Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Olimpiskais medaļnieks Dempss paraksta līgumu ar "Patriots"

Olimpiskais medaļnieks Dempss paraksta līgumu ar "Patriots"
Džefs Dempss (no labās) ASV izlases sastāvā.
Foto: AP/Scanpix

ASV sprinteris, Olimpiskās 4x100 metru stafetes dalībnieks un sudraba medaļas ieguvējs Džefs Dempss ir parakstījis līgumu ar Nacionālās futbola līgas (NFL) komandu Jaunanglijas "Patriots".

Džefs Dempss, kurš bija viens no ASV Olimpiskās komandas dalībniekiem un piedalījās vienā no 4x100 metru stafetes skrējieniem (pusfinālā), ir noslēdzis līgumu ar pagājušās sezonas NFL finālisti Jaunanglijas "Patriots".

Jāpiebilst, ka Dempss, esot students, Floridas Universitātes komandas "Gators" sastāvā piedalījās gan vieglatlētikas sacensībās, gan bija arī futbola komandas dalībnieks. Uz futbola laukuma Dempss spēlēja pussarga pozīcijā un pagājušsezon piedalījās 12 mačos, kuros tika pie 569 jardiem un sešiem piezemējumiem. Viņam pieder arī pēdējo četru sezonu SEC konferences labākais rādītājs veikto 20-jardīgo skrējienu ziņā (30) un viņš ir vienīgais Floridas atlēts, kurš ir kļuvis par Nacionālo čempionu (ASV studentu sporta augstākais apbalvojums) divos sporta veidos – vieglatlētikā un futbolā. Savukārt 40 jardu sprintu Džefs studiju laikos veica 4.24 sekundēs (visu laiku labākais rādītājs – 4.20, ko 2008. gadā uzstādīja Kriss Džonsosn).

Taču, neskatoties uz visām atlēta pozitīvajām īpašībām, šī gada aprīlī notikušajā NFL draftā viņš netika izvēlēts, jo Dempss gatavojās Olimpiskajām spēlēm, tieši tāpēc 22 gadus veicais futbolists kā brīvais aģents varēja pievienoties Jaunanglijas "Patriots". Paredzams, ka Dempsa loma komandā, vismaz NFL karjeras sākumā, aprobežosies ar darbu speciālajā skomandās un Džefs būs komandas sitienu un spērienu atgriezējs.

Atgādināsim, ka pavasarī ar Jaunanglijas "Patriots" komandu līgumu noslēdza arī latviešu izcelsmes uzbrukuma līnijas spēlētājs Markuss Zuševics, taču pašlaik atlēts gatavojas sezonai pēc individuāla plāna (un sezonu, visdrīzāk, sāks atrodoties savainoto spēlētāju sarakstā), jo atkopjas pēc NFL pirmsdrafta nometnē gūtā krūšu muskuļa savainojuma.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.