Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Dārznieks

Dārgais: ''Pret LU gribētos spēlēt tikai finālā''

Dārgais: ''Pret LU gribētos spēlēt tikai finālā''
Kristaps Dārgais (#21)
Foto: Renārs Buivids, www.bk.lu.lv

Jau rīt tiks dots starts Latvijas 23. Universiādes sacensībām basketbolā ''Studentu Basketbola trakums'', kas līdz pat svētdienai risināsies trijos Rīgas sporta kompleksos. Starp dalībniekiem būs vairāki valsts spēcīgākā čempionāta spēlētāji, kur viens no tādiem ir Latvijas Universitātes uzbrucējs Kristaps Dārgais. Šoreiz gan Latvijas labākais danku meistars pārstāvēs Rīgas Tehnisko universitāti un apakšgrupu turnīrā tiksies ar LU otro komandu.

Dārgais ir viens no diviem basketbolistiem, kas Latvijas Basketbola līgas 1.divīzijas komandā Latvijas Universitāte varēja tikt uzskatīti par ''leģionāriem'', jo ikdienā LU nestudē. 22 gadus vecais jumpravietis ir Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātes students un pēc pusgada absolvēs Transportbūvju studiju programmu. Līdz ar to skaidrs, ka Latvijas Universiādē spēlētājs ir tiesīgs pārstāvēt tikai RTU, ko arī ir apņēmības pilns darīt.

Ar LBL 1.divīzijas komandu Latvijas Universitāte sezona noslēgusies, taču treniņi turpinās. Vai zemapziņā ir jūtamas brīvdienu sajūtas, kādām jābūt pēc sezonas?
Protams, ka ir. Treniņi vairs nav tik intensīvi – ja sezonas laikā trenējāmies divas reizes dienā, tad šobrīd ir tikai vakara treniņš. Atslābuma moments ir sagaidīts, jo sezonas laikā trenējāmies ļoti intensīvi. Arī pats, kad bija trauma, daudz strādāju treniņos, tādēļ šobrīd ir pelnīti vieglāks režīms. Tas ir arī pluss studijām, jo beidzot ir laiks vairāk pievērsties mācībām.

Kā RTU komanda gatavojas gaidāmajam turnīram?
Līdz šim esam aizvadījuši vienu kopīgu treniņu, šovakar gaidāms otrais (intervija notika ceturtdien pēcpusdienā, aut.). Turnīram gatavojas daudz spēlētāju, līdz ar to paredzams, ka būsim pilnā divpadsmit spēlētāju sastāvā.

Kāds būs komandas mērķis?
Tas skaidri nav definēts, taču domāju, ka mērķis būs tikt labāko trijniekā. Gribas uzvarēt, lai gan ar citu domu nemaz nav ko uz spēlēm iet.

Vai tu gribētu, lai kādā no spēlēm sanāktu spēkoties ar Latvijas Universitātes komandu?
(smejas) tikai finālā.

No sportiskā viedokļa tas tā ka būtu skaidrs, bet pašam nebūtu interesanti uzspēlēt pret LU?
Protams, tas būtu interesanti uzspēlēt pret savu komandu, bet, jā, no sportiskā viedokļa laikam nebūtu tik patīkami.(smejas)

Grupā tomēr sanāks spēlēt pret Latvijas Universitāti, tiesa, tā būs otrā komanda. Noteikti ir nojausma, kas šajā spēlē nāks pretī?
Jā, ir dzirdēts, kā šī komanda tiek komplektēta, tā kā gaidāma nopietna cīņa. Sastāvā būs arī daži no LBL 1.divīzijas komandas. Ja skatās uz papīra, tad par favorītiem varētu nosaukt LU-2, taču tad jau redzēsim, kā veiksies laukumā. Viņi noteikti spēlēs agresīvi, kas apgrūtinās mūsu spēli uzbrukumā. Komandā spēlēs Rolands Surgofts, ar kura agresīvo spēli aizsardzībā man pašam visdrīzāk būs jārēķinās. Tas mani nedaudz uztrauc. (smejas)

Studentu Basketbola trakums ir Latvijas 23. Universiādes sacensības basketbolā, kas no 3. līdz 5.maijam risināsies Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā, Rīgas Hanzas vidusskolā un Rīgas 49.vidusskolā. Kopumā piedalīsies komandas no 12 Latvijas augstskolām, 12 vīriešu un 6 sieviešu konkurencē. Plašāka informācija par turnīru atrodama Lapas - Studentu Basketbola trakums - Sākumlapa...

Studentu Basketbola trakumu atbalsta: Rīgas pilsētas dome, Venden, Nike, Ghetto Games un Sportacentrs.com.


, 2013-05-03 02:47, pirms 11 gadiem
kaut kur var sastavus redzet ?
Kamaka Hepa cīņā zem groza ar Ronaldu Zaķi. Foto: Dāvis Lejasmeiers
18

"Rīgas Zeļļi" iemet simtu un izvirzās priekšgalā pusfināla sērijā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas pirmā spēle starp "Ventspils" un "Rīgas Zeļļu" komandām noslēdzās ar rezultātu 97:100, pirmo uzvaru sērijā gūstot galvaspilsētas komandai. Uzvaru rozajiem ar 27 punktiem kala Aizeja Osborns, bet ventspilnieku centrs Ronalds Zaķis spēles gaitā nonāca kurzemnieku lazaretē.
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.