Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Eirokausa komandas pastiprinās

Eirokausa komandas pastiprinās
Roderiks Bleknijs pirms gada
FIBA kausa spēlē Rīgā
Foto: fibaeurope.com

Vairākas komandas, kas gaidāmajā sezonā startēs Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā Eirokausā (agrāk pazīstams kā ULEB kauss), pastiprinājušas sastāvu ar vairākiem spēlētājiem.

Vissvaigākā ziņa nāk no Turcijas galvaspilsētas kluba Ankaras "Turk Telekom", kas parakstījis līgumu ar amerikāņu saspēles vadītāju Roderiku Blekniju, kurš aizvietos uz Mariupoles "Azovmash" pārgājušo Halidu El-Aminu. Pieredzējušais Bleknijs, kuram ir arī Bulgārijas pase, pagājušajā sezonā pārstāvēja grieķu "Olympiākos", ar ko aizkļuva līdz Eirolīgas ceturtdaļfinālam un Grieķijas finālam. 22 Eirolīgas spēlēs Bleknijam vidēji 4,8 punkti, divas rezultatīvas piespēles un viena pārtvera bumba, bet Grieķijas līgas "play-off" spēlēs 9,8 punkti un 2,1 rezultatīva piespēle. Statistika gan neataino 31 gadus vecā Bleknija ieguldījumu, jo "Olympiakos" rindās viņa uzdevums nebija gūt punktus.

"Pēc Halida El-Amina" aiziešanas mēs esam atraduši labu aizvietotāju saspēles vadītajā pozīcijā. Roderiks ir ļoti pieredzējis, augsta līmeņa spēlētājs. Viņš mūsu komandā spēlēs nozīmīgu lomu visās sacensībās, kurās piedalīsimies," tā izteicās galvenais treneris Erzuments Sunters. "Turk Telekom" Eirokausā startēs jau no pamatturnīra.

Rīgas ASK iespējamie pretinieki Eirokausos otrajā kārtā spāņu "Bilbao Basket" (ja vien, protams, pirmajā kvalifikācijas kārtā tiks pārspēts franču "Cholet Basket") parakstījuši līgumu uz diviem gadiem ar centru Salvu Gvardiju, kurš iepriekšējās piecas sezonas pavadīja citā Spānijas ACB līgas klubā "Fuenlabrada". 34 gadus vecais centrs pagājušajā sezonā spāņu līgā vidēji spēlē guva 8,8 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

Ja ASK izdosies pārvarēt abas kvalifikācijas kārtas, tad grupu turnīrā viena no pretiniecēm būs franču "Chorale Roanne", kas jau nokomplektējusi sastāvu. Trešdien klubs paziņoja par līgumu parakstīšanu ar četriem spēlētājiem - uzbrucējiem Taju Greju (pagājušajā sezonā Parīzes "Levallois" vidēji 10,4 punkti un piecas atlēkušās bumbas) un Marselusu Somervilu (arī pagājušo sezonu pavadīja Francijā, "Le Havre" rindās vidēji 14,1 punkts un sešas atlēkušās bumbas), kā arī aizsargiem Krisu Monro (pag. sez. komandas biedrs Jānim Blūmam Itālijā, Neapoles "Eldo Napoli" sastāvā vidēji spēlē 16,6 punkti un četras atl. bumbas) un Braisu Nengsu (pag. sezona NCAA 2. divīzijas koledžā, vidēji spēlē 10,8 punkti un sešas atlēkušās bumbas).

Īsumā par citiem Eirokausa komandu darījumiem:
- Spānijas "Kalise Gran Canaria" parakstījuši līgumu ar uzbrucēju Melvinu Sandersu, kurš iepriekš spēlējis Malagas "Unicaja" (pag. sez. 8 Eirolīgas spēlēs vidēji 4,1 punkts).
- Grieķijas "Maroussi" patur uzbrucēju Džerodu Stīvensonu, kurš aizvadītajā sezonā vietējā čempionātā vid. spēlē guva 13,4 punktus.
- Polijas "PGE Turow" papildina sastāvu ar Donaldu Koupelanu un Gorjanu Radoņiču.
- Francijas "Asvel Basket" vienojušies ar spēka uzbrucēju Ēriku Kembelu, kurš aizvadītajā sezonā "Hapoel Holon" sastāvā kļuva par Izraēlas čempionu.

Izmantotie resursi:
eurocupbasketball.com
eurobasket.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-07-11 13:53, pirms 16 gadiem
vairāk neko nenosapņoji?
, 2008-07-11 13:55, pirms 16 gadiem
Anti-fans rakstīja: Pavisam nopietni, es šonakt sapņoju ka ASK sastāvā spēlē Jeličš, atcerieties to no Ventspils un 4 amerikāņi, tai skaitā palicis bija tikai Milidžš un vairāki latvieši!!

labi, ka man nav tādi sapņi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-07-11 14:11, pirms 16 gadiem
Un Enkurs vārdā Jeličs vilka visu uz leju!
, 2008-07-11 15:09, pirms 16 gadiem
barona speles varbut stelmahers!
, 2008-07-11 15:22, pirms 16 gadiem
Visi pastiprinās, tikai ne LV klubi !
, 2008-07-11 15:25, pirms 16 gadiem
latvijas klubi savāks to spēlētājus ko cita komanda būs izbrāķejuši
, 2008-07-11 15:32, pirms 16 gadiem
akella82 rakstīja: latvijas klubi savāks to spēlētājus ko cita komanda būs izbrāķejuši

ta jau laikam tas notiek..
, 2008-07-11 16:07, pirms 16 gadiem
skumji, ka latviešu klubiem tāds liktenis, savākt atbirumus.

P.s. Anti-fans kaut tik tavs sapnis piepildītos, izņemot Jeliču!!!
Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.
Dešons Frensiss aizsardzībā pret Uģi Pineti. Foto: Dāvis Lejasmeiers
1

Latvijas basketbola pamatvērtība "Ventspils" cīņā par finālu uzņems debitantus zeļļus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas savstarpējo pusfināla sēriju šovakar pulksten 19:00 sāks desmitkārtējā valsts čempione "Ventspils" un debitantkomanda "Rīgas Zeļļi". Sacīkste par iekļūšanu finālā norisināsies līdz kādas komandas trīs uzvarām.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
4

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.