Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Arī "Valmiera" Baltijas Basketbola līgas Elitē

Arī "Valmiera" Baltijas Basketbola līgas Elitē
Ainara Bagatska darbu Valmierā turpinās Gatis Melderis
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Latvijas Basketbola Savienības (LBS) valde, izvērtējot četru klubu – "ASK Rīga", "Barons", "Liepājas Lauvas" un "Valmiera" - iesniegto informācija par gatavību nākamajai sezonai, nolēma rekomendēt BK "Valmiera" spēlēšanai BBL Elites divīzijā.

eSports.lv jau ziņoja, ka 11.augustā apstiprināja septiņu klubu dalību Elites divīzijā. Tie būs - "Lietuvos Rytas", "Žalgiris", "Sauliai", "Ventspils", "VEF Rīga", "Kalev/Cramo" un Tartu "Rock". Šodien tika apstiprināta "Nevezis" dalība un rezervētas divas vietas Latvijas klubiem.

Latvijas Basketbola Savienības (LBS) valde nolēma rekomendēt BK "Valmiera" spēlēšanai BBL Elites divīzijā, kas automātiski nozīmē, ka šobrīd atlikusi viena brīva vieta uz kuru pretendē divi Rīgas klubi - "ASK Rīga" un "Barons".

BBL vadība kā vienu no nosacījumiem minējusi, ka Latvijas pusi Elites divīzijā nedrīkst pārstāvēt vairāk kā divi klubi no Rīgas un, lai pilnībā atbilstu Elites divīzijas prasībām, basketbola klubiem jāiesniedz ar "Arēna Rīga" parakstīti līgumi. Par Latvijas klubu atbilstību izvirzītajām prasībām līdz 28.augustam lems LBS Valde, uzklausot LBL ziņojumu.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-25 20:19, pirms 15 gadiem
Baronam garām
, 2009-08-25 20:19, pirms 15 gadiem
he he he
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-25 20:21, pirms 15 gadiem
Nu Baronam pamatīgs abloms...
, 2009-08-25 20:23, pirms 15 gadiem
Nu viss kā VV tweetoja pirms pāris stundām: "Pēc manis esošās informācijas no Lietuvas tad BBL pārstāvēs no Latvijas 4 komandas Ventspils,VEF,Valmiera,ASK" - sāk piepildīties - pievienojas Valmiera un nākamais būs ASK
, 2009-08-25 20:25, pirms 15 gadiem
Man fascinē tas, ka vēl nesen Zonne stāstīja, cik viss ir lieliski ar klubu. Šobrīd izskatās, ka viņiem nav ne tikai spēlētāju, bet arī vietas BBL elitē (izskatās, ka ASK šobrīt tai vienai vietai ir tuvāk). Viela pārdomām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-25 20:30, pirms 15 gadiem
Bet ja godīgi, kāds man var pateikt, kas notiek ar Baronu? Saprotu, ka nekas, bet kāds tam iemesls? Kādi līgumi vispār ir, treniņi notiek?
, 2009-08-25 20:35, pirms 15 gadiem
forsi jau ka ASK saak atguuties un tur ir kas dara lai taa buutu,bet domaaju ka vinjiem vajag nospeeleet lbl un pieraadiit ka vinji var dziivot...nu neticu ka visi paraadi ir nokaartoti un taa..un barons tomeer bija augstaak par ASK latvijaa,taaka prieksroka ir baronam,tik jautaajums kas notiek ar baronu...un treskaat...vietu ir pelnijusas ask un barons,ne vefs...kaut vefs izskataas uz sodienu daudz stipraki...
, 2009-08-25 20:39, pirms 15 gadiem
bbl mājas lapā gan nav teikts ,ka nevar būt vairāk kā divi klubi no Rīgas un ka obligāti jāspēlē Arēnā. Ja tik tiešām officiāli šīs lietas aizsūtīs Baronam, tad sūtītājam BBL vai LBS būs tiesas darbi , jo šādi kritēriji ir pret eiropas likumdošanu.Bet nu labi ka mūsu savienības prezis Kehris atklāti pasaka ,ka negrib redzēt fiba kausa ieguvēju un pēdējo divu sezonu finālistu. Varēja arī Kehris vēl pateikt, ka viņam riebjas Zonne, jo tas ļoti daudz savas privātās naudas ir ielicis basketbolā
, 2009-08-25 20:49, pirms 15 gadiem
Kobra, parādi man to Eiropas direktīvu, kur tas būtu rakstīts. BBL ir privāts projekts, viņi noteikumus kaut vai katru gadu var mainīt.

Un pēdējā laikā Baronas nav bijis BBL finālos...
, 2009-08-25 20:52, pirms 15 gadiem
polārlācēns rakstīja: Kobra, parādi man to Eiropas direktīvu, kur tas būtu rakstīts. BBL ir privāts projekts, viņi noteikumus kaut vai katru gadu var mainīt.

Un pēdējā laikā Baronas nav bijis BBL finālos...
šis nav privāts pasākums, bet nediskutēšu kuras 3 īpašības uz to norāda un tātad nevar būt kritērijs bez iespējamās konkurences ,,,,
, 2009-08-25 21:06, pirms 15 gadiem
žēl, ka privātās spēlītēs klubi tiek celti un gremdēti - no malas tas viss izskatās pēc šaraškina kantora
, 2009-08-25 21:08, pirms 15 gadiem
cobra30 rakstīja: šis nav privāts pasākums, bet nediskutēšu kuras 3 īpašības uz to norāda un tātad nevar būt kritērijs bez iespējamās konkurences ,,,,
Tu gribi teikt, ka ES finansē? Domā ar galvu. Protams, ka privāts. Šķirba tikai ir tā, ka jāievēro vispārējie basketbola noteikumi (spēles, pārejas u.c.). Ja jau tu sāki tad pasaki visiem, kuras tad ir tās trīs ĪPAŠĪBAS. Daudzi droši vien tās nezina. Ja spēsi mūs (kas nezina) pārliecināt, tad vismaz es tev atvainošos.
, 2009-08-25 21:37, pirms 15 gadiem
Valmierā tak nav kas spēlē!!!Mednis ar Iļjinu par centriem?Tur vispār seši cilvēki trenējas!!!Un izlasiet uzmanīgi, valde rekomendēja Valmieru spēlēšanai Elites divīzijā, bet galīgais lēmums vēl nav pieņemts!!!
, 2009-08-25 21:41, pirms 15 gadiem
polārlācēns rakstīja: Nu Baronam pamatīgs abloms...
Pilnībā piekrītu! Un tur viņi paši vainīgi-ar savu augstprātību,neloģisko rīcību,bezdarbību...Izskatās,ka ASK ar savām problēmām un parādiem ir nopietnāki par Baronu.Var ticēt vai neticēt ASK vadības solījumiem,koncepcijai,plāniem,sastāva komplektācijai...Viņiem vismaz šīs lietas ir,bet par Baronu neko nedzird...Es stipri šaubos,vai notiek viņiem kādi nopietni treniņi pagrīdes apstākļos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-25 21:44, pirms 15 gadiem
Volmaars rakstīja: Valmierā tak nav kas spēlē!!!Mednis ar Iļjinu par centriem?Tur vispār seši cilvēki trenējas!!!Un izlasiet uzmanīgi, valde rekomendēja Valmieru spēlēšanai Elites divīzijā, bet galīgais lēmums vēl nav pieņemts!!!
Bet vai Baronam ir dotajā brīdī spēcīgāks sastāvs?! Bet lielākā mērā tā ir taisnība-arī Valmierai būtu jāmeklē papildinājums.Bet cik to ļauj finanses?Tas ir cits jautājums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-25 22:25, pirms 15 gadiem
jāvāc normāls sastāvs , lai vismaz tie 4 klubi ir cienīgi !
, 2009-08-25 22:34, pirms 15 gadiem
Volmaars rakstīja: Valmierā tak nav kas spēlē!!!Mednis ar Iļjinu par centriem?Tur vispār seši cilvēki trenējas!!!Un izlasiet uzmanīgi, valde rekomendēja Valmieru spēlēšanai Elites divīzijā, bet galīgais lēmums vēl nav pieņemts!!!
kas Baronā un ASK spēlē pa centru?? kāds treneris??? cik džeki trenējas????
, 2009-08-25 22:39, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Tu laikam gribi izrādīties un apgalvot, ka esi gudrākais šeit?
Tad pasaki kādu argumentu, kādu likumu vai prātulu, kāpēc lai BBL nevarētu noteikt, ka spēles jāspēlē Arēnā Rīga?

...hi-hi...
Tāda likuma nav, bet ir līgas nolikums. Tik diezgan dīvaini ir tas, ka šāds nosacījums ir tikai Rīgas klubiem. Nevežim takš vispār ir šķūnis pilnīgs.
Šeit ir redzams kā Kehris atriebjas Zonnem. Kāpēc Baronam būtu jāspēlē Arēnā Rīga, kura uzliek nenormālu īres maksu un kura sponsorē vēl vienu klubu no Rīgas, kas ir LBL konkurenti ? Sanāk, ka Barons uztur ASK ? Tā vismaz bija pagājušajās sezonas beigās, kad Arēna uzskrūvēja Barona Arēnas īri 10 reizes.
, 2009-08-25 22:42, pirms 15 gadiem
Trozzkis rakstīja: Nu viss kā VV tweetoja pirms pāris stundām: "Pēc manis esošās informācijas no Lietuvas tad BBL pārstāvēs no Latvijas 4 komandas Ventspils,VEF,Valmiera,ASK" - sāk piepildīties - pievienojas Valmiera un nākamais būs ASK
Nu tak viss, kas notiek Latvijas basketbolā ir saistīts ar Valteru un visur Latvijas basketbolā tiek lobētas Valtera lietas. Kā vienu no neskaitāmajiem piemēriem varu minēt VEFa atjaunošanu un uzreiz atļauju spēlēt augstākajā līmenī Latvijā, kaut citām komandām par to vēl jācinās bij.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-25 22:48, pirms 15 gadiem
tiko valters twitterī uzrakstījis ka Zonne licis priekšā LBS vīriem 500tk ls garantijas, kamēr ASK tikai 100tk ls...hmmm komikss gatavais..
un zinot kā pusi aizstāv arēnas direktors baronam tur netikt...
un kā jau te cilvēki raksta ar ko nevežis labāks par rīgas klubu ka var spēlēt novecojusī hallē!!
ko gan var darīt ka visiem nav vietas arēnā...pat žalgiris būvē savu halli ar gadiem.. kur nu mūsējiem kādu uzbliezt!
, 2009-08-25 22:50, pirms 15 gadiem
kurkins rakstīja: Nu tak viss, kas notiek Latvijas basketbolā ir saistīts ar Valteru un visur Latvijas basketbolā tiek lobētas Valtera lietas. Kā vienu no neskaitāmajiem piemēriem varu minēt VEFa atjaunošanu un uzreiz atļauju spēlēt augstākajā līmenī Latvijā, kaut citām komandām par to vēl jācinās bij.
OK varbūt ir tā lobēšana...
bet ja izveido normālu, strukturizētu klubu ar mērķiem..kāpēc gan neļaut spēlēt LBL1..?
labāk apskaties ko tas ir devis? šaubos vai Jeromanovs un Freimanis tiktu 15niekā ja nebūtu uzradies tāds VEF...arī Aleksejevs bija izlases 15niekā...
, 2009-08-25 22:51, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Esmu pārliecināts, ka šāds jautājums nepaceltos, ja Rīgā būtu vēl kāda pieņemama halle, kurā spēlēt basi, un kur vismaz 2-3 tk. varētu satilpt.
Tu smejies vai ? Atminies pagājušās sezonas izskaņu ? Cik cilvēku bija arēnā, piemēram, uz pusfinālu starp Baronu un ask ? Cik bija uz BBL spēlēm vienam un otram klubam ?
Un tagad padomā, kurš īsti varēs atļauties apmeklēt visas sezonas garumā basketbolu arēnā, ja liela daļa iet arī uz Dinamo spēlēm un līdzekļi ir ierobežoti lielākajai daļai.
Tas ir pilnīgs murgs, ko te kehris mēģina izbīdīt, ka tik Zonnem ieriebt
, 2009-08-25 22:54, pirms 15 gadiem
sinTizators-sēmušku rakstīja: OK varbūt ir tā lobēšana...
bet ja izveido normālu, strukturizētu klubu ar mērķiem..kāpēc gan neļaut spēlēt LBL1..?
labāk apskaties ko tas ir devis? šaubos vai Jeromanovs un Freimanis tiktu 15niekā ja nebūtu uzradies tāds VEF...arī Aleksejevs bija izlases 15niekā...
NU saproties, dajebkurš var izveidot dajebkādu klubu ar dajebkādiem mērķiem, bet pirmajā gadā(po, vai tas ir atjaunošanas vai dibināšanas gads) neviens neļaus šim klubam spēlēt augstākajā līmenī, ja vien šis kāds nebūs ģenerālis vai ļoti ļoti tuvu viņam stāvošs cilvēks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-25 22:58, pirms 15 gadiem
kurkins rakstīja: NU saproties, dajebkurš var izveidot dajebkādu klubu ar dajebkādiem mērķiem, bet pirmajā gadā(po, vai tas ir atjaunošanas vai dibināšanas gads) neviens neļaus šim klubam spēlēt augstākajā līmenī, ja vien šis kāds nebūs ģenerālis vai ļoti ļoti tuvu viņam stāvošs cilvēks
nav jau mums uz katra stūra tādi cilvēki kuri ir gatavi uzreiz uzbliezt no 0 normālu komandu!!! ja ir tādi cilvēki tad kādēļ gan viņus bremzēt???
, 2009-08-25 23:00, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: pag, pag, Tu par Augstāko Līmeni sauc LBL?

VEFs tak netika ne uz BBL Eliti, ne uz Eurokausiem. Es saprastu, ja VEFu ieliktu Eirolīgā, tad varētu teikt - nu jā, tas tak Ģenerālis. Bet te tak ir runa tikai par LBL, kurā arī šogad bija brīvā pieteikšanās - ja šogad gribētu, arī Līvāni vai Turība vai sazin kas varētu spēlēt, nevienam netika liegts, ja ir budžets.
Un kā zinām, budžets VEFam visu laiku kaut kāds tīri pieklājīgs turas.
Ar augstāko līmeni domāju Latvijā, Latvijas basketbola līgā
, 2009-08-25 23:01, pirms 15 gadiem
sinTizators-sēmušku rakstīja: nav jau mums uz katra stūra tādi cilvēki kuri ir gatavi uzreiz uzbliezt no 0 normālu komandu!!! ja ir tādi cilvēki tad kādēļ gan viņus bremzēt???
Birokrātija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Džabari Pārkers uzbrukumā pret Pirejas "Olympiacos". Foto: Barça Basket

Pārkers Barselonai nokārto pirmo uzvaru, "Monaco" spožs spēles sākums un beigu daļa

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijās pretiniekus panākušas "Monaco" un "Barcelona" vienības.
Kamaka Hepa cīņā zem groza ar Ronaldu Zaķi. Foto: Dāvis Lejasmeiers
19

"Rīgas Zeļļi" iemet simtu un izvirzās priekšgalā pusfināla sērijā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas pirmā spēle starp "Ventspils" un "Rīgas Zeļļu" komandām noslēdzās ar rezultātu 97:100, pirmo uzvaru sērijā gūstot galvaspilsētas komandai. Uzvaru rozajiem ar 27 punktiem kala Aizeja Osborns, bet ventspilnieku centrs Ronalds Zaķis spēles gaitā nonāca kurzemnieku lazaretē.
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.