Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Spānija dominē pār Beļģiju un pelnīti iekļūst finālā

Spānija dominē pār Beļģiju un pelnīti iekļūst finālā
Spānijas basketbolistes līksmo
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm, kas risinās Čehijas galvaspilsētā Prāgā, strauji tuvojās savai kulminācijai. Pirmajā pusfināla spēlē Spānija tikās ar Beļģijas izlasi, pārliecinoši to pieveicot ar rezultātu 68:52.

Spānijas izlase, neskatoties uz zaudējumu Čehijai grupu turnīrā, mačā, kas neko neizšķīra, uzskatāma par galveno pretendenti uz zeltu šajā Eiropas čempionātā. Ceturtdaļfinālā Spānija sakāva Latvijas izlasi ar rezultātu 67:47. Tikmēr sīkstā Beļģija aizspēlējās līdz pusfinālam, pateicoties uzvarai D grupā (pārspēja arī Latviju) un Itālijas pieveikšanai ceturtdaļfinālā (79:66).

Jau spēles pirmajā ceturtdaļā Spānija apliecināja savu favorītes statusu. Pirmās četras minūtes komandas cīnījās līdzīgi, Beļģijai spējot atspēlēties un izlīdzināt rezultātu (8:8). Ceturtdaļas otrajā pusē spānietes veica pirmo nopietno izrāvienu, noturot pretinieces uz nulles vairākas minūtes. Tādējādi pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 20:11.

Otrajā ceturtdaļā komandas ar augstu rezultativitāti neizcēlās, kas nāca par labu Spānijas izlasei. Rezultāta starpība svārstījās ap 10 punktiem, spānietēm kontrolējot cīņas gaitu. Spānijas izlase mazliet labāk aizvadīja pirmā puslaika beigas, kas ļāva doties atpūtā pie labvēlīga rezultāta 36:21.

Pēc lielā pārtraukuma beļģietes centās lauzt cīņas gaitu, bet spānietes regulāri atbildēja ar rezultatīviem uzbrukumiem, tuvojoties 20 punktu pārsvaram (47:28). Trešās ceturtdaļas gaitā beļģietes nepietuvojās vairāk kā līdz 16 punktu deficītam, bet pēc 30 spēlētām minūtēm Spānija bija komfortablā vadībā ar rezultātu 52:33.

Ceturtā ceturtdaļa savā ziņā bija formalitāte, Beļģijai nerodot iespēju atspēlēties. Principā intriga bija beigusies jau pirmajā puslaikā. Ceturtdaļas ievadā deficīts sadila līdz 15 punktiem, bet spānietes nepieļāva tālāku izrāvienu, atjaunojot 19 punktu pārsvaru (56:37). Nākamreiz Beļģija sadeldēja rezultāta starpību līdz 15 punktiem, kad atlicis spēlēt bija mazāk par divām minūtēm. Tas šajā spēlē bija arī viss, Spānijai sekmīgi aizvadot maču līdz galam, pelnīti iekļūstot finālā - 68:52.

Lielisku spēli aizvadīja Alba Torensa, kura guva 20 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas. Beļģijas izlasē rezultatīvākā ar 11 punktiem bija Džūlija Vanlo.

Kalendārs

Ceturtdiena, 22. jūnijs, ceturtdaļfināli
Beļģija – Itālija 79:66
Turcija – Grieķija 55:84
Spānija – Latvija 67:47
Francija – Slovākija 67:40

Sestdiena, 24. jūnijs, pusfināli par 1. un 5. vietu
13:30 Latvija – Itālija 68:67 (33)
16:00 Turcija – Slovākija 72:56 (34)
19:00 Spānija – Beļģija 68:52 (35)
21:30 Grieķija – Francija (36)

Svētdiena, 25. jūnijs, spēles par vietām
Itālija – Slovākija (37)
Latvija – Turcija (38)
Beļģija – L36 (39)
Spānija – W36 (40)

Izmantotie resursi:
FIBA EuroBasket Women 2017 - FIBA.basketball


, 2017-06-24 21:07, pirms 7 gadiem
Spānietes izslēdza abas Beļģijas līderes un no tās komandas nekas pāri nepalika..
, 2017-06-25 11:46, pirms 7 gadiem
Jā, to, kā izmanījāmies zaudēt tādai Beļģijai, Latvijas izlases treneriem vēl ilgi nāksies analizēt.
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.
Dešons Frensiss aizsardzībā pret Uģi Pineti. Foto: Dāvis Lejasmeiers
2

Latvijas basketbola pamatvērtība "Ventspils" cīņā par finālu uzņems debitantus zeļļus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas savstarpējo pusfināla sēriju šovakar pulksten 19:00 sāks desmitkārtējā valsts čempione "Ventspils" un debitantkomanda "Rīgas Zeļļi". Sacīkste par iekļūšanu finālā norisināsies līdz kādas komandas trīs uzvarām.