Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Černovs: "Jāievieš algu griesti"

Černovs: "Jāievieš algu griesti"
Sergejs Černovs
Foto: ITAR TASS

"Maskavas "Dinamo" pārāk daudz naudas izdeva par augsti apmaksātiem spēlētājiem. Laiks sakārtot procesu, noteikt algas lieluma robežas vienam basketbolistam," Krievijas basketbola federācijas prezidents Sergejs Černovs noskaņots jau janvārī ķerties pie atalgojuma jautājuma risināšanas.

Jau informējām, ka pēdējo četru dienu laikā vienu no labākajām Krievijas basketbola komandām Maskavas „Dinamo” atstājuši divi augstas klases spēlētāji – Holiss Praiss un Džanero Pargo. Abi sezonu turpinās divos ULEB Eirolīgas klubos. Milānas „Armani Jeans” līgumu ar Praisu noslēgusi uz pusotru sezonu, savukārt Pargo pievienosies Grieķijas grandiem „Olympiacos”. Savukārt „Dinamo” sieviešu komandu jau pametusi Leina Selvina, bet Dženelas Bursas tālākā dalība ir neskaidra. Visi minētie basketbolisti nesaņēma algu par pēdējiem diviem mēnešiem.

Černovs gan uzskata, ka spēlētāju aizplūšana tagad pierims. „Praisa pāreja brieda jau sen. Pargo, manuprāt, neizveidojās labas attiecības komandas iekšienē. Tādēļ „Dinamo” praktiski palicis bez pirmajiem numuriem. Taču tā jau ir galvenā trenera problēma. Citu tendenču spēlētāju masīvām pārejām šobrīd nav un arī transfēru logs aizvērsies tikai 20. februārī. Starp citu, trešdien federācijas sēdē runāsim par algu griestiem. Vēlamies caurskatāmību, jo visas līdzšinējās problēmas radās tādēļ, ka klubi nespēja izmaksāt līgumos noteiktās aizmākoņu summas.”

Černovs domā, ka dalību Superlīgā turpinās Vladivostokas „Spartak” un atgādina par risinājumiem, kas piedāvāti valsts Āzijas daļas klubu (Surgutas, Krasnojarskas, Vladivostokas) iesaistei starptautiskās sacensībās. Jau rīt galīgi izlemsim par „Spartak” turpmāko dalību. Tā kā Eirokausos valsts Āzijas daļas klubi nevar piedalīties, federācija veica pārrunas ar Irānu, Kazahstānu, Ķīnu par Āzijas turnīra izveidi, bet ekonomiskā krīze liedz šo projektu turpināt.”

Izmantotie resursi:
sportbox.ru


, 2009-01-26 23:53, pirms 15 gadiem
Kad naftai būs 35 dolāri, tad Krievijas sportam būs vēl trakāk
, 2009-01-26 23:56, pirms 15 gadiem
khe khe.. Algu griesti.. interesanti.. daži speltaji varetu nebut mierā
, 2009-01-27 00:00, pirms 15 gadiem
Khem, Azijas liiga- interesanti...
, 2009-01-27 00:01, pirms 15 gadiem
jacer ka tas neskars Aneti Jekabsoni !
, 2009-01-27 00:02, pirms 15 gadiem
nu netikai dazi nebus ar mieru..daudz nebus gatavi spelet ja algu griwati bus diezgan ciesi!
tad ari limenis kritisies jo sajos laikos speletaji ir gatavi spelet tur kur maksaa labi un diezvai tad kads no ASV un Kanadas krastiem brauks uz KHL .krievijas super ligu utt ..jo te vairs nebus algu leiputrija
, 2009-01-27 00:04, pirms 15 gadiem
Superiga portala parkreipanu tfu parsportu.lv ipashniece nesanjems vairs savu arprdtigo algas cheku nabadzite. Vinja noteikti ir pret algas griestiem.
, 2009-01-27 00:04, pirms 15 gadiem
rainmaker rakstīja: nu netikai dazi nebus ar mieru..daudz nebus gatavi spelet ja algu griwati bus diezgan ciesi!
tad ari limenis kritisies jo sajos laikos speletaji ir gatavi spelet tur kur maksaa labi un diezvai tad kads no ASV un Kanadas krastiem brauks uz KHL .krievijas super ligu utt ..jo te vairs nebus algu leiputrija
Tu vispār iebrauci, ka šis raksts ir par basketbolu? ja raksts par basketbolu, tad diskutējam par basketbolu!!
, 2009-01-27 00:09, pirms 15 gadiem
eddybear rakstīja: Tu vispār iebrauci, ka šis raksts ir par basketbolu? ja raksts par basketbolu, tad diskutējam par basketbolu!!
vispar jau iebrcu..sakuma sekos viens tad naks nakamais sporta veids jo paskatoties Krievija...vienam sponsoram vai ipasniekam pieder klubs gan basiti gan futene gan hokeja un sazin kur vel...ja viena izdosies sis plans ..tad sponsori un ipasnieki bus ieintereseti lai tiktu ieviesti algas griesti ari citos sporta veidos..gluzi kaa tas notika NBA...pectam sekoja NHL..
, 2009-01-27 00:39, pirms 15 gadiem
pamodaas!
, 2009-01-27 03:51, pirms 15 gadiem
nu un kaut kaa laudis nebeeg prom no taa pasa NBA jeb NHL par spiiti vinu algu griestiem...
, 2009-01-27 04:52, pirms 15 gadiem
suns rakstīja: nu un kaut kaa laudis nebeeg prom no taa pasa NBA jeb NHL par spiiti vinu algu griestiem...
mjaa nebeg ..bet cik kadreiz bija alga taja pasa NHL un NBA??divi lokauti NHL un viens MBA..visu saliek pa vietam!protams ka specigakajas pasaules ligas nevar nolaist algas lidz 5 miljoni max...vinjie ir jasaglaba tadas algas ko citam ligam ir gruti parsist!cik neizmaksa Leikeri,Bostona vai kada cita komanda?drosi vien tik cik visa krievijas superliga pluss KHL...vnk ir kaut kada robeza cik kata liga ir gatav maksat..kad apzinas to ka ir par daudz censas nosist cenu...nebutu ekonomiska krize,nafta nekristu uz leju es pat pielauju ka cenas speletajiem te pat kaiminijos butu sakapusas nez kados makonjos..paskaties tepat LV...ir iespeja samazinat..neticu ka par Skeli,Valteru un vel dazu labu ..eiropa maksatu tadu naudu...ja vel paskatas cik nestabilu speli rada
, 2009-01-27 06:30, pirms 15 gadiem
Diez vai tie algu griesti Krievijaa kautko izteiks..lai dabuutu labaakos speeleetaajus, Krievi vienkaarshi maksaas konvertos otro dalju algas...
, 2009-01-27 08:06, pirms 15 gadiem
Kidd rakstīja: Diez vai tie algu griesti Krievijaa kautko izteiks..lai dabuutu labaakos speeleetaajus, Krievi vienkaarshi maksaas konvertos otro dalju algas...
Intersanti kādā veidā? Paši jūs vien dziedājat, cik mazi nodokļi Krievijā. Tā kā tā gluži nav problēma. Naudas vienkārši nav.
, 2009-01-27 08:32, pirms 15 gadiem
Vēlamies caurskatāmību, jo visas līdzšinējās problēmas radās tādēļ, ka klubi nespēja izmaksāt līgumos noteiktās aizmākoņu summas.”

Paši šos līgumus ar spēlētājiem noslēdz.Muļķie rietumnieki arī tic,ka nu tik pelnīs.Viena vienīgā apčakarēšana valda postsoviet teritõrijā.
, 2009-01-27 08:38, pirms 15 gadiem
ja buus algu griesti sportiskais liimenis kritiisies ! apburtais loks....nekad nepaarspees krievi sporta komercijaa jenkju, tas vnk nav iespeejams...
, 2009-01-27 09:25, pirms 15 gadiem
kino rakstīja: Intersanti kādā veidā? Paši jūs vien dziedājat, cik mazi nodokļi Krievijā. Tā kā tā gluži nav problēma. Naudas vienkārši nav.
ko tu te tagad murgo?.. kur par kādiem nodokļiem esu dziedājis?.. un te jau neiet runa par nodokļiem, bet par algas griestu appiešanu.. jo vienmēr būs kāds klubs, kuram vismaz sezonas sākumā atradīsies ambīcijas, un vairāk naudas, nekā pieļauj algu griesti..
, 2009-01-27 11:28, pirms 15 gadiem
Kidd rakstīja: ko tu te tagad murgo?.. kur par kādiem nodokļiem esu dziedājis?.. un te jau neiet runa par nodokļiem, bet par algas griestu appiešanu.. jo vienmēr būs kāds klubs, kuram vismaz sezonas sākumā atradīsies ambīcijas, un vairāk naudas, nekā pieļauj algu griesti..
diez kaa var appiet algas griestus?maksat aploksnes?man liekas ka profesionalaja sporta ir tik daudz noverotaju utt ka diez vai kads riskes!un ja pie algu grieztu izveides nosledz ar kadu organizaciju ka FIBA vai ULEB ka ja tiek apieti algu griesti respektivi maksats konvertos utt..tad diskvalifice speletaju no jebkadiem eiropas turniriem uz 2 gadiem un klubu nomet uz ligu zemak...tad domajams ka viss bus ok!maksasanu konvertaa var pielidzinat totalizatoriem un tadus pasus sodus piemerot.ja bus idioti kas domas ka vartaa darit..lai megjina
, 2009-01-27 12:59, pirms 15 gadiem
>rainmaker
veciit, taa ir Krievija
, 2009-01-27 13:10, pirms 15 gadiem
martin rakstīja: >rainmaker
veciit, taa ir Krievija
vecit bet sito pasi krievi grib..vinji nu pasi apzinas ka ir problemas...paskaties komandas izstajas..pat ar lieliem vardiem komandam ir problemas..futbola komandas aptur lielo stadiona celtniecibas jo naudas nav!sito jau negrasas ieviest zurnalisti bet gan tie kas ir augsa
, 2009-01-27 13:59, pirms 15 gadiem
nu...es domaaju, ka buus dalja klubu, kuriem buus probleemas, bet dalja buus pret taadiem griestiem. nu kas to zin kaa buus, bet Krievijaa viss ir iespeejams nebriiniitos, ja atsevishkjos klubos kaadam speeleetaajam maksaatu aploksnee
Džabari Pārkers uzbrukumā pret Pirejas "Olympiacos". Foto: Barça Basket

Pārkers Barselonai nokārto pirmo uzvaru, "Monaco" spožs spēles sākums un beigu daļa

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijās pretiniekus panākušas "Monaco" un "Barcelona" vienības.
Kamaka Hepa cīņā zem groza ar Ronaldu Zaķi. Foto: Dāvis Lejasmeiers
19

"Rīgas Zeļļi" iemet simtu un izvirzās priekšgalā pusfināla sērijā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas pirmā spēle starp "Ventspils" un "Rīgas Zeļļu" komandām noslēdzās ar rezultātu 97:100, pirmo uzvaru sērijā gūstot galvaspilsētas komandai. Uzvaru rozajiem ar 27 punktiem kala Aizeja Osborns, bet ventspilnieku centrs Ronalds Zaķis spēles gaitā nonāca kurzemnieku lazaretē.
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.