Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Bērziņš

"Valmiera" gatavojas un gaida amerikāņus

"Valmiera" gatavojas un gaida amerikāņus
Foto: skvalmiera.lv

Vakardienas pievakarē savu pirmo sezonas treniņu aizvadīja Ainara Bagatska vadītā ''Valmieras'' komanda, kurā uz pārbaudes laiku drīzumā ieradīsies divi amerikāņu basketbolisti.

Uz pirmo treniņu Vidzemes Olimpiskajā centrā (VOC) ieradās astoņi basketbolisti - San­dis Amo­liņš, In­gus Ban­ke­vics, Ag­nis Ča­vars, Ri­nalds Sir­sniņš, Pē­te­ris Lī­cī­tis, Ar­tūrs Ro­zī­tis, Ar­tūrs Kīns un Aigars Strēlis. Treniņā nepiedalījās Jānis Pozņaks, kurš nesen tika atskaitīts no izlases kandidātu pulka. Tāpat komandai vēlāk pievienosies Māris Ziediņš un Jānis Kaufmanis. Pirmais kopā ar Latvijas U-18 junioru izlasi lej sviedrus Eiropas čempionātā Grieķijā, bet otrajam vēl priekšā U-20 Vecā kontinenta čempionāts tepat - Rīgā.

Jau nākamnedēļ komandai uz pārbaudes laiku pievienosies divi amerikāņu basketbolisti. ''Būs divi amerikāņi – augumā 2,03 un 2,01. Viens – ceturtā/piektā numura, otrs – trešā/ceturtā numura pozīcijā,'' teic Bagatskis. ''Viens ar koledžas basketbola pieredzi, otram ir arī neliela pieredze Eiropā, tiesa, ne augstas klases komandā. Pats viņu redzēju pirms nedēļas treniņnometnē Itālijā, kur pats biju treneris vienai amerikāņu komandai. Tā ir pēdējā no lielākajām nometnēm Eiropā, kurā savus pakalpojumus piedāvā laba līmeņa amerikāņu basketbolisti, kuri beiguši augstskolu plus vēl brīvie aģenti. Viņi sadalījušies 8 komandās un tur spēlē... Redzēju tur kadus 100 spēlētājus, divi tagad brauks uz Valmieru. Nekādi līgumi vēl nav slēgti, abiem būs pārbaudes laiks. Vienam no viņiem ir tiešām izcili fiziskie rādītāji, viņš beidzis basketbola ziņā ļoti labu augstskolu, taču nezin kāpēc spēlējis zema līmeņa Eiropas komandā... Viņu redzēju darbībā, paskatīsimies viņu ne tikai sagatavošanas ciklā, bet arī pirmajās četrās pārbaudes spēlēs, tad izlemsim. Otram spēlētājam pārbaudes laiks būs trīs nedēļas.''

Eurobasket.com atrodamā informācija liecina, ka viens no ASV basketbolistiem būs 22 gadus vecais uzbrucējs Aivans Eliots.

''Pirmajās 23 dienās – līdz 22. augustam – tiks ielikts fiziskais pamats visai sezonai. Pēc tam, pakāpeniski samazinot slodzes, jau augusta beigās paredzētas 2 pārbaudes spēles ar Valgas komandu – viesos un Valmierā. Tad septembra sākumā brauksim uz divām spēlēm Klaipēdā. Pretiniekos būs ambiciozais Kijevas ''Budivelnik'' ar astoņiem amerikāņiem sastāvā un amerikāņu treneri, kā arī Ukrainas pērn piektā labākā komanda Dņepra. Pēc šīm spēlēm tiks izlemts par amerikāņu atbilstību mūsu komandai. Ja vajadzēs, meklēsim atkal jaunus! Pēc tam vēlreiz brauksim uz Klaipēdu, kur būs 3 spēles. Tad vēl 2 spēles Valmierā pirms paša sezonas sākuma, un tad jau, ja nemaldos, 25. septembrī ar kaujas saucieniem uz lūpām mums sākas Latvijas līgas spēles,'' gatavošanās plānu gaidāmajai sezonai ieskicē ''Valmieras'' galvenais treneris.

Pilnu interviju ar Ainaru Bagatski lasiet šeit

Izmantotie resursi:
skvalmiera.lv


, 2008-08-01 20:23, pirms 16 gadiem
SK Valmiera sign Ivan Elliott

by Eurobasket - Jul 31, 2008
SK Valmiera added to their roster 22-year old American forward Ivan Elliott (203-F-86, college: UCSB, agency: LimeLight). Elliott played most recently at Univ. of California-Santa Barbara (NCAA) in the U.S. It will be his first year in professional basketball. Last year playing for UCSB he averaged 9.6ppg and 5.7rpg in 32 games. He was also selected to All-Big West Honorable Mention team, when he help his team to win Big West Regular Season Champion.
Slēpts komentārs: stremis
, 2008-08-01 20:28, pirms 16 gadiem
Ronell Mingo ?
, 2008-08-01 20:28, pirms 16 gadiem
Ivans Elliots līdzinās SĒRKOCIŅAM....
, 2008-08-01 20:28, pirms 16 gadiem
Nu cerams, ka tie amerikāņi būs labi diezgan, lai nesāktos kārtējā leģionāru rotācija..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-08-01 20:58, pirms 16 gadiem
[quote demars]
Pirma kāda laika teica, ka Ziediņš būs pamatpiecinieka spēlētājs...Tagad laikam diez vai...

Kurš tad to teica?
Bullshit.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-08-01 21:02, pirms 16 gadiem
laikam valters....-))))))
, 2008-08-01 21:10, pirms 16 gadiem
redzēju pa valmieru staigājam jau vienu melnīti
, 2008-08-01 21:34, pirms 16 gadiem
Nu nezinu kā būs Valmierai bez izteiktiem centriem...
, 2008-08-01 21:35, pirms 16 gadiem
puslaiks rakstīja: redzēju pa valmieru staigājam jau vienu melnīti
Ne jau visi melnīši Valmierā ir basketbolisti
, 2008-08-01 21:40, pirms 16 gadiem
Vai Aigaram Strēlim ir kādas radniecīgas saites ar Kāri Strēli? Ja ir - tad mums drīz būs viens lietaskoks!
, 2008-08-01 21:55, pirms 16 gadiem
San­dis Amo­liņš, In­gus Ban­ke­vics, Ag­nis Ča­vars, Ri­nalds Sir­sniņš, Pē­te­ris Lī­cī­tis, Ar­tūrs Ro­zī­tis, Ar­tūrs Kīns, Aigars Strēlis, Jānis Pozņaks, Māris Ziediņš, Jānis Kaufmanis

nezinu kādi ir tie jaunie, bet kas vadīs saspēli? kas ar centriem? centrs ar 2.03m un kārns kā spička, der tikai aizlāpīšanai!!! kas visp. notiek? domāju ka šī ir bagija pēdējā iespēja valmierā, bet vai viņš zina ko dara? ceru ka jā jo latvijai vaig labus klubus, bet pārliecība snekādas, gluži otrādi! pēdējos 2 gadus stimačš vnk viens vilka komandu, kas būs tagad?! pat normāla centra nav, ceru ka viss būs ok, salasīs norm sastāvu un labi spēlēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-08-01 22:13, pirms 16 gadiem
to D
1. sirniņam ilgi nav bijis nopietnas spēlēšanas, nav uz ko pārāk paļauties

2. pēc parametriem tak sanāk ka runa bij par kārno aivenu : ''Būs divi amerikāņi – augumā 2,03 un 2,01. Viens – ceturtā/piektā numura, otrs – trešā/ceturtā numura pozīcijā skatoties pēc secības aī sakrīt
3.bet spēlēt bez centra sanāk ir pareizā izvēle, lai cīnīties ar rīgas ''super grandiem''


jau pagājušo gad vefs paņēma valmieras aizsisto vieto, tagad nāks cīņas laiks ar LL, kas šogad izskatās agresīvas, un plāno paņemt arī tagad valmieras iesildīto vietu!

jācer ka viss būs normāli, un izdosies tā kā bagijs bij cerējis!
, 2008-08-02 01:03, pirms 16 gadiem
Ziedinjsh labaakais
, 2008-08-02 08:23, pirms 16 gadiem
tagad būs vairākām komandām kaut cik maz līdzīgs sastāvs un līdz ar to būs interesanta katra spēle - vef , valmiera , lauvas , gulbene.
vai kāds vispār varētu salikt šīs komandas ,pareizā secībā,pēc izcīnītās vietas 08/09 sezonā....?
Maiks Budenholzers. Foto: AP/Scanpix
3

''Suns'' ātri atrod jauno treneri: par to kļūs NBA čempions Budenholzers

''The Athletic'' apskatnieks Šams Čaranija ziņo, ka Fīniksas ''Suns'' par nākamo kluba treneri nozīmēs Maiku Budenholzeru, kurš trenera karjeras laikā kopā ar Milvoki ''Bucks'' reizi kļuvis par NBA čempionu.
Foto: estlatbl.com
30

''Prometey'' projekts noslēdzies: Ukrainas grands izstāsies no Latvijas-Igaunijas līgas

Pēc divām aizvadītām sezonām Latvijas-Igaunijas basketbola līgā turnīru pametīs tā iepriekšējo divu sezonu čempione Slobožanskas ''Prometey'', kļuvis zināms portālam ''Sportacentrs.com''.
Dalasas līderis Luka Dončičs. Foto. AFP. Scanpix
9

Dončičam un Vašingtonam kopā 58 punkti, "Mavs" sagādā "Thunder" pirmo zaudējumu play-off

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmo uzvaru Rietumu konferences pusfinālā izcīnījusi Dalasas "Mavericks" ar Luku Dončiču priekšgalā. Dalasa izbraukumā ar 119:110 pārspēja Oklahomsitijas "Thunder", izlīdzinot rezultātu sērijā (1-1) un sagādājot "Thunder" pirmo zaudējumu 2024. gada izslēgšanas turnīrā.