Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Smits izvēlas spēlēt Ķīnā

Smits izvēlas spēlēt Ķīnā
Dž. R. Smits
Foto: The Denver Post

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Denveras "Nuggets" aizsargs Dž. R. Smits savu karjeru nolēmis turpināt pāri okeānam, piekrītot naudīgajam Ķīnas kluba "Zhejiang Wanma" piedāvājumam.

Sagaidāms, ka Dž. R. Smits kopā ar citu amerikāņu basketbolistu Vilsonu Čendleru, kas arī NBA lokauta laikā nolēmis spēlēt ārzemēs, būs starp vislabāk apmaksātajiem spēlētājiem Ķīnā. Smita līguma summa par spēlēšanu "Zhejiang Wanma" sastāvā pārsniegšot trīs miljonus ASV dolāru. Vienošanās paredz, ka Smits paliks Ķīnā uz visu vietējās CBA līgas sezonu, neskatoties uz notikumiem ar NBA lokautu. Kā ātrākais uz NBA Smits atgriezīsies nākamā gada martā, kad Ķīnā noslēgsies sezona.

Savā septiņu sezonu ilgajā NBA karjerā Smits vidēji spēlē guvis 12,5 punktus, pārstāvot Ņūorleānas "Hornets" un Denveras "Nuggets". Labākā Smitam bija 2008./2009. gada sezona, kad 81 regulārās sezonas spēlē vidēji 15,2 punkti, 3,7 atlēkušās bumbas un 2,4 rezultatīvas piespēles.

Nesagaidot NBA lokautu beigas, Ķīnu izvēlējušies arī citi spēlētāji. Līgumi ar dažādiem klubiem ir jau minētajiem "Nuggets" spēlētājiem Smitam un Čendleram, tāpat kā Atlantas "Hawks" spēka uzbrucējam Džošam Pauelam, kam pievienojies arī Džermeins Teilors. Fīniksas "Suns" 2009. gada drafta pirmās kārtas izvēle Ērls Klārks pēc divām sezonām NBA arī nolēmis izmēģināt spēlēšanu ārzemēs. Turpat spēlēs arī vairāki citi NBA pieredzi guvuši spēlētāji.

Izmantotie resursi:
Yahoo! Sports - Sports News, Scores, Rumors,...


, 2011-09-14 16:43, pirms 13 gadiem
Priecēs Ķīnas iedzīvotājus ar iespaidīgiem dankiem
, 2011-09-14 17:04, pirms 13 gadiem
Kam ir vairāk skanošais, tas pasūta labākos spēlētājus
, 2011-09-14 18:22, pirms 13 gadiem
Moš tas ir Āzijas triks, pasūtot lockout-u?
, 2011-09-14 19:01, pirms 13 gadiem
ķīnīzeriem vienreiz aizies ciet un viss komandas sastāvs + staff demonstrēs Džekija Čana trikus uz šitiem iebraucējiem. Ka es jums saku ...
Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.
Dešons Frensiss aizsardzībā pret Uģi Pineti. Foto: Dāvis Lejasmeiers
1

Latvijas basketbola pamatvērtība "Ventspils" cīņā par finālu uzņems debitantus zeļļus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas savstarpējo pusfināla sēriju šovakar pulksten 19:00 sāks desmitkārtējā valsts čempione "Ventspils" un debitantkomanda "Rīgas Zeļļi". Sacīkste par iekļūšanu finālā norisināsies līdz kādas komandas trīs uzvarām.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
4

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.