Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:214, Did:0, useCase: 3

Artilērijas 69 ieraksta pirmos punktus turnīra tabulā

Artilērijas 69 ieraksta pirmos punktus turnīra tabulā
Uzbrukumā HK ZZS uzbrucējs Aleksandrs Putjatins #12
Foto: Normunds Brics

Šodien Latvijas amatieru hokeja līgas otrā apļa, pirmās kārtas spēlē HK Artilērijas 69 ar futbolam raksturīgu rezultātu 1:0 spēja izcīnīt uzvaru pār HK ZZS un šosezon ierakstīt savus pirmos punktus turnīra tabulā.

Pirms spēlēs uz papīra par drošiem favorītiem uz uzvaru, neskatoties uz iepriekšējā kārtā piedzīvoto sagrāvi 0:5 pret TVA, tika uzskatīti ZZS hokejisti, taču aina laukumā parādīja pavisam pretējo.

Spēlei pret HK Artilērijas 69, kurus cīņā veda leģendārā Latvijas hokeja vārtsarga Artūra Irbes vecākais brālis Arvīds Irbe, ZZS hokejistiem radās diezgan lieli robi sastāvā, jo pieci cilvēki nevarēja ierasties uz spēli (spēles sākums 9:15 no rīta) sakarā ar darba darīšanām, bet komandas "dvēselei" Aināram Lauram iepriekšējā vakarā vētraini tika svinēta dzimšanas diena. Līdz ar to ZZS hokejisti spēli uzsāka tikai 10 cilvēku sastāvā, bet pirmās trešdaļas izskaņā pievienojās pirmās maiņas uzbrucēji Aleksandrs Putjatins un Aleksejs Kuprijaņenko.

Spēles pirmā trešdaļa aizritēja ar nelielu HK ZZS teritoriālo pārsvaru, taču vārtus gūt nespēja ne Artilērijas 69, ne HK ZZS hokejisti, lai gan tuvu panākumam bija HK ZZS uzbrucējs Jānis Spruls, kura mestā ripa vienā no spēles epizodēm atsitās pret vārtu stabu. Artilērijas 69 sastāvā viens no aktīvākajiem bija visas līgas jaunākais spēlētājs Kārlis Hiršs, kurš, demonstrēdams savu individuālo meistarību, lika krietni pasvīst HK ZZS aizsargiem un vārtsargam Kristapam Zelčam.

Kas Kārlim neizdevās pirmajā periodā, tas lieliski padevās otrās trešdaļas vidū, kad uzbrukumā nesapratās HK ZZS uzbrucēji, kā rezultātā Arvīds Irbe, ar piespēli izvirzīja Kārli Hiršu viens pret vienu ar HK ZZS vārtsargu. Hiršs meta nekļūdīgi pašā vārtu augšējā stūrī un atklāja rezultātu. Sapratuši to, ka situācija kļūst kritiska, HK ZZS hokejisti centās gūt vārtus. Brīžiem aina laukumā bija tāda, ka visa Artilērijas 69 komanda bija iespiesta savā aizsardzības zonā, taču, ko tas dod, ja rezultāts uz tablo ir 0:1? Būdami iedzinējos ar rezultātu 0:1, HK Artilērijas 69 spēlētāji pārkāpa noteikumus, kā rezultātā ZZS hokejistiem bija ļoti labas iespējas gūt vārtus. Divas reizes viens pret vienu ar pretinieku komandas vārtsargu Mihailu Deņisovu izslidoja HK ZZS rezultatīvākais spēlētājs Aleksandrs Putjatins, taču vienmēr vietā bija lieliski vārtos darbojušais Deņisovs. Tāpat no labām epizodēm garām meta Zigmārs Ļutkus, Alvis Šerenda un Aleksejs Kuprijaņenko.

Spēlējot no aizsardzības, Artilērijas 69 radās iespēja pretuzbrukumiem, kad savus otros vārtus spēlē varēja gūt Kārlis Hiršs, taču šoreiz duelī pārāks bija vārtsargs. Trešajā trešdaļā aina bija līdzīga kā otrajā, daudz uzbruka HK ZZS hokejisti, uz ko Artilērijas 69 atbildēja ar pretuzbrukumiem. Pēdējās divās minūtēs, kad HK ZZS piecinieks pilnībā kontrolēja spēli pretinieku zonā, spēcīgu aizsarga metienu lieliskā stilā krītot bloķēja Arvīds Irbe, kliedēdams pēdējās bažas par uzvarētāju šajā spēlē. Skanot beigu signālam rezultāts uz tablo vēstīja 1:0 par labu Artilērijas 69 komandai.

Kā pēc spēles atzina HK ZZS uzbrucējs Zigmārs Ļutkus, tad komandai ir jāatgūst ticība saviem spēkiem, spējai atkal uzvarēt, turklāt uzsvēra to, ka jau otro spēli pēc kārtas komanda nespēj gūt vārtus, lai gan iespēju bija daudz - gan šajā spēlē, gan iepriekšējā.

Citās spēlēs Veterānu komanda nospēlēja neizšķirti 2:2 ar X vienību, kas lielu paldies par neizšķirtu var pateikt savam pieredzējušajam vārtsargam Viktoram Durnovam. Līgas līderi TVA saspringtā spēlē ar 5:3 uzvarēja MAJ komandu. Līdz ar to situācija pēc septiņām nospēlētām kārtām turnīra tabulā nav būtiski mainījusies. Pirmajā vietā ar 12 punktiem TVA komanda seko Contess, Veterāni, ZZS, X, MAJ, un Artilērijas 69.
Nākamās spēles Latvijas amatieru hokeja līgā tiks aizvadītas 16. novembrī Inbox.lv ledus hallā. Sīkāka informācija Latvijas amatieru hokeja līgas mājas lapā ahl.lv

Informāciju sagatavoja: HK ZZS menedžeris Oskars Skrastiņš

     [+] [-]

, 2008-11-10 12:43, pirms 16 gadiem
Haha labais reportāžs! Ļutkus turies

     [+] [-]

, 2008-11-13 00:01, pirms 16 gadiem
Ugis Z. LABAKAIS ...
A-69 rulee.