Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

24 sekundes ar Baibu Eglīti

24 sekundes ar Baibu Eglīti
Baiba Eglīte
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Latvijas U-18 izlases līdere 2007. gadā, Latvijas čempione un valstsvienības kandidāte Baiba Eglīte atbildēja uz eSports.lv jautājumiem.

Pagājušajā nedēļā Baiba tika atzīta par Hansabankas Jaunatnes basketbola līgas vērtīgāko spēlētāju un saņēma Valdemāra Baumaņa kausu. Baumaņa vadībā Latvijas valstsvienība uzvarēja pirmajās Eiropas basketbola meistarsacīkstēs 1935. gadā Ženēvā, Šveicē.

Parīt, 31. maijā, plkst. 19:00 Olimpiskajā sporta centrā Latvijas dāmas sacentīsies ar Baltkrieviju. Otrā abu komandu tikšanās notiks 2. jūnijā, plkst. 19:30.

Baibas Eglītes izvēles

Jautājums 1. variants 2. variants 3. variants 4. variants 5. variants
Basketbola sapņu pilsēta Losandželosa Madride Rīga Maskava Cits variants
Izvēlētos Franču siers Spāņu vītinātā gaļa Itāļu pastas Angļu brokastis Cits variants
Vasarā labprāt apmeklētu Metallica koncertu Dziesmu svētkus Franču Rivjēru Lenija Kravica koncertu Cits variants

3 pret 3
Favorītkomanda LBL finālsērijā: Barons
Emocionālākais groza guvums karjerā: Vēl nav bijis
Iecienītākais basketbola elements: Rezultatīva piespēle

Sports A-Z
Iecienītākais sporta veids ārpus basketbola: Volejbols
Iecienītākais sporta portāls: eSports.lv
Ko vēlētos pateikt eSports.lv lasītājiem: Atbalstiet mūs Spānijā!

Rīt: 24 sekundes ar...


, 2008-05-29 13:25, pirms 16 gadiem
lai veicas baibai
, 2008-05-29 13:32, pirms 16 gadiem
Esmu ieverojis, ka visam meitenem labak patik Barons. Jauki!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-05-29 14:11, pirms 16 gadiem
cakijs23 rakstīja: tas laikam armanda šķieles faktors!!!

nee, viņai cits
, 2008-05-29 14:59, pirms 16 gadiem
Ints Megnis rakstīja: nee, viņai cits

Kurš tad?
, 2008-05-29 15:30, pirms 16 gadiem
noslēpumainais rakstīja: Kurš tad?

Bruno Pēt......
, 2008-05-29 16:00, pirms 16 gadiem
noslēpumainais rakstīja: Kurš tad?


Emils Toms
, 2008-05-29 23:26, pirms 16 gadiem
30.05.2008. SPORTS

Rīgas 49. vidusskolas 12. klases skolniece Baiba Eglīte lielu dienas daļu aizvada skolas telpās - viņa ne tikai kārto absolventu eksāmenus, bet arī līdzās esošajā sporta zālē trenējas Latvijas izlases sastāvā un gatavojas Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Eglīte šajā pavasarī izpelnījās īpašu atzinību un saņēma Voldemāra Baumaņa vārdā nosaukto balvu labākajai jaunatnes basketbolistei. Baiba Eglīte par sportisko gēnu trūkumu nevar sūdzēties. Viņas māmiņa Inita Eglīte strādā BJSS Rīdzene par basketbola treneri, tēvs Egīls aktīvi darbojies gan basketbolā, gan regbijā, bet vecākais brālis Edijs Eglītis spēlē basketbolu un trenē bērnus Rīdzenē.„Lai arī vecāku ietekme ir nenoliedzama, tomēr spēlēt basketbolu neviens nespieda," sarunā ar Sportu saka Baiba Eglīte. „Vecāki un brālis mani atbalstīja. Bērnu dienās vēl arī dejoju."„Pašreiz ir nedaudz vieglāk, varu koncentrēties vidusskolas eksāmeniem un treniņiem Latvijas izlases sastāvā," saspringto dienas grafiku atklāj Eglīte. „Vēl pirms neilga brīža gandrīz vienlaikus nācās spēlēt TTT-Rīgas sastāvā Latvijas čempionāta izšķirošajos mačos, kā arī cīnīties par zelta medaļām Latvijas jaunatnes čempionātā, pārstāvot Rīdzeni/Baronu. Vajadzēja arī aizstāvēt skolas godu Rīgas domes kausā."Neatkarīgi no saspringtā spēļu grafika Eglītes pārstāvētās komandas sasniedza maksimālo rezultātu - zelta medaļas ieguva ne tikai TTT-Rīga, bet arī Rīdzene/Barons un skolas komanda. Turklāt pēdējo divu vienību panākumi saistīti ar Baibas produktīvo sniegumu.„Jaunatnes un skolas komandā man bija jāuzņemas līderes loma," piekrīt Eglīte. „ TTT-Rīgas rindās sezonas lielāko daļu biju rezervistes statusā, bet pavasarī treneri arvien vairāk sāka uzticēties. Pašai par pārsteigumu tad arī TTT-Rīgas rindās bija iespēja sevi parādīt."
Džabari Pārkers uzbrukumā pret Pirejas "Olympiacos". Foto: Barça Basket

Pārkers Barselonai nokārto pirmo uzvaru, "Monaco" spožs spēles sākums un beigu daļa

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijās pretiniekus panākušas "Monaco" un "Barcelona" vienības.
Kamaka Hepa cīņā zem groza ar Ronaldu Zaķi. Foto: Dāvis Lejasmeiers
19

"Rīgas Zeļļi" iemet simtu un izvirzās priekšgalā pusfināla sērijā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas pirmā spēle starp "Ventspils" un "Rīgas Zeļļu" komandām noslēdzās ar rezultātu 97:100, pirmo uzvaru sērijā gūstot galvaspilsētas komandai. Uzvaru rozajiem ar 27 punktiem kala Aizeja Osborns, bet ventspilnieku centrs Ronalds Zaķis spēles gaitā nonāca kurzemnieku lazaretē.
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.