Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Zem Ķekariem lapas nebirst

Vēlā vakara stundā, pavājinātā sastāvā, Ķekari nespēja Āgenskalna priedēs apturēt Lapenieku uzvaras gājienu DAL Pretendentu līgā. Tam pietrūka viens precīzs metiens, kuru pat bija iespēja izdarīt. Neskatoties uz pretinieku jauno vecumu, ātrām kājām, precīzām izspēlēm un vēl precīzākiem trīspunktniekiem, kā arī mūsu lielajiem mīnusiem spēles vidū, Ķekari pēdējās minūtēs spēja saņemties, nostāvēt aizsardzībā, veiksmīgi uzbrukt un gandrīz izraut uzvaru. Spēle noslēdzās ar rzeultātu 69:68 (19:15 21:17 16:17 13:19 ) Ķekariem par sliktu. Vai nākamreiz Lapeniekiem tā paveiksies?

BK Ķekari: Edijs Dzenis 33, Artūrs Škute 18, Signis Vāvere 8, Justs Lūkins 8, Oskars Aizporietis 1, Intars Nikonovs 0, Rolands Porietis 0, Jevgēnijs Turkins 0, Artūrs Portnovs 0

BK Ķekari trenera komentārs:
Gandrīz divdesmit sekundes līdz spēles beigām, mīnus viens un Ķekariem uzbrukums. Tāda bija visa spēle?
Tāda bija tikai galotne, bet tālāk par 13-15 punktiem Lapeniekus neatlaidām. Palaižam līdz mīnus 13, tad pieraujam līdz pieci un tā visu spēli. Sākums bija nervozs un kamēr atradām savu spēli, jau bija pienākusi pēdējā ceturtdaļa. Bet spēle bija ļoti laba, ar pāris mīnusiem, bet laba. Asa, agresīva, pietiekami ātra spēle. Pēdējais metiens Škutem varēja tikpat iekrist cik neiekrist. Man jau izskatījās, ka tur bija sods, bet kā jau es mēdzu saviem puikām teikt, ja nebija svilpes, tātad soda nav. Tikpat varēja neiekrist Ozoliņam trijnieks pie rezultāta 66:66, 50 sekundes pirms beigām. Viņiem vairāk paveicās šoreiz. Apsveicu pretiniekus. Tiksimies pie mums mājās, nākamgad, kad viņi varēs pierādīt, ka šī nebija tikai veiksme.

Vai Lapenieki bija tik spēcīgi?
Ja skatāmies uz papīra, tad mums tur vispār nebija ko likt pretī. Jauni džeki, visi kopā uzauguši un trenējušies no bērnības, vienā sporta skolā. Ātri, atlētiski, visi gandrīz viena auguma. Jūt viens otru ar aizvērtām acīm. Saprotas no pusvārda. Kur dod piespēli, zina, ka kāds tur būs! Met visi vienādi iekšā no jebkuras distances, ja neizmet no distances, iet garām. Izteiktu līderu nav. Jebkurš var uzbrukt, ja nepiesedz. No visām spēlēm ko esmu redzējis, uzskatu, ka Lapenieki ir favorīti. Pie noteikuma, ja saglabās disciplīnu un visas spēles nospēlēs ar pilnu atdevi. Sastāvā ir čaļi, kas savos gados jau uzspēlējuši LBL, SBL, ABL. Tur vājie nespēlē! Bet cīnīties ar viņiem var, ko pierādījām paši pēdējā ceturtdaļā. Ar disciplinētu aizsardzību un bez kļūdām gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Jo kļūdas viņi nepiedod – uzreiz dabūjam iekšā divus vai trīs punktus. Kā jau minēju – nākamgad mums būs iespēja revanšēties.

Zaudējums ar plusa zīmi?
Protams ieguvām milzīgu pieredzi. Jo sevišķi jaunie – Aizporietis, Turkins, Nikonovs.Bet cepuri nost, jaunie pret galvastiesu pārākiem pretiniekiem nenobijās, bet, kā saka hokejā, grauza ledu, šoreiz tā bija basketbola grīda. Malači. No sākuma Turkins īsti netika līdzi aizsardzībā, iespējams, vaina bija, ka nesarunājās priekšējie mazie. Bet pēdējās minūtēs abi darbojās kā Šveices pulkstenis. Un garām viņiem tik nevarēja neviens no Lapenieku čaļiem. Dzenis dabūja 3 piezīmes 1. ceturtdaļā un četras puslaikā. Domāju nu ir s***, bet spēles otrajā pusē nemaz nevarēja pamanīt, ka viņam būtu piezīmju nasta – turpināja agresīvi cīnīties un kapāt, beigās pat to piekto nemaz nedabūja. Un ko gribu uzslavēt – 7 no 7 iemesti sodi Dzenim. Pats kā treneris iemācījos daudz ko jaunu. Izanalizēju spēli un sapratu, kur pats kļūdījos. Nākamreiz jau zināšu ko darīt attiecīgā situācijā. Kopumā, skatoties tabulā spēle ir ar mīnus zīmi, bet no prakses viedokļa un cīņasspara ar lielu lielu plusu. Pēc spēles biju ļoti lepns par saviem vīriem!

Trūka trīs svarīgi spēlētāji kas uznāk laukumā no soliņa. Ķekaru sezonas atklāšanas ballītes sekas?
Ar tīru sirdi varu pateikt – nē! Ballīte bija sestdien, visi atpūtās, ballējās. Cikos nu kurš aizdevās pie miera…Bet svētdien vakara treniņā nebija tikai 3 Ķekaru (Kuzmins, Lūkins un vecais Portnovs), kuri arī starp citu, nemaz nebija ballītē… Pārējie pilnīgi visi bija uz strīpas un skrēja bez īpašas skubināšanas. Uz spēli netika Eiduks un Samtiņš darba dēļ, Kuzmins bija saindējies un vecais Portnovs joprojām dziedē rokas pirksta traumu. Ar disciplīnu mums viss ir OK!

Pie kā jāpiestrādā Ķekariem pirms atbildes spēles?
Kā jau minēju – mājās ir ātrāk jāsajūt sava spēle, jātiek vaļā no paviršības kļūdiņām un jābūt disciplinētiem visas 40 minūtes. Tas ir tas, kas šoreiz pietrūka. Un mazliet veiksmes. Bet šo spēli jau ir jāaizmirst un jāgatavojas nākamajai spēlei. Par Lapeniekiem atkal domāsim otrajā rinķī.

Pretendentu līgā piecām komandām pēc šīs kārtas ir vienāds uzvaru un zaudējumu skaits. Kā šīs komandas izkārtosies vēl pēc piecām spēļu kārtām?
Neciešu izdarīt prognozes un to nedarīšu arī tagad. Tas padara šo sezonu tikai interesantāku un uz visām spēlēm jāgatavojas vienādi! Pagājušo gadu bija skaidrs ja zaudēsi vienu spēli Zaļajai jostai garām netiksi, zaudēsi divas, Polārā zvaigzne kļūs neaizsniedzama, bet šogad šis līmenis ir izlīdzinājies. Un tas man patīk! Visi sitīsies. Un tikai sezonas beigās viss izšķirsies. Cerams, vēl pirms pēdējās kārtas, nekas nebūs skaidrs.

Atzinīgu sniegumu sāk rādīt Hipotēku banka. Ieskrējušies?
Atceramies, ko teicu pēc mūsu pirmās spēles. Paldies Dieviņam un līgas vadībai, ka ielika mums spēli ar viņiem pirmo. Paņēmām uz izbrīna un viņu pašu nesagatavotības. Tagad es viņiem ceļā kādu laiku negribu stāties. Viņi ir satrakojušies un līdz Ziemassvētkiem visiem tādu velnu vēl parādīs! Otrā vieta aiz Lapeniekiem vajadzētu būt un arī tikai tāpēc, ka jau paspējām viņiem zaudēt. Viss pašu rokās. Kā jau teicu, zinu viņus jau vairākus gadus no Banku kausa – spēcīga komanda ar lielu potenciālu. Komanda, kuru arī pats šosezon atbalstīšu. Simpatizē viņi man.

Lapenieku pārstāvja komentārs:
„Kārtējais mačs, kurā spēlējām pa pieciniekiem, ļaujot izspēlēties visiem vienādu laiku. Ātri ieguvām pārsvaru un kontrolējām spēles gaitu. Kārtējo reizi problēmas bija ar nenoskaņošanos, bet beidzot kāds saspringtāks mačs, žēl vienīgi, ka ne pretinieka rādītā snieguma, bet gan pašu attieksmes un nekoncentrēšanās dēļ. Beigas ,vismaz, visiem bija interesantas. Ķekaru beigu izrāviens 14:3 bija visai atzīstams, bet uzvarai nedaudz par īsu. Lai veicas turpmāk! Mēs gan centīsimies risināt savas problēmas.”

kekari.lv
dal.c4.lv: DAL

  +2 [+] [-]

, 2009-10-30 17:01, pirms 15 gadiem
';

  +3 [+] [-]

, 2009-10-30 17:05, pirms 15 gadiem
respect par apnjeemiibu!! lai veicas turpmaakajaas speelees! un vai ir kaads video no kjekaru speeleem?

  +2 [+] [-]

, 2009-10-30 17:09, pirms 15 gadiem
dzhammou rakstīja: respect par apnjeemiibu!! lai veicas turpmaakajaas speelees! un vai ir kaads video no kjekaru speeleem?
Paldies!

No šī gada spēlēm, diemžēl, vēl nav. Iespējams, būs no otrās spēles pret Baltezeru.

Vislābāk klātienē redzēt Mājas spēles Rīgas centrā notiek

  -2 [+] [-]

, 2009-10-30 17:46, pirms 15 gadiem
Sitais jau ir Novika cieniigs virsraksts

  -3 [+] [-]

, 2009-11-02 18:10, pirms 15 gadiem
cik var sviestu dzīt par kaut kādiem ķekariem!? pie tam pretendentu līgā.. pf... pat Novikam labāki raksti!!