Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Metjūzs noslēdz 62.5 miljonu līgumu ar "Cardinals"

Metjūzs noslēdz 62.5 miljonu līgumu ar "Cardinals"
Tairans Metjūzs
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Arizonas "Cardinals" ir vienojusies ar savu aizsargu Tairanu Metjūzu par līguma pagarināšanu uz nākamajām piecām sezonām, par ko sportists saņems vairāk kā 60 miljonus dolāru.

Arizonas "Cardinals" ir vienojušies ar vienu no saviem labākajiem aizsargiem, Tairanu Metjūzu, par to, ka brīvais aizsargs spēlēs Glendeilā vēl piecas sezonas (pēc tam kā gaidāmās sezonas beigās noslēgsies iepriekš noslēgtā vienošanās), par ko saņems 62.5 miljonus, t.i., vidēji 12,5 miljonus sezonā. Jāpiebilst, ka pašlaik Metjūza pamatalga ir viens miljons ASV dolāru, bet kopumā viņš sezonas laikā, ja tiek pie visiem "bonusiem" nopelna mazliet mazāk kā piecus miljonus dolāru.

Jāpiebilst, ka vienošanās paredz arī to, ka sportists kā "parakstīšanas bonusu" saņems vairāk kā 15 miljonus ASV dolāru. Savukārt jaunā līguma garantētā summa ir 40 miljoni ASV dolāru.

Pagājušajā sezonā Tairans Metjūzs bija viens no labākajiem aizsargiem un pretendēja uz gada labākā aizsarga titulu, taču 15. spēļu nedēļā gūtais ceļgala savainojums viņam lika priekšlaicīgi beigt sezonu un atvadīties no pretendēšanas uz individuālo balvu.

Tairans Metjūzs pirms dažiem gadiem bija tuvu tam, lai nemaz nespēlētu NFL, jo cīnījās ar savām atkarībām un tika izslēgts no koledžas. Tiesa, Arizonas komanda nebaidījās savās rindās uzņemt problēmu mākto jaunieti, jo viņš kopā ar sava bijušā koledžas komandas biedra Patrika Pītersona palīdzību ātri vien atgriezās "uz pareizā ceļa" un pašlaik ir viens no "Cardinals" komandas aizsardzības atslēgas spēlētājiem.

Kā arī…

- Baltimoras "Ravens" ir atskaitījuši no komandas sastāva pussargu Trentu Ričardsonu. Atgādināsim, ka pirms dažiem gadiem Ričardsons, kurš NCAA līmenī pārstāvēja Alabamas koledžu, bija drafta trešā izvēle Klīvlendas "Browns" izpildījumā.
- Losandželosas "Rams" pārstāvji ir paziņojuši, ka pašlaik nezina kur atrodas vienības pussargs Trejs Meisons un to, ka viņi ar sportistu neesot runājuši jau septiņus mēnešus. Iepriekš, pēc policijas ziņām, Meisons bija redzēts savas mātes dzīvoklī ar grieztām brūcēm uz rokām.
- Dalasas "Cowboys" otrais saspēles vadītājs Kelens Mūrs ir guvis savainojumu, jo viņš treniņu laikā ir lauzis potīti. Tas Dalasas komandai var likt meklēt papildinājumu brīvo aģentu tirgū.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


, 2016-08-03 18:57, pirms 8 gadiem
pelnīti,nākamais HOF!
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.