Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: be_like_mike

Vīru izlase pirms EČ 2015 atlases: padziļināti

Basketbols ir lieliska spēle. Vesela pasaule - komandas veidošana, spēles filozofijas, neskaitāmas uzbrukuma, un aizsardzības sistēmas, un neskaitāmas epizodes spēles gaitā utt.
Man sagādā prieku redzēt ne tikai skaitļus uz tablo, bet arī pavērtēt, kas un kāpēc notiek laukumā.
Piedāvāju īsas un SUBJEKTĪVAS pārdomas par LV basketbola izlases veikumu gatavošanas ciklā pirms atlases uz EČ 2015.
Ņemiet par labu, jo neviens LV apskatnieks nekad nav saņēmies uzrakstīt kaut kādu analīzi par spēli.. Ja nu vienīgi, kurš uz kuru bāru aizgāja un kurš ālējās viesnīcā. Bet tā tikai rezultatīvākie no boxscore un spēles pavērsieni, kurš, piem., ielika zīmīgu trīni 3.cet. beigās - ātra ziņa, komerciālais variants.

1. Bezcerīgs zaudējums nav nejaušība!

Pēc būtības LTU (74:93) izšķaidīja mūs ar vienkāršu spēli, bet normālu izpildījumu:
- parastu divnieku no 45 grādiem (PnR paveidi, īpaši, kad Jankunas pats ar driblu iet uz grozu pēc bloka, vai atraujas uz groza apakšu pēc bloka un seko piespēle)
- stretch PF, kas var iemest metienus (Lavrinoviči),
- mazajiem, kas var izmētēt gar perimetru pret zonu
-papresējot nepārliecinošus driblētājus
-mismatchu izmantotājs Kuzminskas

Atcerēsimies, ka EST 3. sastāvam nesen tika zaudēts arī pret elementāru PnR un dēļ viena džeka, kas var iemest 3p,2p pāri paceltai rokai aizsardzībā - ļoti vienkārši.

Esmu arī pārliecināts, ja nebūtu Strēlnieks un briti kaut cik normāli nospēlētu aizsardzībā pret Blūmu/Freimani, Lielbritānijā būtu 0-2. To, ka pēdējie divi var izšaut uzbrukumā 1-2 spēlē no 10, mēs jau zinam - arī fakts.
Diemžēl "sekmes" Anglijā (piem., Freimanis kā C - īsais sastāvs) sekmēja fiasko vakar.

Droši, ka Vācijā ar tādu spēli un rotācijām kā pret britiem būs 0-3 un var būt viens labāk par -10.

2. Problēmas sakne

Sākumam dažas spēles sastāvdaļas jeb epizodes gan uzbrukumā, gan aizsardzībā pēc kā var vērtēt atsevišķu spēlētāju un visu piecnieku kopumā.
-tikt paintā pēc PnR (vai Ragiem, vairākiem blokiem utt.)
-iespēlēt postā
-izolācijā 1:1 izkārtot metienu
-iet garām uz grozu no malas (slash from the wing)
-presēt aizsardzībā un radīt ātrās pārejas
-nosegt PnR
-nosegt 1:1
-aizsargāt paintu, t.sk., metienu bloķēšanas drauds pretinieku caurgājieniem
-reāli apgrūtināt pretinieka metienus nevis pacelt roku
-sirsnīgi vākt atlekušās

Var jau teikt - LTU ir cits līmenis, bet pret EST 3. sastāvu Valgā notika tas pats. Un Valgā pēdejās 5min spēlēja Janičenoks, Blūms, Freimanis.. un neatspēlēja nevienu punktu no deficīta. Spēlētāji nav superlabi, bet nav arī slikti. Tomēr būsim beidzot reāli, viņiem ir tikpat daudz mīnusu, cik plusu.. Un ja treneris piedāvā piecnieku, kas, visus kopā ņemot, nespēj izcelties nevienā no augstāk uzskaitītajām spēles sastāvdaļām.. un atsevišķās viennozīmīgi zaudē. Kāds būs rezultāts, ja pēc būtības neesi labāks par pretinieku!!!? (teorētiski var vairāk gribēt, spēlēt gudrāk, bet vismaz kaut ko jādara labāk par pretinieku un ne jau 1 spēlē no 10)
Tādas "bezcerīgas" rotācijas pret LTU bija cik uziet. Tie piecinieki nevarēja pārspēt pretinieku nevienā no uzskaitītājām epizodēm. Tas ir bēdīgi, jo piem., tikko laukumā parādījās ātrāki spēlētāji ar driblu kā Šķēle un Jakovičs, Šmits, aizgāja presēšana aizsardzībā + ātrie uzbrukumi, kā arī garāmgājieni uz groza apakšu no malām pat ar izcilu realizāciju.
Nav pārsvars kādā spēles sastāvdaļā - nav spēles rokraksts, spēle uzbrukumā izkatās saraustīti.
Ņemiet vērā, ka sūdīgs uzbrukums sekmē sūdīgu aizsardzību. Piem., Timma improvizē ar garāmgājienu (arī vismaz 1 TO pirms tam), kas tiek bloķēts - LV spēlētāji ir sliktā izvietojumā un dabū ātro -2p pēc 3-4 sek. Vēl ir tāda lieta, kā uztaisīt caurstaigājamu sētu aizsardzībā un dod pretiniekam "ieiet ritmā" "sajust garšu" .. tikko leiši 1.cet meta katrā uzbrukumā pēc kārtas, dabūja +10p tā visi, kas nāca uz maiņu meta iekšā neskatoties.

Tātad problēma ir skaidra - nolemtie piecinieki jeb tie, kas nevar pārspēt pretinieku nevienā spēles sastāvdaļā.
Kāpēc laist laukumā tādu sastāvu? Nevar taču būt, ka treneri nepazīst katru spēlētāja plusu/mīnusu. Es domāju, to, ka Blūms ir vājš driblētājs, kas nespēj realizēt metienu 1:1 redz visi, bet tik un tā 1. puslaika beigās pēdējais uzbrukums tika spēlēts tieši tā. Bezcerīgs, kluss metiens.. Izgāzta epizode.
Tomēr, manuprāt, atsevišķi nejauši uzplaiksnījumi kā Blūmam/Freimanim pret GBR nesenajās spēlēs un neuzticēšanās jaunajiem ir tā problēmas sakne. Tāpēc prognozēju, ka viss nostāsies savās vietās ātrāk vai vēlāk... Un jau Vācijā būs jaunas, sakarīgas vēsmas rotācijās.

3. Kurš ir kas
Uzkatu, ka izlasē spēlē tikai labi spēlētāji. Bet viņiem visiem ir mīnusi. Diemžēl, arī tad, ja esi līderis ģērbtuvē, vai varbūt nevari sagaidīt, kad partneri uzņemsies iniciatīvu, un uzņemies pats.. diemžēl, tavs mīnus par plusu tāpēc nepārvērtīsies. Un, diemžēl, šādu spēli “uz mīnusiem”, bet ne “uz plusiem” var redzēt atkal un atkal, un jau sen.
Ja tiek uz šādiem “mīnusiem” uzbūvēts piecnieks, tad tas viss ātri un negatīvi parādās laukumā – piem., nav kas labi driblē, saasina situāciju – bumba apstājas, nav kas presē aizsardzībā, nav kas savāc atlekušās, apgrūtina pretinieku metienus – lūzums pretiniekam par labu caur izgāztu aizsardzību.

Visa iepriekš teiktā kontekstā dažu rotācijas spēlētāju plusi/mīnusi.
Es nepretendēju uz pilnīgu sarakstu, varat droši pievienot raksturojumus utt.

Jānis Blūms
plusi: pieredze, sērijveida ķer-un-met 3p realizētājs, redz laukumu – piespēles;
mīnusi: jau palēns bremzē tempu, pavājš driblētajs, TO driblā, ielūzt pret presi, ierobežots arsenāls PnR, ātrajos neaizskries, var aizrauties ar zema % metieniem disbalansā, neapgrūtina pretinieka metienu;

Kristaps Janičenoks
plusi: pieredze, sērijveida ķer-un-met 2p/3p realizētājs, 1-2 dribli +metiens,redz laukumu – piespēles;
mīnusi: TO piespēlēs, pavājš driblētājs, TO driblā, nevarīgs PnR, ierobežots - drīzāk vājš garāmgājienos uz grozu, nav post spēles, nav izolācjas 1:1 utt.;

Jānis Timma
plusi: atlekušās,sērijveida ķer-un-met 3p realizētājs, var spēlēt PF un SF, var presēt, redz laukumu - piespēles ;
mīnusi: pavājš driblētājs, TO driblā, drīzāk vājš garāmgājienos uz grozu, nav stabila post spēle, nav stabila izolācija 1:1, nebloķē;

Mareks Mejeris
plusi: var segt visas 5 pozīcijas ar zināmām sekmēm, var presēt, var iemest ķer-un-met 3p, var skriet ātrajos, var spēlēt PF un SF ;
mīnusi: bijība, pazudis atlekušajās bumbās, pazudis bloķētajos, visur vājš uzbrukumā jo bijība, ball stoperis;

Rolands Freimanis
plusi: pret īsākiem/vājākiem pretiniekim dominē paintā + floateris, Pn pop, 2p-3p realizētājs, realizē SM, kopumā daudzveidīgs uzbrukumā kā PF ;
mīnusi: kā C bezcerīgs pret normālu pretinieku, vāja kāju darbība (vēlēšanās?) aizsardzībā PnR, nebloķē, vājš atlekušajās, nav spēka spēle, neapgrūtina pretinieka metienu ;

Ronalds Zaķis
plusi: neizgrūstāms postā, atlētisks PnR noslēgumā ar labu PG, var spēlēt PF un C
mīnusi: vājš atslēdzas atlekušajās - vnk neatbloķē un stāv, nebloķē, ierobežots postā ar pusāķi pēc pagrieziena , bijība uznāk;

Domāju, trenera uzdevums ir radīt sistēmu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, kas ļauj realizēt spēlētaju labākās puses un izvairīties no vājām – ja vājš driblā, tad ierobežo driblu un gaida stūrī 3p utt. Diemžēl, tas ne vienmēr izdodas Latvijas izlasē.. “Ar mazāk vari sasniegt vairāk, ja dari pareizi”, nesen intervijā teica D. Blats. Un Latvijas izlasei jāspēlē labāk par to, kā tagad un par to kā pagājušajā EČ. Viennozīmīgi!


, 2014-07-27 19:54, pirms 10 gadiem
Nu lielaku sudu par sito neesmu lasijis. To visu, ko centies pateikt, vareja uzrakstit 4 rindinas+ ja vini butu tik slikti, tad diez vai speletu tik labos klubos.
Ar EST ta bija pirma spele, ko tu vari gribet un kip leisus esam vienmer slanijusi, ka tagad -19 ir tragedija
Nav svarigi ko un ka dari pirms cempa---viss bus jarada cempi, ko vari un ko ne
, 2014-07-27 20:48, pirms 10 gadiem
Nu tiešām diezgan tupa analīze. Jāsāk jau ar to, ka šī ir TIKAI pārbaudes spēle un rotācija bija maksimāli plaša.
Raksturojumi ir vienkārši bēdīgi. Pat negribas kaut kam ķerties klāt, jo puse ir vai nu nepareiza vai kaut kas aizmirsts.
Tev kā "ekspertam" jau gan vajadzēja pamanīt, ka vairāki mūsu pieredzējušie un leišiem zināmie spēlētāji krietni vairāk tika vaktēti uz piemēram trīņa vai caurgājieniem.
, 2014-07-27 21:13, pirms 10 gadiem
"mūsu pieredzējušie" bez Strēlnieka nevarēja atsist ne punkta pret EST 3. izlasi, kad 5min līdz beigām -10 tā arī noturējās.

labo, labo droši stiprās/vājās puses. paskatīsimies.
ThePower rakstīja: Nu tiešām diezgan tupa analīze. Jāsāk jau ar to, ka šī ir TIKAI pārbaudes spēle un rotācija bija maksimāli plaša.
Raksturojumi ir vienkārši bēdīgi. Pat negribas kaut kam ķerties klāt, jo puse ir vai nu nepareiza vai kaut kas aizmirsts.
Tev kā "ekspertam" jau gan vajadzēja pamanīt, ka vairāki mūsu pieredzējušie un leišiem zināmie spēlētāji krietni vairāk tika vaktēti uz piemēram trīņa vai caurgājieniem.
, 2014-07-27 21:24, pirms 10 gadiem
Blūms - norietā kopš pameta Bilbao, neviens cits no apskatītajiem labā klubā vēl nav spēlējis.
Es nenolieku spēlētājus, bet saku, ka nav vērts uz viņu mīnusiem balstīt spēli.
peha rakstīja: Nu lielaku sudu par sito neesmu lasijis. To visu, ko centies pateikt, vareja uzrakstit 4 rindinas+ ja vini butu tik slikti, tad diez vai speletu tik labos klubos.
Ar EST ta bija pirma spele, ko tu vari gribet un kip leisus esam vienmer slanijusi, ka tagad -19 ir tragedija
Nav svarigi ko un ka dari pirms cempa---viss bus jarada cempi, ko vari un ko ne
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-27 22:33, pirms 10 gadiem
be_like_mike rakstīja: "mūsu pieredzējušie" bez Strēlnieka nevarēja atsist ne punkta pret EST 3. izlasi, kad 5min līdz beigām -10 tā arī noturējās.

labo, labo droši stiprās/vājās puses. paskatīsimies.
pret EST nemaz neskatījos, spēlētāji pēc atpūtas un lielām slodzēm = spēle, kas nemaz skatītajiem nav jārāda.

liels darbs jāieliek, lai droši saliktu + un -, tāpēc labāk nemaz nesākšu, jo nekad to neesmu darījis + nav redzētas daudzas pag. sezonas spēles no vairākiem spēlētājiem, bet no viena vai pāris pārbaudes mačiem kaut ko spriest nu toč nav prāta darbs. Var balstīties vienīgi uz pagātnē redzēto.
Ja nu gribi kko izspiest no manis, tad nu piemeram dribls un aizsardziba galīgi nav Blūma mīnusi. Par to lēno tempu arī nav riktīgi - kādā tempā spēlēt vairāk atkarīgs no trenera uzstādījuma.
, 2014-07-27 22:35, pirms 10 gadiem
Da labi, kā var uzvarēt, ja leišu beņķa Centri izcirta mūsu pamatcentrus. Dažreiz ar roku pacelšanu vien, nesanāks labi nospēlēt defā...

Bet par Blūmu labāk tā nevajag rakstīt, viņš vēl parādīs.
, 2014-07-27 22:40, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Timma tagad VEF būs, redzēsim, kas un kā būs

Par Blūmu runājot, tad visu izbojāja Lietuvas Rytas, jo viņu paņēma kā saspēlnieku, bet Blūms sen vairs tāds nav, mocīja viņu kā pirmo numuru
Nu tas ir ļoti muļķīgi runāt par kaut kādu Blūma norietu - realitātē gan Astanā, gan Rytas bija viens no līderiem ar 10+ punktiem vidēji (VTB līgā). Arguments par norietu bieži vien ir - ķip spēlē galīgi švakā klubā. Bet Astanā maksā vairāk gan par Bilbao, gan citām vietām. Ja spēlētu Spānijas vidusmēra klubā domājams, ka stati daudz sūdīgāki nebūtu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-28 09:56, pirms 10 gadiem
Par pārbaudes spēlēm neredzu jēgu izteikties, bet par Blūmu gan vēlos kaut ko pateikt:
Esmu vīlies viņa sniegumā. Par pamatu ņemu 2013 gada čempionātu.
Metieni:
3 pts 41/13
2 pts 12/1 !!!!
Kopā no spēles realizēti 26% metienu!

Diemžēl arī pārbaudes spēlēs nekas labāks nav redzams. Labāk redzu Dairi laukumā nekā Blūmu.
, 2014-07-28 11:06, pirms 10 gadiem
Ļoti jēdzīgs raksts. Vismaz kāds ,kaut vai mēģina, uzrakstīt kaut ko vairāk kā mūžīgos - patīk nepatīk.
, 2014-07-28 11:26, pirms 10 gadiem
Labs, lai arī ne visam piekrītu, bet bija interesanti izlasīt. Vienīgi ieteikums, ja reiz šis ir domāts plašai auditorijai, atteicīgi arī cilvēkiem, kas basi skatās vieglā līdzjutēju režīmā un atteicīgi nezin tādus terminus kā "slash from the wing", rakstīt nedaudz saprotamāka/vienkāršakā valodā.

Labs spēlētaju individuālais plusu/mīnusu salīdzinājums
, 2014-07-28 11:27, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: 2. Traumas ieviesa savu, spēlēja tikai ar 9 vīriem gandrīz visu spēlei + aktīvu basketbolu spēlēja un loģiski, ka neatsitās, kaut vai tas pats Jakovičs uz noguruma fona mocījās
Jā, nu basī palikt 9 vīru sastāvā ir nereāla traģēdija - praktiski nav maiņu un rotāciju
, 2014-07-28 16:05, pirms 10 gadiem
Beidzot viens patiešām labs, analītisks raksts ! Cepums Tev !
, 2014-07-28 17:44, pirms 10 gadiem
Paldies par statiem! Pārbaudes spēles ir nesenā atmiņā un tur bija daudz piemēru, kurus sasaistīt ar vispārēju "skautingu".. Redzēju arī kādus 5-8 Astanas mačus sezonā + pēdējie gadi izlasē.

chankers rakstīja: Par pārbaudes spēlēm neredzu jēgu izteikties, bet par Blūmu gan vēlos kaut ko pateikt:
Esmu vīlies viņa sniegumā. Par pamatu ņemu 2013 gada čempionātu.
Metieni:
3 pts 41/13
2 pts 12/1 !!!!
Kopā no spēles realizēti 26% metienu!

Diemžēl arī pārbaudes spēlēs nekas labāks nav redzams. Labāk redzu Dairi laukumā nekā Blūmu.
, 2014-07-28 18:13, pirms 10 gadiem
Blūmam ir laba statistika VTB, bet viņš met tikai 3p un daudz ķer-un-met, bet ne no dribla, kā arī cita loma komandā
Янис Блумс | Единая Лига ВТБ

Klubā viņš nav 1.-2.opcija, kad ir laukumā, un necenšas būt līderis.
Izlasē viņam ir pārāk liels kredīts un viņš forsē - dara lietas, ko viņš nespēj darīt, piem., apvest driblā, izkārtot sev metienu, glābt komandu no mīnusiem..
Jā, uzskatu, viņš var būt labs, lietderīgs, JA spēlē savu spēli. bet ir, ir norietā, un Spānijā vairs nespēlēs..

ThePower rakstīja: Nu tas ir ļoti muļķīgi runāt par kaut kādu Blūma norietu - realitātē gan Astanā, gan Rytas bija viens no līderiem ar 10+ punktiem vidēji (VTB līgā). Arguments par norietu bieži vien ir - ķip spēlē galīgi švakā klubā. Bet Astanā maksā vairāk gan par Bilbao, gan citām vietām. Ja spēlētu Spānijas vidusmēra klubā domājams, ka stati daudz sūdīgāki nebūtu.
, 2014-07-28 18:29, pirms 10 gadiem
visiem, kurus interesē kā notiek basketbola spēles analīze, bet ir slinkums meklēt rakstus vai grāmatas (kā man) .. youtube bballbreakdown.. nesen par triangle uzbrukuma sistēmu - perfekts video.
, 2014-07-28 20:40, pirms 10 gadiem
tikko U18 spēlētāji un treneri parādīja lielās izlases spēlētajiem un treneriem, ko nozīmē basketbols!!! Atspēlēšanās no -18 6 min līdz beigām un 31-0 ātrajos pret Lietuvu.
, 2014-07-29 00:20, pirms 10 gadiem
be_like_mike rakstīja: tikko U18 spēlētāji un treneri parādīja lielās izlases spēlētajiem un treneriem, ko nozīmē basketbols!!! Atspēlēšanās no -18 6 min līdz beigām un 31-0 ātrajos pret Lietuvu.
Motivācijai var noderēt, bet lielajā basī tādas atspēlēšanās praktiski nenotiek, bet, ja notiek, tad tikai ar otras komandas (tās ,kas vadībā) milzu palīdzību
, 2014-07-29 00:31, pirms 10 gadiem
be_like_mike rakstīja: Blūmam ir laba statistika VTB, bet viņš met tikai 3p un daudz ķer-un-met, bet ne no dribla, kā arī cita loma komandā
Янис Блумс | Единая Лига ВТБ

Klubā viņš nav 1.-2.opcija, kad ir laukumā, un necenšas būt līderis.
Izlasē viņam ir pārāk liels kredīts un viņš forsē - dara lietas, ko viņš nespēj darīt, piem., apvest driblā, izkārtot sev metienu, glābt komandu no mīnusiem..
Jā, uzskatu, viņš var būt labs, lietderīgs, JA spēlē savu spēli. bet ir, ir norietā, un Spānijā vairs nespēlēs..
Bet viņa ķer un met ir arī viena lieta, kas raksturīga tikai pašiem labākajiem snaiperiem - metieni pēc lieliem izskrējieniem, spēja precīzi mest pāri rokām un arī tādus metienus, kas ir teiksim metru no 3pt līnijas.
Jā, varbūt zudusi ir pārliecība, precizitāte caurgājienos, varbūt arī metieni pēc dribla par daudz (bet neesmu to tā sīki pētījis, varbūt vnk situācija uzspiedusi driblēt un mest grūtus metienus).
Driblu jau nu gan bijušais saspēles vadītājs tā pa gadu pazaudēt nevar

Bet gribētu tieši teikt, ka glābšana no mīnusiem ir lieta, kas Blūmam labi padevās klubā - kad aizgāja spēle, tad varēja viens pats uz tāda pacēluma panest visu komandu. Mans uzskats ir ka Blūms un Janičenoks abi var būt lieliski komandu līderi, kad ir +/- labā formā. Pagaidām neredzu, kas LV izlasē varētu viņus izkonkurēt.
, 2014-07-29 08:11, pirms 10 gadiem
Es vairāk par spēles zīmējumu.. Pērn U20, šogad U18:
- daudz labu bumbas pārvaldītāju, pat 4-5 vienlaikus laukumā, kas var aiziet garām, t.sk., dod
- punktus paintā un regulāri labus metienus garajiem no groza apakšas
- garajiem trūkst cm, bet ar kustīgumu to kompensē un punkti paintā nāk
- vienlaikus 4, pat 5 spēlētāji ar metienu laukumā, kas met ar labu % nevis minstinās, ja ir iespēja
- kustīga, spējīga aizsardzība, bloķētie metieni, pārtv. kas noved t.sk. pie..
- pārsvars ātrajos uzbrukumos
- PF, C, jebkurš spēlētajs, ievada ātros uzbrukumus ar driblu, arī noslēdz ātros (nevis apstājs un meklē piespēli PG)

ThePower rakstīja: Motivācijai var noderēt, bet lielajā basī tādas atspēlēšanās praktiski nenotiek, bet, ja notiek, tad tikai ar otras komandas (tās ,kas vadībā) milzu palīdzību
, 2014-07-29 14:33, pirms 10 gadiem
ThePower rakstīja: Mans uzskats ir ka Blūms un Janičenoks abi var būt lieliski komandu līderi, kad ir +/- labā formā. Pagaidām neredzu, kas LV izlasē varētu viņus izkonkurēt.
Janičenoks vēl var iederēties komandā, jo spēlē gudru basketbolu, bet Blūmam jau divus soļus priekšā ir Bertāns.
Kamaka Hepa cīņā zem groza ar Ronaldu Zaķi. Foto: Dāvis Lejasmeiers
17

"Rīgas Zeļļi" iemet simtu un izvirzās priekšgalā pusfināla sērijā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas pirmā spēle starp "Ventspils" un "Rīgas Zeļļu" komandām noslēdzās ar rezultātu 97:100, pirmo uzvaru sērijā gūstot galvaspilsētas komandai. Uzvaru rozajiem ar 27 punktiem kala Aizeja Osborns, bet ventspilnieku centrs Ronalds Zaķis spēles gaitā nonāca kurzemnieku lazaretē.
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.