Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Valensija prezentē Kuksiku, pārbaudes spēles Blūmam un Valteram

Valensija prezentē Kuksiku, pārbaudes spēles Blūmam un Valteram
Foto: Valencia Basket

Piektdien Spānijas basketbola klubs Valensijas "Valencia Basket" plašākai publikai stādīja priekšā nesen kā nolīgto Latvijas izlases uzbrucēju Rihardu Kuksiku. Tikmēr dienu iepriekš pārbaudes spēles bija pārējiem diviem Latvijas basketbolistiem Spānijas ACB līgas klubos.

Valensija uzņem Kuksiku

Šonedēļ Rihards Kuksiks parakstīja savu pirmo līgumu profesionāļa kārtā, piekrītot Spānijas kluba "Valencia Basket" piedāvājumam. Trešdienas vakarā Kuksiks ieradās Valensijā, bet nākamajā dienā veiksmīgi izgāja medicīniskās pārbaudes, kas bija nepieciešamas, lai līgums stātos spēkā. Piektdien Valensijas klubs rīkoja preses konferenci, kurā plašākai publikai stādīja priekšā savus abus savus jaunieguvumus - Rihardu Kuksiku, kā arī Austrālijas izlases centru A. Dž. Ogilviju.

Kā norādīja viens no Valensijas kluba menedžmenta pārstāvjiem, tad Kuksiks izvēlētas viņa lieliskā trīspunktu metiena dēļ. "Mums vajadzēja spēlētāju, kas atvērtu laukumu ar saviem trīspunktu metieniem. Viņš atbilst šādām prasībām, ko pierādījis labi spēlējot Arizonā, kā arī ar savu izlasi Eiropā." Savukārt Ogilvijs ņemts kā Lietuvas izlases centra Roberta Javtoka aizvietotājs, kurš Valensijā spēlēja pagājušajā sezonā.

Pats Kuksiks atzinis, ka ir ļoti priecīgs par nonākšanu Valensijā un vēlas pateikties klubam par doto iespēju, bet visai tā organizācijai - par uzņemšanu un ļaušanu justies komfortabli savā jaunajā darba vietā. Tāpat Kuksiks norādījis, ka aprunājoties ar citiem Latvijas basketbolistiem, kas spēlē Spānijā, viņš pārliecinājies, ka Valensijai ir ne tikai spēcīgs basketbola klubs, bet tā ir arī lieliska vieta dzīvošanai. Pirmā spēle "Valencia Basket" sastāvā Kuksikam visticamāk būs svētdien, kad pretī stāsies Maskavas apgabala "Khimki", kura priekšgalā galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Blūmam un Valteram uzvaras

Ceturtā pārbaudes spēle aizvadīta Kristapam Valteram un Malagas "Unicaja", kas ceturtdien ar 90:73 apspēlēja otrās līgas vienību "Melilla". Valters spēli sāka pamatsastāvā un guva četrus punktus. Jāuzsver, ka šajā spēlē "Unicaja" pirmo reizi pievienojās tie, kas iepriekš bija aizņemti Eiropas čempionātā. Tas bija Valtera pārinieks saspēles vadītāja pozīcija E. Dž. Roulends (pārstāvēja Bulgārijas izlasi), kā arī Lielbritānijas spēka uzbrucējs Džoels Frīlends un Horvātijas centrs Luka Zoričs. Nākamā spēle "Unicaja" būs svētdien pret Seviljas "Cajasol".

Tikmēr treniņnometne Andorā pašreiz norisinās "Bilbao Basket" vienībai un Jānim Blūmam, kam ceturtdien bija pirmā treniņspēle ar vietējo "River Andorra" klubu, kas spēlē Spānijas trešajā līgā. Šī treniņspēle bijusi slēgtā, tāpēc zināms tik vien, ka Bilbao bijusi pārliecinoša uzvara. Nākamā pārbaude sestdien no rīta, kad nedaudz nopietnāks pretinieks - otrās līgas klubs "CB Tarragona". Savukārt nākamajā nedēļā Bilbao būs trīs pārbaudes spēles pret ACB līgas vienībām.

Izmantotie resursi:
Valencia Basket Club - Valencia Basket Club
Noticias de VALENCIA. Diario de noticias y...
ACB


Slēpts komentārs: ThomYork
, 2011-09-16 17:33, pirms 13 gadiem
ThomYork rakstīja: Bildēts ar telefonu???
Ar Tavu Tēvu!
, 2011-09-16 17:50, pirms 13 gadiem
Numurs gan tāds netipisks basketbolam
, 2011-09-16 18:17, pirms 13 gadiem
Rasheed_pacer rakstīja: Numurs gan tāds netipisks basketbolam
lol
, 2011-09-16 23:33, pirms 13 gadiem
Super , nu jau divi LV izlases spēlētāji ACB ! Jācer , ka drīz būs vēl kāds .
Ojārs Siliņš triec grozā no augšas, Aigars Šķēle noskatās. Foto: Rafał Jakubowicz/Stal Ostrów Wielkopolski

Latviešiem vairāk nekā puse no Ostruvas Velkopolskas punktiem izšķirošā kaujā

Polijas meistarsacīkšu ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā latviešu basketbolisti uzņēmās Ostruvas Velkopolskas "Stal" vadošās lomas zaudējumā (81:83) pret Vroclavas "Śląsk".
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Nikola Jokičs. Foto: AFP/Scanpix
17

Jokičs ar 40 punktiem tuvina ''Nuggets'' iekļūšanai Rietumu finālā

Naktī uz trešdienu Rietumu konferences otrās kārtas sērijā trešo uzvaru svinēja čempione Denveras ''Nuggets'', kas, pateicoties Nikolas Jokiča 40 punktiem, 13 piespēlēm un septiņām atlēkušajām bumbām, ar 112:97 apspēlēja Minesotas ''Timberwolves'', sērijā panākot 3-2.