Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Kurtinaitis: "Ja neiekļūsim Eirolīgā, nebūs labi - gan man, gan klubam"

Kurtinaitis: "Ja neiekļūsim Eirolīgā, nebūs labi - gan man, gan klubam"
Rims Kurtinaitis dod norādījumus "Khimki" basketbolistiem
Foto: bckhimki.ru

Šodien cīņu par vietu Eirolīgā sāks arī Maskavas apgabala "Khimki", kura galvenais treneris Rims Kurtinaitis atzinis, ka uzdevuma sasniegšanas nebūs no vieglākajām lietām. To apgrūtināšot vairāki faktori.

"Laiks, lai sagatavotos, bija mazs un pilnā sastāvā bijām tikai dažas pārbaudes spēles. Tajā pašā laikā esmu gandarīts par mūsu jaunieguvumiem. Vispirms jau (Kriss) Kvins - viņš ir īsts komandas spēlētājs. Jā, varbūt viņš neizskatās kā tipisks amerikāņu saspēles vadītājs - ar tumšu ādu, bicepsiem kā Švarcnegeram... Starp citu, dažās pārbaudes spēlēs tiesneši pat apjuka, domājot, ka viņš ir no otrās komandas un tādējādi nerespektējot viņu. Tad man nācās paskaidrot, ka viņš ir no NBA nevis otrās komandas. Tas, kas mani uztrauc, ir savainojumi Planiničam un Nīlsenam. Domāju, ka abi atgriezīsies ierindā ne ātrāk par mēnesi. Dabiski, ka tas mums dod tikai vairāk problēmas, bet viņi ir cīnītāji, tāpēc būs atpakaļ pēc iespējas ātrāk," tā par savas komandas gatavību pirms Eirolīgas kvalifikācijas spēļu sākuma izteicās "Khimki" galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Daļa no komandām Eirolīgas kvalifikācijas pirmās kārtas spēles aizvadīja vakardien - Berlīnes "Alba" pieveica Rīgas VEF, bet turnīra rīkotāji Šarleruā "Spirou Charleroi" tika galā ar Doņecku. Savukārt vēl divas pirmās kārtas spēles būs šodien, kas šīm komandām nozīmēs neparocīgāku kalendāru - vienai finālistei būs trīs spēles trīs dienās. Savukārt "Alba" vai Šarleruā uzvarētājiem fināls būs ceturtajā dienā. Tas neapmierina Kurtinaiti, kurš gan atzīst, ka vispirms jāiekļūst izšķirošajā spēlē par iekļūšanu Eirolīgā.

Kurtinaitis arī izteicies, ka, viņaprāt, neviens negrib trešo Krievijas klubu Eirolīgā, kas pievienotos jau vietu nodrošinājušajiem CSKA un "Unics", bet viņa trenētajai komandai ir visas iespējas to apgāzt. "Ceram iekļūt Eirolīgā. Ja tas neizdosies, nebūs labi gan klubam, gan arī man. Tas ir saprotami, jo kā jau teicu - neviens negrib "Khimki" iekļūšanu Eirolīgā," tā Kurtinaitis. Interesanti, ka vēl pirms bija noslēgusies VEF un "Alba" spēle, Kurtinaitis pauda cerību, ka izdosies ar rīdziniekiem satikties finālā, kas tomēr nesanāks.

Pagājušajā gadā, veidojot VEF sastāvu, Kurtinaitim bija ierobežoti līdzekļi, bet ar "Khimki" situācija esot citādāka. Kluba budžetu Kurtinaitis nenosauca, bet pastāstīja, ka ar naudu problēmu neesot. "Vasarā nebija problēmu ar spēlētāju nolīgšanu. Dažus spēlētājus gan nedabūjām, piemēram, viens izvēlējās Barselonu, bet cits aizgāja uz Itāliju. Taču "Khimki" viņiem piedāvāja ne tos mazākos līgumus un tam bija citi iemesli, bet noteikti ne nauda."

Cīņu par Eirolīgu "Khimki" sāks šodien pret Polijas klubu "PGE Turow". Spēles sākums pulksten 19:00 pēc Latvijas laika. Otrā spēlē, kas sāksies 21:45, savā starpā tiksies "CEZ Nymburk" un "Banvit".

Izmantotie resursi:
Советский спорт
lrytas.lt / Naujienos
Официальный сайт - БК «Химки»...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-10-01 00:58, pirms 13 gadiem
''Starp citu, dažās pārbaudes spēlēs tiesneši pat apjuka, domājot, ka viņš ir no otrās komandas un tādējādi nerespektējot viņu. Tad man nācās paskaidrot, ka viņš ir no NBA nevis otrās komandas.''
vot šis ir debīlisma kalngals, pretīgi lasīt ko tādu.. tiesneši nerespektēja viņu nabadziņš. gribot negribot jāsāk domāt kā tad viņš spēlēja, ja tiesnešiem viņš izskatījās pēc 2. komandas spēlētāja, savā grozā meta? un tiklīdz tiesneši uzzināja ka viņš ir no nba, tā džeks sāka labāk spēlēt..
Džabari Pārkers uzbrukumā pret Pirejas "Olympiacos". Foto: Barça Basket

Pārkers Barselonai nokārto pirmo uzvaru, "Monaco" spožs spēles sākums un beigu daļa

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijās pretiniekus panākušas "Monaco" un "Barcelona" vienības.
Kamaka Hepa cīņā zem groza ar Ronaldu Zaķi. Foto: Dāvis Lejasmeiers
19

"Rīgas Zeļļi" iemet simtu un izvirzās priekšgalā pusfināla sērijā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas pirmā spēle starp "Ventspils" un "Rīgas Zeļļu" komandām noslēdzās ar rezultātu 97:100, pirmo uzvaru sērijā gūstot galvaspilsētas komandai. Uzvaru rozajiem ar 27 punktiem kala Aizeja Osborns, bet ventspilnieku centrs Ronalds Zaķis spēles gaitā nonāca kurzemnieku lazaretē.
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.