Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

ASV tāllēcējs Hendersons pēc Rio mēģinās iekļūt NFL komandā

ASV tāllēcējs Hendersons pēc Rio mēģinās iekļūt NFL komandā
Džefrijs Hendersons
Foto: AFP/Scanpix

ASV olimpiskās vieglatlētikas izlases tāllēcējs Džefrijs Hendersons ir paziņojis, ka pēc tam kā būs nostartējis Rio olimpiādē, mēģinās iekļūt Kanzassitijas “Chiefs” komandas sastāvā.

Džefrijs Hendersons ir viens no vadošajiem ASV tāllēcējiem, jo pēdējos trijos gados ir ticis pie trim ASV čempionāta medeļām – 2014. gadā uzvarot, bet 2013. un 2015. izcīnot sudrabu. Tāpat viņš ir uzvarējis Panamerikas čempionātā un viņa personiskais rekords ir 8.54 m.

Pirms došanās uz šī gada vasaras olimpiskajām spēlēm, vieglatlēts ir paziņojis, ka, lai arī Rio viņam ir prioritēte, pēc spēlēm viņš nesēdēs rokas klēpī salicis un izmantos iespēju, atrodoties savā labākajā formā, izmēģināt savus spēkus NFL komandas treniņnometnē, lai pretendētu uz vietu sastāvā.

Kā “izmēģinājumu poligonu” Hendersons ir izvēlējies Kanzassitijas “Chiefs” vienību ar kuru viņš jau ir aizvadījis pāris treniņu sesijas.

Jāpiebilst, ka tas nav nekāds pārsteigums, ka ASV vieglatlētikas izlases pārstāvji izmēģina savus spēkus NFL, jo šādi gadījumi ir ļoti bieži. Savukārt tieši no tāllēkšanas disciplīnas pašlaik NFL Bufalo “Bills” komandā spēlē Markīzs Gūdvins, kurš 2012. gadā piedalījās olimpiādē, taču palika 10. vietā (kvalificējoties ASV izlasei viņš aizlēca 8.33 m, ar ko būtu pieticis olimpiskajam zeltam). Tāpat viņš mēģināja atgriezties ASV vieglatlētikas izlasē gan uz 2015. gada Pasaules meistarsacīkstēm, gan uz ši gada olimpiādi, taču centieni ar panākumiem nevainagojās.

Kā arī...

- Nacionālās futbola līgas spēlētāju asociācija (NFLPA) pašlaik aktīvi strādā pie tā, lai varētu saviem biedriem nodrošināt pašu labāko medicīnisko aprūpi un samazinātu atlabšanas laiku pēc ceļgala krustenisko saišu savainojumiem.

Pašlaik pēc ceļgala krustenisko saišu savainojumiem spēlētājiem sezona parasti arī beidzas, pat tad, ja savainojums tiek gūts pirmssezonas pārbaudes spēlēs vai treniņnometnē. Turklāt, pēdējā laikā šādi savainojumi ir sastopami ļoti bieži.

NFL spēlētāju asociācija pašlaik strādā pie tā, lai sportisti varētu saņemt pašu labāko medicīnisko aprūpi un ceļgala krustenisko saišu savainojumus varētu izārstēt četrās līdz sešās nedēļās, kas, ja savainojums ir gūts sezonas pirmajā pusē, ļautu viņiem atgriezties spēlē vēl tajā pašā sezonā.

Interesanti, ka, lai arī NFL vēl nav sākušās pat pirmssezonas treniņnometnes, pirmais “kritušais” ar ceļgalu krustenisko saišu savainojumu jau ir parādījies, tas ir Ņūorleānas “Saints” aizsargs Hauoli Kikaha, kurš traumējās jūnija treniņos. Viņa atgriešanās laukumā gaidāmajā sezonā nav paredzēta.

- Skandalozi slavenā Maikla Vika brālis Markuss turpina iekulties nepatikšanās. Šoreiz viņš notiesāts uz 12 mēnešiem par uzbrukumu policistam. Tiesa, ņemot vērā iepriekš “nosēdēto” laiku viņam vēl ir atlicis izciest aptuveni mēnesi garu brīvības atņemšanu.

Izmantotie resursi:
Trending News | theScore.com


Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.