Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Romualds Vambuts

Foto: Startē arī LSBL

Sieviešu basketbola sezonas sākumam veltītajā preses konferencē Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins uzsvēra, ka Latvijas un Igaunijas čempionātu apvienošana palielinājusi sportisko konkurenci un interesi par sieviešu basketbolu. Ir iecere janvāra sākumā sarīkot kausa izcīņas turnīru, kurā piedalītos Latvijas labākās komandas un, iespējams, arī Somijas un Zviedrijas klubi. Arī šogad mūsu komandās spēlē daudzas izlases kandidātes, kuras nākamvasar spēlēs Eiropas čempionāta finālturnīrā,” uzsvēra V.Voins.
Foto: Romualds Vambuts


Donovans Mičels un Džeisons Teitums. Foto. AFP. Scanpix
7

Mičels un "Cavaliers" dominē otrajā puslaikā, "Celtics" zaudē sērijas otro spēli

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) otro spēli Austrumu konferences pusfināla sērijā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā pēc uzvaras pirmajā spēlē piedzīvojusi neveiksmi otrajā, piekāpjoties Klīvlendas "Cavaliers" ar 94:118. Porziņģis šo spēli izlaida ikra muskuļa savainojuma dēļ.
Rodrigo Būmeisters liekot atbloku Ričardam Vanagam. Foto: Andris Grīnbergs
28

Spraigā finālsērijas ievadā "VEF Rīga" nosargā uzvaru pār "Rīgas Zeļļiem"

Savu spilgtāko spēli "VEF Rīga" rindās aizvadīja Rodrigo Būmeisters, kurš ar 14 punktiem un astoņām izcīnītām bumbām palīdzēja Latvijas čempionvienībai LBL finālsērijas pirmajā spēlē ar 81:78 nosargāt uzvaru pār debitantiem "Rīgas Zeļļiem".
Dalasas līderis Luka Dončičs. Foto. AFP. Scanpix
2

Dončičam un Vašingtonam kopā 58 punkti, "Mavs" sagādā "Thunder" pirmo zaudējumu play-off

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmo uzvaru Rietumu konferences pusfinālā izcīnījusi Dalasas "Mavericks" ar Luku Dončiču priekšgalā. Dalasa izbraukumā ar 119:110 pārspēja Oklahomsitijas "Thunder", izlīdzinot rezultātu sērijā (1-1) un sagādājot "Thunder" pirmo zaudējumu 2024. gada izslēgšanas turnīrā.