Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:985, Did:0, useCase: 3

Autors: Guntis Keisels

Valdis Voins: EuroBasket'2015 Latvijā ir izcils panākums un liels izaicinājums

Valdis Voins: EuroBasket'2015 Latvijā ir izcils panākums un liels izaicinājums
EuroBasket'2015 spēles Arēnā Rīga: svētki līdzjutējiem un valstsvienībai.
Foto: basket.lv

Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas valde tiesības rīkot 2015.gada Eiropas čempionāta finālturnīra grupas turnīrus piešķīrusi Latvijai, Francijai, Horvātijai un Vācijai, savukārt finālspēles notiks Francijas pilsētā Lillē. Čempionāts risināsies no 5. līdz 20.septembrim (grupu turnīri: no 5 līdz 10.septembrim). Latvijā Eiropas vīriešu čempionāta dalībniekus uzņems otro reizi pēc 1937.gada, kad Rīgā risinājās Eiropas otrās meistarsacīkstes.

Pirms balsošanas par EuroBasket'2015 finālspēļu norises vietu Horvātija un Turcija atsauca savus pieteikumus rīkot izslēgšanas turnīru, atstājot Franciju kā vienīgo kandidāti. Finālspēles paredzēts rīkot Lilles multifunkcionālajā Arēnā, kurā ir vieta 27 000 skatītāju.

Pirms balsošanas par grupu turnīra norises vietām kandidatūru atsauca Turcija un spēkā palika septiņu valstu pieteikumi.

Balsošanā pirmajā kārtā izkrita Izraēla, otrajā – Polija, trešajā – Somija.

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins:

„Iespēja piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīra rīkošanā ir izcils panākums, kas sasniegts kopīgiem spēkiem. Pozitīva lēmuma pieņemšanā nozīme ir gan Latvijas Basketbola savienības un mūsu sadarbības partneru - valsts un pašvaldību, sponsoru un brīvprātīgo palīgu - profesionāli kvalitatīvajām aktivitātēm, astoņus gadus pēc kārtas veiksmīgi rīkojot Eiropas un pasaules čempionātus dažādās vecuma grupās, gan Latvijas kandidatūras veiksmīgajai prezentācijai FIBA Europe valdes sēdē, kur mūsu valsti lieliski pārstāvēja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, gan, protams, Latvijas basketbola tradīcijām un paaudžu paaudzēs izcīnītajiem tituliem.

Eiropas čempionāta norise Rīgā līdzjutējiem dos iespēju klātienē redzēt Eiropas labākās komandas un atbalstīt mūsu valstsvienību. Paldies visiem, kas mūs atbalstījuši cīņā par tiesībām rīkot EuroBasket’2015 un ķersimies pie darba, lai pienācīgi sagatavotos lielajam notikumam!”

Finālturnīrā piedalīsies 24 komandas:

Pasaules kausa izcīņas dalībnieki: Francija, Lietuva, Spānija, Horvātija, Slovēnija, Ukraina, Serbija, Turcija, Grieķija un Somija;

kvalifikācijas 1.kārtas turnīra uzvarētāji: Igaunija;

kvalifikācijas 2.kārtas turnīra labākās komandas: Latvija, Beļģija, Bosnija un Hercegovina, Čehija, Gruzija, Islande, Itālija, Krievija, Maķedonija, Nīderlande, Izraēla, Polija, Vācija.

EuroBasket’2015 norise sākotnēji bija paredzēta Ukrainā, taču valstī uzliesmojušā  militārā konflikta dēļ Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas (FIBA Europe) jaunā sasaukuma valde jūnijā nolēma pārcelt sacensības uz citu vietu.

Vienlaikus ar jauna konkursa izsludināšanu tika mainīta EuroBasket izspēles sistēmu, atceļot otrā posma turnīrus. Pirmajā posmā notiks četri grupu turnīri, katrā piedaloties sešām komandām. Pa četrām labākajām kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, kas risināsies četrās kārtās – astotdaļfināls, ceturtdaļfināls, pusfināls un finālspēles (pēc šādas sistēmas septembrī jau trešo reizi risināsies Pasaules kausa izcīņa). EuroBasket’2015 komandas cīnīsies ne tikai par medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2016.gada olimpiskajām spēlēm un olimpisko kvalifikācijas turnīru.


, 2014-09-08 18:55, pirms 10 gadiem
APSVEICU visus,pat Solvitu.Lieliski! Gaidam izlozi.Labi ka pretī nebūs horvāti un franči, kā arī cerams komandas,kur ir naturalizēti basketbolisti,kam nav nekādas saknes ar pārstāvēto valsti(kaut gan pagāšgad tas nebija mums šķērslis)JAUT- kurā grupā ielozēt Krievijas izlasi?
, 2014-09-09 10:01, pirms 10 gadiem
kaut kas labs arī LV
21

Biļetes uz spēli Latvija – Lietuva jau pārdošanā

Šodien, 14.jūnijā, plkst.17 portālā TVNET sākas biļešu tirdzniecība uz sestdien, 19. augustā, „Arēnā Rīga” paredzēto vīriešu basketbola valstsvienību spēli Latvija – Lietuva.
Anžejs Pasečņiks: 16 punkti un uzvara pār Madrides "Real".
Foto: Cbgrancanaria.net

Latvijas basketbolisti ārzemju klubos nacionālajos čempionātos

Latvijas vīriešu valstsvienības un jaunatnes izlašu spēlētāju bilance ārzemju klubos nacionālajos čempionātos 2016./2017.gada sezonā. Katra spēlētāja vārdam un uzvārdam seko spēlētāja statistika attiecīgajā līgā - aizvadītās spēles, vidēji laukumā pavadītais laiks, gūtie punkti, izdarītās rezultatīvās piespēles un izcīnītās atlēkušās bumbas. Otrajā rindā - aktuālā statistika pēdējā aizvadītajā spēlē. Jānis Strēlnieks Bambergas "Brose Basket" sastāvā izcīnījis Vācijas kausu.
Vīriešu valstsvienība: deviņi soļi pirms EuroBasket2017.
Foto: FIBA.com
1

Vīriešu valstsvienība: pirms EuroBasket2017 Rīgā pārbaude ar Lietuvu un vēl četras spēles

Latvijas vīriešu valstsvienība, gatavojoties septembrī Turcijā paredzētajam Eiropas čempionāta finālturnīram, iecerētas deviņas pārbaudes spēles. Piecas notiks Rīgā – augustā pie mums viesosies EuroBasket2017 dalībnieces Polijas, Lietuvas, Rumānijas un Čehijas izlases.