Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

Latvijas „Ghetto Team” strītbasketbolisti triumfē lielākajā turnīrā Polijā

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Latvijas „Ghetto Team” strītbasketbolisti triumfē lielākajā turnīrā Polijā
"Ghetto Team" strītbasketbolisti turnīrā Polijā
Publicitātes foto

Latvijas „Ghetto Basket” spēlētāju – Mārtiņa Šteinberga, Armanda Seņkāna, Kristapa Bernāna un Uģa Strausa – veidotā komanda „Ghetto Team” ar čempionu titulu atgriezusies no Polijas lielākā ielu basketbola turnīra „Basketmania”, kas notika Lodzā. Finālā latvieši sāncenšus sagrāva ar 20:3!

Latvijā populārāko ielu basketbola sacensību sērijas „Ghetto Basket” labākās komandas tradicionāli pārstāv mūsu valsti ārzemju turnīros. Līdz šim lielākais panākums izcīnīts 2009. gadā, kad Latvijas ielu basketbola izlase – Raimonds Elbakjans, Andrejs Jansons, Arūrs Strēlnieks un Oskars Rusmanis – izcīnīja bronzas medaļas neoficiālajā pasaules čempionātā „Moscow Open”, bet pagājušajā gadā „Baltic Casting Agency” ar Elbakjanu, Nauri Liepiņu, Kristapu Dārgo un Edgaru Krūmiņu sastāvā triumfēja „Prague Open”.

Šogad pirmais no ārzemju turnīriem, kurā tiek pārstāvēts Latvijas „Ghetto Basket”, bija Lodzā notiekošais „Basketmania”. Ceļazīme uz šo 16. reizi tika izspēlēta 24. martā Rīgā, Grīziņkalnā notikušajā „Ghetto Basket”. Pirmo vietu izcīnīja Rīgas kvartets „Mazais”, kas finālā apspēlēja Jelgavas „Armet”. Ņemot vērā, ka aizvadītās nedēļas nogalē vairums vadošo „Ghetto Basket” komandu basketbolisti bija aizņemti Latvijas Olimpiādes priekšsacīkšu turnīros, pārstāvot savas dzimtās puses krāsas, tad uz Lodzu devās no vairākām vienībām izveidots kvartets.

„Ghetto Team” strītbasketbolisti startēja „Open” grupas turnīrā, kur par čempionu titulu sacentās kopumā 48 komandas. Latvieši gan bija vienīgie ārzemnieki.

„Protams, noteikumi bija atšķirīgi no ierastajiem, kurus izmantojam „Ghetto Basket” Latvijā, taču daudz grūtāk bija pierast pie laukuma gala un sānu līnijām. Tās bieži pārkāpām ne tikai mēs, bet arī vietējie spēlētāji,” stāsta „Ghetto Team” kapteinis Mārtiņš Šteinbergs. „Visos mačos bija pa diviem tiesnešiem, kuri svilpa katru pieskārienu, bet tādai noteikumi sadaļai kā „nostaigāts” ļoti reti pievērsa uzmanību.”

Ja „Ghetto Basket” noteikumi tiek izmantoti gandrīz ik katrā sētas spēlē, cīņu aizvadot līdz 11 punktiem, tad Polijā palīgā tika ņemti arī hronometri. Punktu skaitīšana arī notiek pa „viens” un „divi”, bet spēles ilgums tika ierobežots ar 20 punktiem vai arī ar desmit minūtēm. Pēc mūsu basketbolistu novērojumiem tālmetienu līniju bijusi daudz tuvāk nekā vajadzētu būt klasiskā variantā. Ja mačs beidzās neizšķirti, tad katrs no spēlētājiem izpildīja pa soda metienam.

„Ghetto Team” trīs no četriem spēlētājiem klasiskajā basketbolā pārstāv Latvijas Basketbola līgas pirmās divīzijas klubus – Šteinbergs un Strauss spēlē BA „Turība”, bet Seņkāns – BK „Jelgava”. Savukārt Bernāns studē un basketbolu spēlē ASV – „Memphis Victory University”. Lodzā sāncenšu pulkā esot bijuši vairāki Polijas elites klubu basketbolisti, bet pretinieku vidējais vecums bijis daudz lielāks nekā ierasts „Ghetto Basket”.

„Smagākais pārbaudījums bija astotdaļfināls, kur jau pēc spēles beigu signāla sāncenši neizmantoja iespēju ar soda metienu panākt neizšķirtu,” atceras Šteinbergs, kurš „Ghetto Basket” pazīstams kā „Berlitz” pārstāvis. „Turpmāk, cīnoties ar daudz lielāku pašatdevi un azartu, turpinājām uzvaru sēriju. Aizsardzībā pie visiem blokiem mainījāmies, šādi maksimāli samazinot sāncenšu punktu guvumu. Finālā „Ghetto Team” triumfēja ar 20:3! Interesanti, ka pirms tam nevienā mačā nebijām guvuši vairāk par desmit punktiem”.

Šteinbergs piekrita apgalvojumam, ka ar šādu sastāvu varētu pretendēt uz augstām vietām arī „Ghetto Basket” Grīziņkalnā, taču tas noteikti netiks darīts, jo katrs jau tomēr Latvijā pārstāv savu komandu.

„Lai arī „Ghetto Basket” nav tik senu tradīciju kā „Basketmania” Lodzā, taču Grīziņkalnā turnīru norise ir daudz augstākā kvalitātē,” sacensību norisi salīdzina Šteinbergs. „Katra no groza konstrukcijām bija citādāka, daudziem šķības stīpas, trūka tīkliņu. Turnīra zemo organizatorisko līmeni atzina arī vietējie basketbolisti, kuru ar lielu interesi klausījās mūsu stāstos par „Ghetto Basket”. Skaidrs, ka vismaz kāda no Lodzā sastaptajām komandām spēlēs arī Ventspilī jūnija beigās notiekošajā „Ghetto Games” festivālā.”

„Ghetto Team” sekmīgi atgriezusies dzimtenē, lai jau šonedēļ atkal spēlētu „Ghetto Basket” turnīros. „Tas bija lielisks piedzīvojums! Tam piekrita visi komandas basketbolisti. Paldies „Ghetto Basket” un Raimondam Elbakjanam par šādu iespēju,” piebilda Šteinbergs.

„Ghetto Basket” nākamie turnīri 5. jūnijā Jūrmalā, 7. jūnijā Rīgā un 9. jūnijā Daugavpilī.

Izmantotie resursI:
Ghetto Games - draugiem.lv

  +5 [+] [-]

, 2012-06-04 15:57, pirms 12 gadiem
20:3 jādomā tad kādi bija pretinieki

  +5 [+] [-]

, 2012-06-04 16:19, pirms 12 gadiem
enzo360 rakstīja: 20:3 jādomā tad kādi bija pretinieki
Metrīgi midžeti

     [+] [-]

, 2012-06-04 21:32, pirms 12 gadiem
ar tadu sastavu vinet aha.getina knapi no grupas izlistu