Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Labākie NBA draftā nepaņemtie

Labākie NBA draftā nepaņemtie
Deivons Džefersons (#5) cīnās par atlēkušo bumbu ar latvieti Rihardu Kuksiku (#30)

Šīgada Nacionālās Basketbola asociācijas draftā divās kārtās tika izvēlēti 60 spēlētāji, bet vairāki palika nenodraftēti, kaut arī šiem spēlētājiem bija reālas cerības tikt nodraftētiem.

Labākie nenodraftētie spēlētāji 2008. gadā nbadraft.net un bleacherreport.com versijā

1. Gerijs Forbss, Masačūseta (Gary Forbes, UMass)
Forbss rādīja lielisku sniegumu pirmsdrafta treniņos, kā arī nometnēs, īpaši Orlando pirmsdrafta nometnē, kur viēnā spēlē izcēlās ar 30 punktiem, parādot labu un vispusīgu spēli. Pēc spēlēm Orlando viņš tika uzskatīts par stabilu otrās kārtas drafta izvēli, bet tomēr netika draftēts. Taču tik un tā viņam ir labas iespējas iekļūt NBA.

2. Deivons Džefersons, Dienvidkalifornija (Davon Jefferson, USC)
Spēlētājs, kurš pieļāva lielāko kļūdu piesakoties NBA draftam, jo viņam bija palikuši vēl divi gadi universitātē. Ja ņemtu vērā Džefersona lielisko atlētismu, tad viņš tiktu paņemts draftā, bet komandas atbaidīja viņa apšaubāma darba ētika. Fiziski viņš ir gatavs NBA, bet spēlētāja meistarība un gatavība līgai vēl nav tādā līmenī. Taču iespējas tikt šim spēlētājam NBA ir.

3. Demarkuss Nelsons, Dūka (DeMarcus Nelson, Duke)
Nelsons pagājušajā sezonā bija līderis diezgan stiprai komandai - Dūkai, taču ar to laikam bija par maz, lai kāda komanda viņu draftētu. Četri pavadīti gadi vienā no NCAA labākajām basketbola programām pie trenera Maika Križevska, kurš arī ir ASV izlases galvenais treneris - tas ir ko vērts, tāpēc atlētiskais Nelsons vēl nav norakstīts par iespēju tikt NBA.

4. Vils Denielss, Roudailenda (Will Daniels, Rhode Island)
Vienu brīdi Denielsam prognozēja vietu pirmās kārtas beigās, bet draftā viņš netika paņemts. Līdzīgi kā Džefersonam, Denielsam ir atlētisms un augums, bet jāuzlabo meistarība, lai iekļūtu NBA. Visticamāk tomēr iekļūs NBA, bet sliktākajā gadījumā būs ļoti labs un pieprasīts spēlētājs Eiropā.

5. Džeisijs Kerols, Jūtas štats (Jaycee Carroll, Utah State)
Ļoti rezultatīvs (pagājušajā sezonā vidēji 22,2 punkti) un precīzs no trīspunktu metienu līnijas (49,8%). Noteikti dabūs iespēju un piedalīsies NBA Vasaras līgā, bet, ja neizdosies iekļūt NBA, tad Kerols varētu kļūt par zvaigzni Eiropā.

6. Džemonts Gordons, Misissipī štats (Jamont Gordon, Mississippi State)
Pārsteigums, ka netika draftēts. Var spēlēt veiksmīgi abās aizsarga pozīcijās, kas paceļ viņa vērtību, arī iespēju tomēr iekļūt NBA.

7. Braiss Teilors, Oregona (Bryce Taylor, Oregon)
Komandas biedri Malīks Heirstons un Mārtijs Lūnens negaidīti tika izvēlēti NBA draftā, bet Teiloram nepaveicās, kaut arī viņš Oregonas universitātē pagājušajā sezonā bija labākais spēlētājs. Māka gūt punktus, augums un atlētisms dod viņam iespēju iekļūt NBA.

8. Redžijs Viljamss, Virdžīnija (Reggie Williams, Virginia Military)
NCAA čempionāta rezultatīvākais spēlētājs pēdējos divos gados. Tiesa, Viljamss spēlēja pēc spēka viduvējā konferencē, bet tas nenozīmē, ka viņš nebūtu rezultatīvs kādā no spēcīgākajām NCAA konferencēm. Viljamss parādīja solīdu sniegumu Orlando pirmsdrafta nometnē, demonstrējot spēles izpratni un labas punktu gūšanas iemaņas. NBA neiekļūšanas gadījumā Viljamsam varētu izdoties veiksmīga karjera Eiropā. Tagad gan viņu gaida iespēja sevi pierādīt NBA Vasaras līgā, Dalasas "Mavericks" sastāvā, kuriem Viljamss bija viens no kandidātiem uz drafta izvēli.

9. Drū Netzels Mičigānas štats, (Drew Neitzel, Michigan State),
Spēlēs NBA Vasaras līgā Minesotas "Timberwolves" sastāvā. Līdzīgs kā Džerijs Maknamara, kurš aizvadīto sezonu noslēdza Ventspilī - pārāk mazs un neatlētisks, lai spēlētu NBA, bet Netzels varētu būt ideāls Eiropas basketbolam.

10. Braiens Bačs, Viskonsīna, (Brian Butch, Wisconsin)
Savainojumi lieguši parādīt sevi. Ja būs vesels, ir iespēja iekļūt NBA.

11. Pets Kelets St. Džoesa, (Pat Calathes, St. Joes)
206cm, bet var spēlēt kā saspēles vadītājs. Iespējas ir.

12. Džošs Dankans, Zeivjēra (Josh Duncan, Xavier)
Melnā darba darītājs, kā arī fiziski ļoti stiprs.

13. Kriss Loftons (Chris Lofton)
Viens no labākajiem trīspunktu metējiem aizvadītajā sezonā koledžu basketbolā. Ja labi sevi parādīs vasarā, varbūt tiks NBA.

14. Deivids Pedžets (David Padgett)
Savainojumi lieguši sasniegt ko augstāku, taču ar smagu darbu var panākt savu - iekļūt NBA.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: sexeris
Slēpts komentārs: libertines
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-06-30 13:59, pirms 16 gadiem
Kriss Lohtons un Demarkuss Nelsons bija Dievu vietaa savaas koledzaas, tieshaam paarsteigums ka vinji netika panjemti
, 2008-06-30 13:59, pirms 16 gadiem
sexeris rakstīja: 15. Rolands Zakis

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Maigoniitis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: BayernM
Slēpts komentārs: Maarcha
, 2008-06-30 15:46, pirms 16 gadiem
BayernM rakstīja: nav neviena eiropiesa??
tu vsp. seko basim liidzi?
1 italis ir izdrafteets..



Pāķi viņš runā par šo saraxtu..

Ja parādīsi te starp šiem 14 kādu Itāli tad tu būsi Dievs.. !

Pirms raxti stūlbu coment, izlasii to kuru citee..
, 2008-06-30 16:22, pirms 16 gadiem
Maarcha rakstīja: Kurā vietā tad Kuksiks? Un Dankans ir Dankana brālis? Pēc apraksta izklausās


Spriežot pēc pagājušās sezonas statiem, tad pieņemu, ka viņš būs labs vidusmēra spēlētājs, bet līdz NBA viņam kā līdz zvaigznēm. Un īsti nesaprotu, ko tajās nomentēs darīja Zaķis.
, 2008-06-30 16:48, pirms 16 gadiem
pēdējo 2 GADU REZULTATĪVĀKAIS netiek draftēts!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-06-30 19:12, pirms 16 gadiem
Bērnudārzs. Vieni āksti komentē!
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
11

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.
Liepājas treneris Rūdolfs Rozītis 2024. gada 25. aprīlī

Liepāja turpina tradīciju un devīto gadu pēc kārtas nopelna medaļu

Ceturtdien, 25. aprīlī, Daugavpils kultūras un sporta pilī finišēja Latvijas Sieviešu basketbola līgas trīsdesmit trešā sezona. Liepāja izbraukumā uzvarēja Daugavpils Universitāti ar 76:67, bronzas sērijā līdz divām uzvarām svinot panākumu ar 2-0. Komandas apbalvoja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.