Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: be_like_mike

Spurs stila uzbrukums U18 izpildījumā

Pēc vēsturiskās uzvaras pār Lietuvu U18 čempī, kad mūsējie atspēlējās no -18 6min līdz beigām, sāku skatīties iepriekšējo spēli youtubā Latvia-Belgium. Tiku līdz 1. uzbrukumam - perfekta uzbrukuma izspēle un realizācija ... Atgādināja San Antonio Spurs - ar neskaitāmiem blokiem (screen), t.sk. screenojot bumbas saņēmēju, kurš nemaz nav domāts kā metējs šajā uzbrukumā
https://www.youtube.com/watch?v=NOH...
video laika atzīme 7:34

1.cet 9:39, ko spēlēt, sānu auts pretinieku laukuma pusē ..
Grīnbergs #5 noskrien sānu līnijas virzienā, feikojot saņemšanu
Uzreiz #5 liek bloku Mālmaņa #15 sedzējam, seko izspēle Mālmanim
Tikai tagad bumbas virzienā raujas Lomažs #9, kas ir bumbas vadītājs
Pat te Lomaža sedzējam tiek likts screens, to veic Čavars #12
Pa to laiku #5 ir groza apakšā ar savu sedzēju, bet garie Mālmanis-Čavars pārvietojas uz soda laukuma stūri - ievērtējiet plašu spēlētāju izvietojumu uzbrukuma zonā (spacing)
Tieši dziļā pozīcija zem groza ļauj #5 uzņemt ātrumu un radīt atstatumu no sedzēja
Mālmanis-Čavars neatrodas uz stūra nejauši, jo #5 skrien starp viņiem un te sedzēja priekšā aizveras "lifta durvis"
Lomažs #9 savlaicīgi piespēlē un Grīnbergs #5 realizē brīvu 3p metienu

Šis uzbrukums saucas Elevator play, cik man zināms.
Kopā 8 darbības līdz metienam, līdz augsta % metienam, apčakarējot aizsardzību pēc pilnas programmas - tas ir Spurs basketbols.

Kāpēc screenot bumbas saņēmēju, kas nav domāts kā metējs - domāju, lai samazinātu TO skaitu piespēlēs un pārķēršanas risku.

Interesanti salīdzināt ar Blūma izskrējienu pa apli uzbrukuma zonā aiz visiem spēlētajiem, lai izšautu 3p disbalansā.. Bilbao laiku trakais trīnis, kas tiek mēģināts arī LV izlasē, un viennozīmīgi ir zemāka līmeņa uzbrukums plāns - zemāka % metiens.


, 2014-07-29 14:41, pirms 10 gadiem
Labs!
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
2

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
12

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".