Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Šēnhofs: "ASK situācija ir cerīga"

Šēnhofs: "ASK situācija ir cerīga"
Guntis Šēnhofs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Basketbola kluba "ASK Rīga" valdes loceklis un BS "Rīga" direktors Guntis Šēnhofs intervijā "Sporta Avīzei" atklājis ASK nākotnes vīzijas un komandas pašreizējo darbību, kā arī izteicies par valsts finansējumu jaunatnei.

"Situācija ar komandu nav tik bēdīga, es pat teiktu, ka tā ir cerīga. Beidzot ir sapurinājies viss menedžeru kolektīvs, arī vadība. Gandrīz katru dienu mēs tiekamies un pārrunājam situāciju, un es redzu, ka finansējums tiek meklēts ļoti aktīvi. Skraidīts tiek maksimāli, vairs nav nekādas gulēšanas. Lai mēs pabeigtu šo sezonu ar pieredzējušajiem spēlētājiem plus jaunajiem latviešu basketbolistiem, mums finanšu pietiks. Personīgi es ticu, ka situācija ir labvēlīga," pārliecināts par ASK ir kluba valdes loceklis Guntis Šēnhofs.

Gadu mijā ļoti aktuāls bija jautājums par ASK sponsoriem, jo nebija īstas skaidrības par nevienu no trīs galvenajiem atbalstītājiem. Tagad situācija kļuvusi skaidrāka: "Konkrētus skaitļus es nesaukšu, taču varu apgalvot, ka ir un būs finansējums no domes, tāpat nav atteikts no "Parex bankas". Mums ir atteiktas tās fantastiskās summas, kas bija pirms krīzes, taču finansējums no domes un "Parex" ir palicis. Aizsardzības ministrija šobrīd – ar jautājuma zīmi. Pati ministrija ir pateikusi, ka mūs vairs neatbalstīs, taču pēdējo vārdu vēl nav teikusi Finanšu ministrija. Klubā šobrīd notiek reāls darbs, notiek pārrunas, jo loģika saka priekšā, ka sezonas vidū ir nekorekti pamest komandu, vēl jo vairāk tāpēc, ka komandas nosaukums ir ASK. Varam diskutēt, vai šis ASK ir tas pats ASK, kas pirms četrdesmit gadiem, taču mūsu brends ir atpazīstams Eiropā un mūs zina ar šādu nosaukumu. Plus vēl ir sīkie sponsori, un viņu ir diezgan daudz. Vēl tagad ienāk summas no mazajiem sponsoriem."

Šēnhofs arī atklāja, ka ASK uzdevums pašreiz ir cienīgi pabeigt sezonu un uzlabot finansiālo situāciju: "Pats galvenais ir sezonu pabeigt pa nullēm. Finansiāli. Lai mums viss būtu pa nullēm, lai nebūtu parādu spēlētājiem, lai jaunajā sezonā mums līdzi nevilktos šīs sezonas astes. Tūlīt pēc sezonas beigām mums jānoorientējas reālajā budžetā, nevis kā līdz šim, kad lidinājāmies pa mākoņiem, un pēc tam komplektēt nacionālu sastāvu. Tik tiešām reālu sastāvu, balstoties uz saviem kadriem. Un manā sporta skolā talantīgu spēlētāju ir ļoti daudz."

Tāpat Šēnhofs norādīja, ka "menedžmenta grupai nebija pieredzes šajos jautājumos", kur gan nevarot vainot kādu konkrētu cilvēku (piemēram, Visvaldi Klintsonu vai Ģirtu Kalniņu), jo vienkārši nav pārāk daudz cilvēku, kam būtu bijusi pieredze šajos jautājumos. "Šobrīd ir plānota štatu samazināšana. Štatu samazināšana, nevis kadru maiņa. Jābūt paškritiskiem un jāsaprot, ka štati bija uzpūsti," par ASK plāniem pastāstīja Šēnhofs. Runājot par komandas šīssezonas sastāvu, Šēnhofs nevar garantēt, ka tas vairs nemainīsies, jo kādu no līderiem varētu vēlēties nocelt bagātie Ukrainas, Krievijas vai citas valsts klubi, un ASK neplāno iesaistīties vairāksolīšanā. Algu nomaksā gan nebūšot problēmas, jo tās tiks izmaksātas. Parādi spēlētājiem pašreiz vēl esot, bet Šēnhofs lēsa, ka tie ir par pēdējo mēnesi. Vēl Šēnhofs norādīja uz valsts lēmumu samazināt finansējumu jauniešu sportam, ko viņš nodēvēja par muļķību.

Plašāka intervija ar "ASK Rīga" valdes locekli un BS "Rīga" direktoru Gunti Šēnhofu lasāma šīs nedēļas "Sporta Avīzē".


Slēpts komentārs: Krokodils
, 2009-01-13 15:42, pirms 15 gadiem
Nu Šēnhofa iecere par latviešu spēlētājiem ir piepildījusies
, 2009-01-13 15:42, pirms 15 gadiem
šoreiz patika intervija.bija labs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-13 15:43, pirms 15 gadiem
Gan jau nākamajā sezonā arī spēlēs, bet cita lieta, vai tikpat spēcīgā sastāvā, jo šobrīdējos komandas līderus noteikti kāds mēģinās nocelt..
Slēpts komentārs: Krokodils
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-13 15:47, pirms 15 gadiem
..Sporta avīzi īpaši nelasu, jo manuprāt diezgan subjektīva.., bet šito rakstu gribētos izlasī pilnībā..
, 2009-01-13 15:47, pirms 15 gadiem
atkal balonu krokodils ņemas

par lielu ASK!
Slēpts komentārs: Krokodils
Slēpts komentārs: Spararats
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-13 15:49, pirms 15 gadiem
juuu, paldies, viss kaartiibaa. un viss buus kaartiibaa. jau tagad daudzi sponsori saprot ka ir jeega atbalstiit latvisku komandu, nevis kaut kaadu legjionaaru baru...un peec LBL chempiona titula izciiniishanas naaks veel klaat sponsori...viss buus kaartiibaa. par lielu ASK!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Krokodils
, 2009-01-13 15:53, pirms 15 gadiem
Skudriniek, tu smagi maldies! Neviens izlases vecis neskries par niecīgu summu uz tavu ASK tikai tapat vien! Viņi prasīs summu, kuru nespēs dot! So sezonu esošie spēlētāji piekrita pabeigt ask, jo citur viņiem nebūtu kur iet! Pēc tam tu pats redzēsi, kas notiks! Ja nepaveiksies kā žalgirim, tad švaki būs! visiem klubiem!
Slēpts komentārs: Krokodils
, 2009-01-13 15:56, pirms 15 gadiem
jaa ASK menedzheri ir tieshaam sasparojushies,iipashi jau Dinaars!!
, 2009-01-13 15:56, pirms 15 gadiem
ble Kroksi zaje*al! ko vari ņemties? samierinies reiz, ASK nekur nepazudīs!
Slēpts komentārs: Krokodils
, 2009-01-13 15:57, pirms 15 gadiem
Nu pozitīvi, pozitīvi.. cerams, ka parvarēs grūto mirkli un jau nākamgad atgriezīsies ar lielām ambīcijām
, 2009-01-13 15:58, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Vienkārši konkrēti tracina, ka neskatās uz lietām ar savām acīm, ASK fani noņemiet tās rozā brilles un pavērojiet, kas notiek ap ASK klubu!
tāpat mums ir ar Baronu! cita acī skabargu redz, bet savā baļķi neredz! visi esam vienādi!
, 2009-01-13 15:59, pirms 15 gadiem
Guntim jau labi runāt ir ticis pie valsts sporta naudas dalīšanas!!
Slēpts komentārs: Krokodils
, 2009-01-13 15:59, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nu ko - skeptiķi atkal dabūja iekšās?!

Un beidzot Latvijā būs viens klubs, kas pildīsies ar latviešiem - izlases kandidātiem...

Ai, kā tas sāp tām komandām, kas joprojām no 12 vietām sastāvā, tikai 3 atvēl Latvijas spēlētājiem!
paskaties cik no 3 minētajiem lielajiem sponsoriem ir privāti un tad ver muti vaļā.Ja valsts atbalsts citiem klubiem būtu tik pat liels,tad komandu varētu nokomplektēt ari ne tikai no latviešiem,bet arī mazāk un mazāk palikušajiem lībiešiem muļķi
, 2009-01-13 16:00, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Vienkārši konkrēti tracina, ka neskatās uz lietām ar savām acīm, ASK fani noņemiet tās rozā brilles un pavērojiet, kas notiek ap ASK klubu!
pie barona raksta gan tevi kaut kā neredz. varam secināt, ka tev galvenais ir uzdi*st ask. atslābsti!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-13 16:01, pirms 15 gadiem
Un kas notiek ap Barons klubu? Tur viss ir vislabākajā kartībā? Pats noņem rozā brilles, ka nesanāk apdedzināties!
, 2009-01-13 16:01, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: To titulu ASK kā savas ausis vēl piecgadi neredzēt! Ar pērno sezonu sākās Barons/LMT ēra, tev atliek vienīgi cerēt un gaidīt!
Kaa tieshi saakaas Barons eera??? Shobriid Barons iet uz pilniigo kirdikt - sponsori paarnaak no Barona uz ASK, jo tie negrib atbalstiit legjionaaru komandu, kas piedevaam visiem zaudee. Baronam saak truukt nauda, Barons taadeelj atlaida KM un Gustu un ir pat taads risks ka Barons sho sezonu nepabeigs liidzeklju truukuma deelj. Nemaz nerunaajot par naakamo, jo sponsoriem nav pienjemama Barons legjionaaru filozofija un uzraadiitie rezultaati.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-13 16:02, pirms 15 gadiem
Uj, klausīties Šēnhofā ir tas pats kas skatīties zinātniskās fantastikas filmu. Es joprojām apbrīnoju, ka atrodas, kas viņa murgos un spriedelējumos par lielo basketbolu klausās ar atplēstām mutēm. Būtu labāk vien palicis pie jaunatnes basketbola un sakārtojis basketbola akadēmiju, kura izlasei spēlētājus tā arī nav devusi - spēlētājus no visas Latvijas viņs savākt māk, bet kopā ar saviem treneriem izveidot par lietaskokiem neprot. Gan jau ka ASK savas rezerves nāksies meklēt citās sporta skolās.
, 2009-01-13 16:03, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Es jau nesaku, ka pazudīs, tikai lai skatās uz lietām reāli, ar šādu sastāvu 4 spēles pēc kārtas uzvarēt play-ofos ir nereāli, un tie kuri saka, ka ASK uzvarēs LBL smagi kļūdās, es argumentēšu, pirmkārt Baronam ir garāks soliņš, izslēgšanas spēlēs vitāli svarīgi, otrkārt vairāk naudas, pārējais arī atticīgi ir labāks!
Liidz playoffiem Baronam no garaa solinja nekas vairs nebuus palicis paari, jo Baronam ir finansiaals kirdikt. dievs dod baronam vispaar aizvilkt liidz playoffiem
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
9

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Džoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".