - aktuālā statistika pēdējā aizvadītajā spēlē. Jānis Strēlnieks Bambergas "Brose Basket" sastāvā izcīnījis Vācijas kausu.
Vīriešu valstsvienība: deviņi soļi pirms EuroBasket2017.
Foto: FIBA.com
1

Vīriešu valstsvienība: pirms EuroBasket2017 Rīgā pārbaude ar Lietuvu un vēl četras spēles

Latvijas vīriešu valstsvienība, gatavojoties septembrī Turcijā paredzētajam Eiropas čempionāta finālturnīram, iecerētas deviņas pārbaudes spēles. Piecas notiks Rīgā – augustā pie mums viesosies EuroBasket2017 dalībnieces Polijas, Lietuvas, Rumānijas un Čehijas izlases.